falcon Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Witam, mój kolejny sklejony po wielu, wielu latach pasażer. Tym razem Concorde w nietypowym malowaniu PEPSI z roku 1996 promujący jeden z popularnych napoi gazowanych Model Revell'a w skali 1/144 z kalkomaniami częściowo z zestawu fabrycznego (napisy eksploatacyjne itp.) i Pepsi z zestawu kalkomanii Brasil Decals. Kalkomania na ogonie była do tego stopnia krucha i w ogóle się nie układała, że musiałem ją usunąć i samemu namalować logo i wygląda to jak dla mnie o wiele lepiej :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Witam,coś nietypowego na forum,a malowanie poprostu bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Nietuzinkowy model samolotu rzadko prezentowanego na forach modelarskich w oryginalnym malowaniu na dodatek. Mało tego schludnie wykonany, bardzo miły dla oka. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 Fajny, nawet bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 Francja elegancja. Te logo z szablonu jakiegoś robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 25 Maja 2013 Autor Share Napisano 25 Maja 2013 Francja elegancja. Te logo z szablonu jakiegoś robiłeś? Zwykła taśma maskująca odpowiednio docinana i po kolei nakładane kolory W linku poniżej umieściłem kilka zdjęć z budowy, m.in. etapy malowania ogona Concorde PEPSI - Revell 1/144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Pieeekny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Concorde mi się bardzo podoba,ale niebieskie line na szybce są troche dla mnie za grube.Pozdrawiam z MR.Łambinowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2013 Concorde mi się bardzo podoba,ale niebieskie line na szybce są troche dla mnie za grube.Pozdrawiam z MR.Łambinowice Szybki to kalkomanie z zestawu BrasilDecals i niebieskie linie między szarymi kalkomaniami okienek być może są zbyt grube, alebo mogą się takie wydawać W tym przypadku nie ryzykowałbym rozcinania tych kalek i jakichkolwiek modyfikacji z powodu ich tragicznej jakości. Mimo zabezpieczenia preparatami ta kalka zaczęła mi się rozpadać i zależało mi na jej jednorazowym nałożeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi