Grubyjg Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Patrze czyj temat i widzę tornado , myślę ktoś odgrzebał kotleta. A tu taka niespodzianka, stara gwardia wraca do gry. Oj bardzo mnie to cieszy i mam nadzieje że wróciłeś na dobre. A model jak zawsze elegancko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2013 stara gwardia wraca do gry. Oj bardzo mnie to cieszy i mam nadzieje że wróciłeś na dobre. Też mam taką nadzieję Właściwie to cały czas jestem tu tyle, że niewidoczny Tak nawiasem mówiąc to od wiosny pochłonięty jestem budową warszawy z DA więc mogą występować przerwy w tym temacie. Wracając do Forda. Nadwozie potraktowałem kilkoma warstwami bezbarwnego i odstawiłem do wyschnięcia: Z kilku części silnika (i nie tylko z niego) zmyłem fabryczny chrom i potraktowałem je alcladem: Podobnie uczyniłem z tylnym mostem, ale chromem pomalowałem tylko dyfer. Wymieniłem w nim kilka śrub, niestety skończyły mi się zapasy wiec muszę poczekać aż przyjdzie zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Ooo az sie wysiliłem i zalogowałem (zwykle tego od jakiegos czasu nie robie). Fajnie widziec Twoj warsztat, swietna robota.Czekam na koniec i kibicuje w pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Ooo az sie wysiliłem i zalogowałem (zwykle tego od jakiegos czasu nie robie). No i choćby dlatego warto było mi wrócić do modelu Kolejne elementy pomalowane, niestety na masce zrobiły się przebarwienia i idzie do mycia Przymiarka na sucho: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Cześć! Ciekawy model, ale ta skala jest bezlitosna - tu już rzeczywiście każdą śrubę trzeba robić. Na szczęście powinno być sporo zdjęć podobnej maszyny, a każda jest inna, więc można trochę improwizować. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Improwizować? To nie jest improwizacja, to jest prawdziwy "custom" Tak właśnie robi się hot rody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Wracam z wakacji i co widzę ?... Powitać Andrzeja ! Pewnie wielu już się cieszy na Twoje warsztaty. Nie miałbyś ochoty zrobić warsztatu z Warszawy. Ja czekam na zakończenie kolekcji i wtedy kupię na Allegro cały komplet (i w dodatku taniej). Tak ostatnio kupiłem Tygrysa I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 No ja sie niesamowicie ciesze, uczta dla oka Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 No nareszcie wróciłeś Andrzeju i to mnie baaaaaaaaaaardzo cieszy. Powodzenia przy dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Września 2013 Autor Share Napisano 3 Września 2013 Witam kolegów Nie miałbyś ochoty zrobić warsztatu z Warszawy. Po warszawce nie ma co się dużo spodziewać bo model składam praktycznie "prosto z pudła" jedyne co, to maluję czarne elementy bo to goły plastik. W necie jest tyle relacji z pięknymi zdjęciami więc nie widzę sensu abym zamieszczał swoje wypociny Ja czekam na zakończenie kolekcji i wtedy kupię na Allegro cały komplet (i w dodatku taniej). Tak ostatnio kupiłem Tygrysa I Masz rację koszty zestawu na allegro będą dużo niższe, ja jednak wolę kupować w prenumeracie choćby dlatego, że nie odczuwam wydatku Ponad to mam pewność, że będę miał wszystkie elementy cacy bo bubla będę mógł w porę zareklamować Ps. Paczka ze śrubami już do mnie dotarła więc niebawem c.d. relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Września 2013 Autor Share Napisano 5 Września 2013 Uzupełniłem brakujące śruby na moście, a także na osłonie wału i we wcześniej przyklejonym resorze do ramy. Przymiarka na sucho: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Widzę że szykuje się fajna fura, dawno nie było żadnej aktualizacji. Dzieje się coś dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Września 2013 Autor Share Napisano 27 Września 2013 Widzę że szykuje się fajna fura, dawno nie było żadnej aktualizacji. Dzieje się coś dalej? Dzięki za zainteresowanie Prace na Fordem powoli idą do przodu, nie robiłem aktualki bo i nie ma czego pokazać. Z większości elementów zmyłem fabryczny chrom i pomalowałem je alcladem. Podobnie uczyniłem z bębnami hamulcowymi, ale te potraktowałem czarną farbą i zamontowałem na osiach. Ponad to jestem na etapie polerowania kasty, a ta wiadomo jest ogroma, to i jest co robić. Jak wiadomo wam równolegle składam Warszawę M20 w tej samej skali, to dziś zamiast fotek Forda pokażę co ostatnio zrobiłem przy Warszawie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Zaczynam żałować że nie zacząłem prenumerować DA żeby złożyć ten kultowy samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Września 2013 Autor Share Napisano 28 Września 2013 Zaczynam żałować że nie zacząłem prenumerować DA żeby złożyć ten kultowy samochód Nic straconego. Na znanym serwisie aukcyjnym można kupić praktycznie wszystkie dotychczasowe numery, a resztę można zaprenumerować w dowolnej chwili Przy okazji zamieszczam fotki tego co zrobiłem, a pisałem o tym w poprzednim poście: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Czy to Canon aby ? Poza tym super robota obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Września 2013 Autor Share Napisano 29 Września 2013 Czy to Canon aby ? Nie, to Nikon D5100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 Warszawa mega, ekstra model, zacznę go chyba kolekcjonować i składać! A Ford też jest super , czekam na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Października 2013 Autor Share Napisano 2 Października 2013 Jak widzę zainteresowanie Warszawą jest spore, dlatego postanowiłem połączyć tematy i w jednym warsztacie prowadzić dwie relacje. Tytuł tematu już zmieniłem Z budową warszawy staram się być na bieżąco, ba nawet w stosunku do instrukcji nieco wyprzedzam składanie bo DA na tym etapie jeszcze nie przewiduje montażu bębnów i kół. Ostatnie zeszyty 36 i 37 z częściami układu hamulcowego i przewodem paliwa dostałem wczoraj, a już dziś wszystko jest zamontowane na modelu Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 Przepiękna robota - zarówno Ford jak i Wawa. Nie myślałeś, żeby trochę osłabić od wew. oponki? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 No ładna Warszawa, szkoda, że tak dużo kosztuje... Będe tu zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Października 2013 Autor Share Napisano 7 Października 2013 Nie myślałeś, żeby trochę osłabić od wew. oponki? Podczas dalszej budowy modelu koła zapewne będą ściagane jeszcze wiele razy, więc będę miał okazję z nimi coś zrobić Tymczasem prace w garażu przeniosły się do Forda. Zrobiłem nową podłogę (foto w innym czasie) i zabrałem się za montaż podwozia. Przewody hamulcowe sztywne pierwotnie były ładnie prosto położone, jednak przy montażu tłumików okazało się, że są one na lini wydechu więc musiałem trochę improwizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Takie wykonanie mnie inspiruje, dobra robota Andrzej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Świetnie Ci to idzie, czekam na postęp Warszawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Października 2013 Autor Share Napisano 10 Października 2013 Nie licząc braku kierownicy układ kierowniczy jest gotowy Teleskopy pomalowałem alcladem, ale dla lepszego efektu osłony tłoków okleiłem folią: Ścianka działowa komory silnika też jest już kompletna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi