RH Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Uf !!!to znowu ja tym razem z modelem "pejsa" niestety nie Avia a Spitek . No ale ważne że z gwiazdami Dawida ,ok które paru kolegów prosiło. No niestety nie jest to wersja bojowa a specjalna ,wykorzystywana w okazjonalnie . Parę fotek oryginału dla kolegów którzy mieliby zastrzeżenia do malowania ,a dokładnie do połysku Niestety taki jest !! Model jak w tytule z ICM ,skala 1:48 natomiast kalki z zestawu samolotów używanych przez lotnictwo Izraela -- "Sky's Decals" IAF warbirds collections Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wachmistrz Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Bardzo elegancko prezentujący się Spitfire. Był to chyba osobisty samolot Ezera Weizmanna, dowódcy izraelskiego lotnictwa, późniejszego Prezydenta Państwa Izrael. Jednak najciekawszy modelarsko "izraelczyk" to byłby chyba model Spitfire'a z operacji Velvetta, z podskrzydłowymi zbiornikami od Bf-109. Jeden mankament - byłby bez gwiazd Dawida. A tego dość charakterystycznego, lekko brudnawego chodniczka na skrzydle nie chciało się Koledze wykonać? W sumie nie dziwię się, bo psuje ten elegancki efekt czarnej gładzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RH Posted June 25, 2013 Author Share Posted June 25, 2013 Bardzo elegancko prezentujący się Spitfire. Był to chyba osobisty samolot Ezera Weizmanna, dowódcy izraelskiego lotnictwa, późniejszego Prezydenta Państwa Izrael. Jednak najciekawszy modelarsko "izraelczyk" to byłby chyba model Spitfire'a z operacji Velvetta, z podskrzydłowymi zbiornikami od Bf-109. Jeden mankament - byłby bez gwiazd Dawida. A tego dość charakterystycznego, lekko brudnawego chodniczka na skrzydle nie chciało się Koledze wykonać? W sumie nie dziwię się, bo psuje ten elegancki efekt czarnej gładzi. O cholera !! zapomnialem wkleić ,A byly przygotowane Nie wklejałem bo nie chciałem polakierować tych chodniczków .A potem jakoś wyleciało mi z głowy No ale juz jest wszystko OK ,model kompletny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wachmistrz Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Powiem, że teraz nawet lepiej. Jest styl! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławekb Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Szczerze,to przyznaję,że pierwszy chyba raz widzę czarnego "Spita", ale ...naprawdę super wygląda...świetnie go wykonałeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreator86 Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 Jak kolega wyżej pierwszy raz widzę czarnego Spita, ale wygląda ciekawie tak inaczej. Plusik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 Simpaticzni:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiedotow Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Wreszcie wiem jakich kalek szukać. Ten "koszerny" Spitek dawno zaprzątnął mi umysł Bravissimo!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts