falcon Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Witam, mój kolejny sklejony po wielu, wielu latach pasażer. Tym razem Concorde w nietypowym malowaniu PEPSI z roku 1996 promujący jeden z popularnych napoi gazowanych Model Revell'a w skali 1/144 z kalkomaniami częściowo z zestawu fabrycznego (napisy eksploatacyjne itp.) i Pepsi z zestawu kalkomanii Brasil Decals. Kalkomania na ogonie była do tego stopnia krucha i w ogóle się nie układała, że musiałem ją usunąć i samemu namalować logo i wygląda to jak dla mnie o wiele lepiej :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławekb Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Witam,coś nietypowego na forum,a malowanie poprostu bajka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woit Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Nietuzinkowy model samolotu rzadko prezentowanego na forach modelarskich w oryginalnym malowaniu na dodatek. Mało tego schludnie wykonany, bardzo miły dla oka. Brawo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Fajny, nawet bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Francja elegancja. Te logo z szablonu jakiegoś robiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falcon Posted May 25, 2013 Author Share Posted May 25, 2013 Francja elegancja. Te logo z szablonu jakiegoś robiłeś? Zwykła taśma maskująca odpowiednio docinana i po kolei nakładane kolory W linku poniżej umieściłem kilka zdjęć z budowy, m.in. etapy malowania ogona Concorde PEPSI - Revell 1/144 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mydlo Posted May 31, 2013 Share Posted May 31, 2013 Pieeekny! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondibakugan Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Concorde mi się bardzo podoba,ale niebieskie line na szybce są troche dla mnie za grube.Pozdrawiam z MR.Łambinowice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falcon Posted June 1, 2013 Author Share Posted June 1, 2013 Concorde mi się bardzo podoba,ale niebieskie line na szybce są troche dla mnie za grube.Pozdrawiam z MR.Łambinowice Szybki to kalkomanie z zestawu BrasilDecals i niebieskie linie między szarymi kalkomaniami okienek być może są zbyt grube, alebo mogą się takie wydawać W tym przypadku nie ryzykowałbym rozcinania tych kalek i jakichkolwiek modyfikacji z powodu ich tragicznej jakości. Mimo zabezpieczenia preparatami ta kalka zaczęła mi się rozpadać i zależało mi na jej jednorazowym nałożeniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts