RH Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Uf !!!to znowu ja tym razem z modelem "pejsa" niestety nie Avia a Spitek . No ale ważne że z gwiazdami Dawida ,ok które paru kolegów prosiło. No niestety nie jest to wersja bojowa a specjalna ,wykorzystywana w okazjonalnie . Parę fotek oryginału dla kolegów którzy mieliby zastrzeżenia do malowania ,a dokładnie do połysku Niestety taki jest !! Model jak w tytule z ICM ,skala 1:48 natomiast kalki z zestawu samolotów używanych przez lotnictwo Izraela -- "Sky's Decals" IAF warbirds collections Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Bardzo elegancko prezentujący się Spitfire. Był to chyba osobisty samolot Ezera Weizmanna, dowódcy izraelskiego lotnictwa, późniejszego Prezydenta Państwa Izrael. Jednak najciekawszy modelarsko "izraelczyk" to byłby chyba model Spitfire'a z operacji Velvetta, z podskrzydłowymi zbiornikami od Bf-109. Jeden mankament - byłby bez gwiazd Dawida. A tego dość charakterystycznego, lekko brudnawego chodniczka na skrzydle nie chciało się Koledze wykonać? W sumie nie dziwię się, bo psuje ten elegancki efekt czarnej gładzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2013 Bardzo elegancko prezentujący się Spitfire. Był to chyba osobisty samolot Ezera Weizmanna, dowódcy izraelskiego lotnictwa, późniejszego Prezydenta Państwa Izrael. Jednak najciekawszy modelarsko "izraelczyk" to byłby chyba model Spitfire'a z operacji Velvetta, z podskrzydłowymi zbiornikami od Bf-109. Jeden mankament - byłby bez gwiazd Dawida. A tego dość charakterystycznego, lekko brudnawego chodniczka na skrzydle nie chciało się Koledze wykonać? W sumie nie dziwię się, bo psuje ten elegancki efekt czarnej gładzi. O cholera !! zapomnialem wkleić ,A byly przygotowane Nie wklejałem bo nie chciałem polakierować tych chodniczków .A potem jakoś wyleciało mi z głowy No ale juz jest wszystko OK ,model kompletny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Powiem, że teraz nawet lepiej. Jest styl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Szczerze,to przyznaję,że pierwszy chyba raz widzę czarnego "Spita", ale ...naprawdę super wygląda...świetnie go wykonałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 Jak kolega wyżej pierwszy raz widzę czarnego Spita, ale wygląda ciekawie tak inaczej. Plusik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 Simpaticzni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Wreszcie wiem jakich kalek szukać. Ten "koszerny" Spitek dawno zaprzątnął mi umysł Bravissimo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi