DARTH Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Dzieki za komentarze, podobanie kwestią gustu , nie robiłem i robił nie będę modeli fabrycznie nowych, ot poprostu podobają mi się dezele a co do burt- no cóż jak widzę ten model z nich tylko sie składa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam. Tak czytam sobie wieczorem te wypowiedzi i zastanawiam się czy na forum można wrzucać warsztaty które odbiegają od ogólnie przyjętych tendencji. To że na czołgu jest tyle błota, że w rzeczywistości byłoby tego ze 30 cm jest git, ale jak ktoś zrobi coś nowego, innego, odbiegającego od normy to już gromy. Mam swoje lata i czasami za młodu bywałem na wsi, gdzie widziałem burty zdecydowanie bardziej zdezelowane niż te Daniela. Mi się bardzo podobają. Żeby nie było że słodzę to zdecydowanie gorzej wygląda kanapa w szoferce. Dla mnie nie do przyjęcia. Ale; Całość ładnie, a co do burt to trzeba uszanować decyzję twórcy. I tu Krzychu duże brawa . Szanuję decyzję twórcy i jestem zdecydowanie na tak. Obicia są super zrobione technicznie, ale na swoim modelu zrobiłbym ich co najmniej pięć razy mniej. Daniel ich zrobił tyle bo lubi takie modele i j↓ż. Ja nie i to mi się nie podoba, ale szanuję Jego wizję. Delikatnie ponarzekać to jest jedno a drugie to te burty jak na mój gust nigdy nie będą dobre...Sorry ale poniosło cię Daniel... I tu mamy sedno sprawy -gust. Sorry Twich ale oglądając Twoje modele to rozumiem Twoje zdanie. Bez urazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam. Tak czytam sobie wieczorem te wypowiedzi i zastanawiam się czy na forum można wrzucać warsztaty które odbiegają od ogólnie przyjętych tendencji. To że na czołgu jest tyle błota, że w rzeczywistości byłoby tego ze 30 cm jest git, ale jak ktoś zrobi coś nowego, innego, odbiegającego od normy to już gromy. Mam swoje lata i czasami za młodu bywałem na wsi, gdzie widziałem burty zdecydowanie bardziej zdezelowane niż te Daniela. Mi się bardzo podobają. Żeby nie było że słodzę to zdecydowanie gorzej wygląda kanapa w szoferce. Dla mnie nie do przyjęcia. Ale;Całość ładnie, a co do burt to trzeba uszanować decyzję twórcy. I tu Krzychu duże brawa . Szanuję decyzję twórcy i jestem zdecydowanie na tak. Obicia są super zrobione technicznie, ale na swoim modelu zrobiłbym ich co najmniej pięć razy mniej. Daniel ich zrobił tyle bo lubi takie modele i j↓ż. Ja nie i to mi się nie podoba, ale szanuję Jego wizję. Delikatnie ponarzekać to jest jedno a drugie to te burty jak na mój gust nigdy nie będą dobre...Sorry ale poniosło cię Daniel... I tu mamy sedno sprawy -gust. Sorry Twich ale oglądając Twoje modele to rozumiem Twoje zdanie. Bez urazy I może WRESZCIE zaczniemy odróżniać modele źle zrobione od tych które nam się nie podobają Robert- mi też kanapa się nie podoba ale wiesz malunki w zamkniętej kabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Mnie się bardzo podobają obicia, szoferka z zewnątrz ładnie styrana, a koła fajnie ufajdane pyłem Skrzynię bym zrobił inaczej, ale stopień "umęczenia" pojazdu to moim zdaniem kwestia "widzimisię" twórcy i jego sprawa jak mocno ją styra. Przy takim "zmęczeniu" burt, trochę lepiej by wyglądały zrobione z balsy, ale wiem ile to zachodu, więc się nie czepiam - jak na rzeźbienie w plastiku to całkiem dobrze oddałeś pościerane drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Dzięki Desaxe, tymczasem mała przymiarka do podstawki, mianowicie łąka,późne lato gdzieś na froncie wsch. Dla nadgorliwych "przymiarka" oznacza że nie jest to forma ostateczna, model stoi luźno i sam nie jest jeszcze skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Podstawka zakończona, kolejne fotki już chyba w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Daniel dajesz dalej mnie tam się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Możesz coś na temat zieleniny napisać - co i jak. Podstawka ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Możesz coś na temat zieleniny napisać - co i jak. Podstawka ładna. Krzysiu w galerii wszystko jest zapraszam.http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=39569 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi