Jakub W. Napisano 4 Września 2007 Share Napisano 4 Września 2007 (edytowane) Oto moja pierwsza relacja z budowy z okazji mojego setnego posta. Na dobry początek koła. Pomalowane z pędzla pactrą (dunkelgelb 1943), poczym je wycieniowałem i pobrudziłem (model będzi przedstawiał wersje z walk w normandi więc kurz oczywiście jest ciemny ) Miłego oglądania. C.D.N. Edytowane 5 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 7 Września 2007 Autor Share Napisano 7 Września 2007 No to kolejna aktualizacja: Podwozie- już prawie skończone jeszcze tylko przyklejić koła, tył i gąski. Dla tych którzy najpierw sklejają a potem malują: Ja wykonałem to nieco inaczej gdyż podwozie pobrudzić było by nieco trudno więc wykonałem to teraz. Miłego oglądania PS: niewiem dlaczego te fotki są taki ciemne . Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Ale stonoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 podwozie pobrudzić było by nieco trudno Można prosić coś więcej na temat brudzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 7 Września 2007 Autor Share Napisano 7 Września 2007 Brudzenie to odpowiednio rozcieńczone temprentyną i wymieszane farby artystyczne. Za niedługo będzie miał koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Witam! A można wiedzieć jaka to skala i producent Czy przewidujesz jakieś blaszki,dodatki itp. czy będzie to wersja "in box" Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 7 Września 2007 Autor Share Napisano 7 Września 2007 Jest to Dragon 1/35. Raczej będzie prosto z pudełka, może coś tam dodam, zazwyczaj dodatki robię w trakcie budowy. Zresztą to nowy model i w nim dodatków jest co nie miara. Zresztą zrobiłem też in-box-a (Klik). Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 A z czego będziesz robił zimmerit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Nie obraź się, ale dla mnie te koła wyglądają jak zalane czarnym washem, niepomalowane części. Chyba, że to wina zdjęć, ale Dunkelgelb całkiem się zgubił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Nie obraź się, ale dla mnie te koła wyglądają jak zalane czarnym washem, niepomalowane części. Chyba, że to wina zdjęć, ale Dunkelgelb całkiem się zgubił Sądząc po fotkach, ja uznałem to za całkiem fajnie pomalowane koła... na Panzergrau. Trochę za szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Mnie tez wyglądały na szary kolor z washem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 8 Września 2007 Autor Share Napisano 8 Września 2007 koła wyglądają jak zalane czarnym washem, niepomalowane części. Chyba, że to wina zdjęć, ale Dunkelgelb całkiem się zgubił To akurat wina kurzu. Wasch nie jest czarny tylko ciemno brązowy a kurz to ciemny piaskowy. A z czego będziesz robił zimmerit? Zimmerit będzie z Miliputa, tylko muszę to sobie poćwiczyć. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Zimmerit będzie z Miliputa, tylko muszę to sobie poćwiczyć. No to jedziemy na tym samym wózku. A będziesz wyciskał ręcznie jakimś płaskim narzędziem czy masz jakiś "kółkowy sprzęt"? Ja wyszperałem w domu takie coś - po lewej części z zapalniczki, po prawej cyrkla. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 8 Września 2007 Autor Share Napisano 8 Września 2007 Kółkowego sprzętu to ja nie mam. Będę robił to chyba z jakiegoś narządka. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Mówiąc szczerze to na tych zdjęciach to nie widać nic no może za wyjątkiem ostaniego. Są kiepskiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid R. Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Moim skromnym zdaniem ta "stonoga" jest za bardzo zakurzona chociaż z pozoru wygląda nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 12 Września 2007 Autor Share Napisano 12 Września 2007 (edytowane) No to mój kotek dostał kółeczka Następne w kolejce są gąski (i tu się zaczynają schody ) Pzdr. Edytowane 13 Września 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
origami Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 Obserwuję z zainteresowaniem. Sam prowadzę po cichu budowę tego czołgu, również z tą odmianą wieży, tyle że Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 13 Września 2007 Autor Share Napisano 13 Września 2007 W między czasie wykonałem armatę, pomalowałem już środek tego "czubka", tłumika czy jakby to nazwać. Przymiarki: Więcej zdjęć dać nie mogę bo reszta jest w fatalnej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 13 Września 2007 Share Napisano 13 Września 2007 Ten czubek to hamulec wylotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 13 Września 2007 Autor Share Napisano 13 Września 2007 Dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 13 Września 2007 Share Napisano 13 Września 2007 Zwróć uwagę, że montujesz wczesną lufę KwK 43 - w pojeździe z 9 zębowym kołem napędowym powinna występować dwuczęściowa - jest w zestawie, tyle że plastikowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 14 Września 2007 Autor Share Napisano 14 Września 2007 Czy aby napewno, tu widać 9 zębówkę z taką właśnie armatą Różnica polegała chyba na tym że, późna wersja armaty walczyła na froncie wschodnim, a wczesna na zachodnim, lecz niestety moja wiedza jest dość powierzchowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 14 Września 2007 Share Napisano 14 Września 2007 Ten czołg z sPzAbt 506 nie miał prawa mieć koła 9-zębowego - to Initial - ma instalacje do pokonywania przeszkód wodnych po dnie oraz stare wydechy... Front nie ma tu nic do rzeczy... po prostu dwuczęściowa lufa została wprowadzona do użytku w kwietniu '44, a gąsienice GG26/800/300 wraz z 9 zębowym kołem napędowym - miesiąc później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 14 Września 2007 Autor Share Napisano 14 Września 2007 No ech poddaje się, wymienię armatę, chociaż aluminiowa jest lepszej jakości niż armata wykonana z dwóch połówek, może uda mi się coś wykombinować . Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi