Skocz do zawartości

Freightliner Heavy Dumper Truck 1/24 Italeri

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Chodził mi po głowie ten model. Widzę, że jakbym się kiedyś zdecydował to mam pod nosem wskazówki co i jak;] Jak to zwykle bywa z Twoimi modelami - mi się bardzo podoba te "kilka drobiazgów" ;]

pzdr.

Napisano

Witam, jestem tutaj nowy i zamierzam śledzić twój projekt, bo wcześniej przeglądając inne projekty natrafiłem na kilka twoich i jestem pod dużym wrażeniem. Zasiadam w pierwszym rzędzie i trzymam kciuki. Powodzenia przy dalszych pracach.

Napisano

Hej mam małe pytanie, Czy ty Marku malujesz sprayem czy aerografem???

Napisano
Hej mam małe pytanie, Czy ty Marku malujesz sprayem czy aerografem???

W 99% spray MOTIP, czasami jakieś detale kiedy nie mam spray-u to rozkładam aero.

Napisano

Wiadomo że Fredek to taki MB na Amerykę. Co on ma pod maską, motor jest USA czy Daimler coś tam dokłada? Bo mi się już w głowie miesza od tych wersji i odmian.

Napisano

wygląda to wszystko fajnie, ale jest jedno małe ale ..przewody do układu hamulcowego masz źle doprowadzone masz je z przodu "cylinderków" a one przychodzą z góry tak bardziej na środku

137130_3.jpg

DSC_0027zqnlc.jpg

Napisano

Mark 666, Twoje warsztaty to bajka, zawsze jest na co popatrzec .

Napisano

Przyczepiłbym się tylko do ... . Nosz cholera nie mam się do czego przyczepić .

Napisano

Dzięki. Turbo jak zwykle nie pasowało, jak to u Italeri i musiałem kombinować. Jakoś wygląda. Jeszcze kable od alternatora, i na ramę do pozostałych przewodów.

Napisano

Witaj Mark666

Naszło mnie dzisiaj na pisanie komentarzy ale widzę piękną robotę i nie mogłem się powstrzymać.

Do dzisiaj byłem zadowolony ze swojego silnika w Lonestarze ale twój zamiata go pod stół aż miło popatrzeć.

Pozdrawiam i czekam na więcej.

Napisano
Witaj Mark666

Naszło mnie dzisiaj na pisanie komentarzy ale widzę piękną robotę i nie mogłem się powstrzymać.

Do dzisiaj byłem zadowolony ze swojego silnika w Lonestarze ale twój zamiata go pod stół aż miło popatrzeć.

Pozdrawiam i czekam na więcej.

Dzięki. Ale nie przesadzaj, Twój motor bardzo ładnie się prezentuje.

Napisano
Jeszcze mam takie małe pytanie. Jaka jest grubość tych kabli?

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=kynar&requestCategory=122350&requestDepartment=category-122350

Tylko nie opłaci się kupować tego przewodu u cwaniaków którzy sprzedają po 1m bieżącym za 2.10 + przesyłka 8.00 zł. Kogoś normalnie po........ Cena 1mb. na rolce 50-cio metrowej za 38,00 zł wynosi 0,76 gr. Przewód 0,25

Napisano

Cześć!

Przepraszam, że tak późno się przyłączam - jakoś umknął mi ten wątek. Na reszcie nie trzeba pisać, że ta rama od Freightlinera nie pasuje do tego samochodu - bo tutaj może być. Trzeba zaznaczyć, że rama pochodzi od pojazdu szosowego i do wywrotki jest troszkę lekka.

Jeśli chodzi o kable, to w ogóle kupowanie ich powinno być ostatecznością - materiał do ich budowy zwykle można znaleźć w różnego rodzaju złomie, rozplatając kable, albo prosząc znajomego wędkarza o trochę żyłki. Jedyny materiał który warto kupić, a najlepiej by było na spółkę z kimś, to drut lutowniczy różnych grubości, zwłaszcza chodzi o te cienkie. Chociaż to też można spróbować zdobyć za darmo, jeśli ktoś ma znajomego zajmującego się elektroniką.

Model na razie wygląda bardzo ładnie, jak zwykle zresztą. Zwróć tylko uwagę na wał napędowy - jeśli już się za niego wziąłeś, to warto by było dorobić na jednej z poprzeczek ramy łożysko podtrzymujące, a za nim jeszcze jeden przegub - w rzeczywistości wał napędowy o tej długości nie miał by szans na spokojną pracę. Życzę powodzenia z tym modelem i pozdrawiam

Paweł