radett Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Onegdaj zabrałem się za budowę tego pojazdu a relacja była zawarta na innym forum, i jak to zwykle bywa prace zwolniły tempa a efekty zostały poddane hibernacji ... . Od jakiegoś czasu powracam do tematu i teraz postanowiłem relację zamieścić także i tutaj. Model ten różni się od dawnej AGI i aktualnie wydawanego modelu Mirage Hobby. Ma wyższą wieżę oraz inne proporcje kadłuba. Został oparty o rysunki z monografii nr 318 Ledwocha (niestety błędne) dlatego nie jest do końca "koszerny". dla porównania wieża z AGA i moja nadwozie z wieżą rama na surowo no i rama podwozia na gotowo już : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 No no pięknie to wygląda. Kawał porządnej modelarskiej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Nareszcie polonik z września. W sumie nie rozumiem dlaczego temat wrześniowy w pojazdach jest tak często omijany przez modelarzy. Fajnie wychodzi. Choć nie moja skala chętnie przysiądę i popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Super Radek że zdecydowałeś się pokazać tutaj ten warsztat. Będzie się na czym wzorować przy budowie wz34. Może byś przeszczepił tutaj relację z wcześniejszych poczynań z tym modelem? Przydałaby się każdemu kto ma zamiar z nim się zmierzyć. Znając Twoją dokładność i wykonanie poprzednich skreczy lepszej ściągi nie będzie Temat oczywiście jak najbardziej zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Te popatrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 1 Lipca 2013 Autor Share Napisano 1 Lipca 2013 Może byś przeszczepił tutaj relację z wcześniejszych poczynań z tym modelem? dotychczasowa relacja zawarta była TUTAJ a we wcześniejszych stronach tamtego wątku była opisana i zilustrowana moja walka ze starszą odmianą nadwozia tego pojazdu Nareszcie polonik z września. niestety rozczaruję moze ale to nie będzie pojazd z września ( w każdym razie nie z września '39) tylko z okresu wcześniejszego nieco czyli tak mniej więcej 35 roczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Ogólnie mi chodziło o traktowany po macoszemu temat polskiej myśli technicznej przed II WŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Miałem nie zaglądać bo jak naoglądam się twoich prac potem gnębią mnie kompleksy .No i faktycznie wuzecik prezentuje się przednio, powiedz tylko Radku czy przewidujesz do niego jakąś scenkę. Pozdrawiam i powodzenia przy pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 1 Lipca 2013 Autor Share Napisano 1 Lipca 2013 No no, tylko bez czarowania mi tu zamieszczając tą relację liczę że wspomożecie mnie radami co i jak wykonać a nie że będziecie kadzić czy przewidujesz do niego jakąś scenkę. w zamiarze mam tylko taką małą winietkę z kawałkiem jakichś zarośli i bez ludków bo ich wykonanie to dla mnie kosmos ale nic nie jest jeszcze przesądzone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 O-będzie kamo japońskie...Poczekam,poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Na żywca wygląda super tylko nie zdawałem sobie sprawy z wielkości tego pojazdu. Radek ukłon w twoją stronę za wykonanie, tym większy że materiałów niewiele. Czekać tylko kolejnej aktualizacji, no i do pracy bo niemiaszki czekają . PS: nie słodzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 14 Lipca 2013 Autor Share Napisano 14 Lipca 2013 Dzięki za uznanie, cieszę się ze się podoba bo czasami to ja sam mam watpliwości. Aktualizacja niebawem Wielkościowo to coś mniej więcej jak sdkfz 221 czy 222 a nawet lepiej, coś jak jego odpowiednik w '39 roku - sdkfz 13 skoro juz mówimy o niemiaszkach a i na nich przyjdzie kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2014 No, to "niebawem" troszkę się przeciągnęło Na sam koniec 2013 rzutem na taśmę pchnąłem prace do przodu i chlapnąłem kolorkiem, dalej już powinno pójść łatwo Teraz wygląda to mniej więcej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Widzę że nie tylko mnie natchnienie pod koniec roku wzięło. Mam nadzieję że teraz nie zwolnisz tempa. Edytowane 1 Stycznia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Zaciąłeś się na tym modelu ale już widać metę. Mam nadzieję, że następny Twój produkt to nie będzie ani kegreziak, ani sampanc bo już mi się mylą powoli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2014 Mam nadzieję, że następny Twój produkt to nie będzie ani kegreziak, ani sampanc bo już mi się mylą powoli ;) Fakt zawziąłem się bo temat ciekawy i mało dotąd rozgryziony. Do tego stopnia że mam rozgrzebanych kilka więc w najbliższym czasie należy jednak się spodziewać paru ukończonych takich wrotek. Co do odróżniania to jest bardzo proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi