Robert C Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Witam! Jakiś czas temu skleiłem takiego brzydala. Jest to kolejny model który utwierdził mnie w fakcie że firma AFV jest po prostu GENIALNA. Szczerze polecam! Tak wygląda model na dzisiaj: Liczę na Waszą krytykę oraz rady ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Plastik przebija w niektórych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Plastik przebija w niektórych miejscach. Jaki plastik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 No te szary elementy w niektorych miejscach to co to jest, nie plastik?Ewentualnie podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 No te szary elementy w niektorych miejscach to co to jest, nie plastik?Ewentualnie podkład. a o cieniowaniu słyszałes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Słyszałem, ale nigdy nie stosowałem. To nie cieniuje się przypadkiem tym samym kolorem tylko rozjaśnionym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 To nie cieniuje .... rozjaśnionym? też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 30 Maja 2013 Autor Share Napisano 30 Maja 2013 Apache - Ten plastik lub podkład jak to nazwałeś jest to preshading . Owszem od razu na czarnym podkładzie, i pozostał cień w wybranych miejscach (w większości) I rozjaśniłem niektóre powierzchnie (niestety mój aparat tego nie łapie). Jak sądzę wiesz że później pod wpływem innych zabiegów zleje się z resztą pancerza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Przepraszam w takim razie za zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 30 Maja 2013 Autor Share Napisano 30 Maja 2013 Nic się nie stał, dzięki za czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Nie chcesz tych ciemnych plam troszkę jeszcze rozjaśnić. Na razie jasny jest niezły do dalszej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Churchill jest niesamowicie brzydkim pojazdem, ale przez ten fakt niesamowicie atrakcyjnym. Jak ktoś powiedział kiedyś o VW garbusie "tak brzydki, że aż piękny". Nie lubię tych koszmarków ale nie wyobrażam sobie kolekcji broni pancernej z okresu II wojny światowej bez chociaż jednej wersji tego stwora. Sam także mam go w planach i biorąc pod uwagę mnogość wersji także będzie to coś z AFV. Jak na razie Twoje dzieło mi się widzi i chętnie popatrzę na postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 31 Maja 2013 Autor Share Napisano 31 Maja 2013 ehhh te ciemne plamy to miało być cieniowanie .... pod kolejnymi efektami zleją się ze sobą .. taką mam nadzieję . Co do samego modelu to jest niestety jedna wada - gąsiennice. Na którejś z kolei jest wypychacz a że to guma to nie da rady obrobić ... ale od czego są plastiki AFV ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Ja z ciekawości popatrzę- rarytas wśród Tigerów i Panther. Nareszcie coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Ja miałem na myśli ciemne plamy kamo a nie cieniowanie piaskowego - ten powinien być ok po dalszych zabiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 31 Maja 2013 Autor Share Napisano 31 Maja 2013 Aaaaa już rozumiem. Spróbuję filtrem z jasnego zielonego. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 ... Spróbuję filtrem z jasnego zielonego. Zobaczymy co z tego wyjdzie. rozjasnij plamy /panele/ jasniejszym zielonym bo filtr tu raczej nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2013 Witam Za radą kolegów rozjaśniłem zielony. Teraz wygląda to mniej więcej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Na zdjęciach widać odkuż zielonej farby będziesz to poprawiał? A co do modelu to bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2013 Niestety wiem... spróbuję to jakoś skorygować. Na pewno nie będę jeszcze raz malował i maskował- za dużo roboty. Jak zrobię zacieki i wash to miejmy nadzieję że zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 za mało na zielonym i na piaskowym tez ,o odkurzu juz mowa była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2013 za mało na zielonym i na piaskowym tez ,o odkurzu juz mowa była Co masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 za mało na zielonym i na piaskowym tez ,o odkurzu juz mowa była Co masz na myśli ? to co napisałem za mało rozjasnien ale mna sie nie kieruj ja barokowy modelarz jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi