Mark666 Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Witam. Nowy( tzn. kolejny) model i nowa robota. Jak na razie zrobione jakieś tam drobiazgi: Kilka fotek C.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Chodził mi po głowie ten model. Widzę, że jakbym się kiedyś zdecydował to mam pod nosem wskazówki co i jak;] Jak to zwykle bywa z Twoimi modelami - mi się bardzo podoba te "kilka drobiazgów" ;] pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danioo Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Witam, jestem tutaj nowy i zamierzam śledzić twój projekt, bo wcześniej przeglądając inne projekty natrafiłem na kilka twoich i jestem pod dużym wrażeniem. Zasiadam w pierwszym rzędzie i trzymam kciuki. Powodzenia przy dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Lipca 2013 Autor Share Napisano 11 Lipca 2013 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Początek świetny . Podoba mi się, że robisz okablowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danioo Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Hej mam małe pytanie, Czy ty Marku malujesz sprayem czy aerografem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Lipca 2013 Autor Share Napisano 11 Lipca 2013 Hej mam małe pytanie, Czy ty Marku malujesz sprayem czy aerografem??? W 99% spray MOTIP, czasami jakieś detale kiedy nie mam spray-u to rozkładam aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Lipca 2013 Autor Share Napisano 11 Lipca 2013 Wiadomo że Fredek to taki MB na Amerykę. Co on ma pod maską, motor jest USA czy Daimler coś tam dokłada? Bo mi się już w głowie miesza od tych wersji i odmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 wygląda to wszystko fajnie, ale jest jedno małe ale ..przewody do układu hamulcowego masz źle doprowadzone masz je z przodu "cylinderków" a one przychodzą z góry tak bardziej na środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Lipca 2013 Autor Share Napisano 14 Lipca 2013 Trochę nowości w tym temacie----silnik ,jeszcze w budowie C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Chłodnica - super. Bardzo podoba mi się efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Lipca 2013 Autor Share Napisano 14 Lipca 2013 Chłodnica - super. Bardzo podoba mi się efekt Normalne Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Mark 666, Twoje warsztaty to bajka, zawsze jest na co popatrzec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszendriver Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 zapowiada się świetnie czekam na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Przyczepiłbym się tylko do ... . Nosz cholera nie mam się do czego przyczepić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Lipca 2013 Autor Share Napisano 14 Lipca 2013 Przyczepiłbym się tylko do ... . Nosz cholera nie mam się do czego przyczepić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Lipca 2013 Autor Share Napisano 17 Lipca 2013 Silnik ukończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Lipca 2013 Share Napisano 17 Lipca 2013 O kurcze paaanie! Dla mnie mistrzostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 17 Lipca 2013 Share Napisano 17 Lipca 2013 Fajnie, że przywiązujesz dużą wage do detali . Pięknie to wyszło, a turbo to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Lipca 2013 Autor Share Napisano 17 Lipca 2013 Dzięki. Turbo jak zwykle nie pasowało, jak to u Italeri i musiałem kombinować. Jakoś wygląda. Jeszcze kable od alternatora, i na ramę do pozostałych przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Witaj Mark666 Naszło mnie dzisiaj na pisanie komentarzy ale widzę piękną robotę i nie mogłem się powstrzymać. Do dzisiaj byłem zadowolony ze swojego silnika w Lonestarze ale twój zamiata go pod stół aż miło popatrzeć. Pozdrawiam i czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 18 Lipca 2013 Autor Share Napisano 18 Lipca 2013 Witaj Mark666 Naszło mnie dzisiaj na pisanie komentarzy ale widzę piękną robotę i nie mogłem się powstrzymać. Do dzisiaj byłem zadowolony ze swojego silnika w Lonestarze ale twój zamiata go pod stół aż miło popatrzeć. Pozdrawiam i czekam na więcej. Dzięki. Ale nie przesadzaj, Twój motor bardzo ładnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Jeszcze mam takie małe pytanie. Jaka jest grubość tych kabli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 18 Lipca 2013 Autor Share Napisano 18 Lipca 2013 Jeszcze mam takie małe pytanie. Jaka jest grubość tych kabli? http://allegro.pl/listing/listing.php?string=kynar&requestCategory=122350&requestDepartment=category-122350 Tylko nie opłaci się kupować tego przewodu u cwaniaków którzy sprzedają po 1m bieżącym za 2.10 + przesyłka 8.00 zł. Kogoś normalnie po........ Cena 1mb. na rolce 50-cio metrowej za 38,00 zł wynosi 0,76 gr. Przewód 0,25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Cześć! Przepraszam, że tak późno się przyłączam - jakoś umknął mi ten wątek. Na reszcie nie trzeba pisać, że ta rama od Freightlinera nie pasuje do tego samochodu - bo tutaj może być. Trzeba zaznaczyć, że rama pochodzi od pojazdu szosowego i do wywrotki jest troszkę lekka. Jeśli chodzi o kable, to w ogóle kupowanie ich powinno być ostatecznością - materiał do ich budowy zwykle można znaleźć w różnego rodzaju złomie, rozplatając kable, albo prosząc znajomego wędkarza o trochę żyłki. Jedyny materiał który warto kupić, a najlepiej by było na spółkę z kimś, to drut lutowniczy różnych grubości, zwłaszcza chodzi o te cienkie. Chociaż to też można spróbować zdobyć za darmo, jeśli ktoś ma znajomego zajmującego się elektroniką. Model na razie wygląda bardzo ładnie, jak zwykle zresztą. Zwróć tylko uwagę na wał napędowy - jeśli już się za niego wziąłeś, to warto by było dorobić na jednej z poprzeczek ramy łożysko podtrzymujące, a za nim jeszcze jeden przegub - w rzeczywistości wał napędowy o tej długości nie miał by szans na spokojną pracę. Życzę powodzenia z tym modelem i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi