Lipstein Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Szanowni - mam nietypowy problem: mam klej z igłą Rewela, ten większy, z żółtą zakrętką. Spadło mi toto i pękła ta żółta część, czego wynikiem jest kapanie kleju przy próbie użycia. nie da się tego skleić klejami jakie posiadam ani niczym uszczelnić, a kleju jest 2/3 objętości. Nie ma ktoś na wykończeniu tego kleju i nie odstąpił tej żółtej końcówki albo niepotrzebnej (pustej) mniejszej wersji tego opakowania? może ktoś miał podobną wpadkę i skleił - czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Zatyczkę od igły lekarskiej próbował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Lipca 2013 Autor Share Napisano 5 Lipca 2013 ale jak - włożyć ją do środka, odpowiednio modyfikując? spróbuję, a pękło w tym miejscu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 A tą zółta końcówkę w ogóle da się wyjąć?Chyba nie. Swoją drogą jak ty to zrobiłeś? Ja kiedyś skalpelem z nudów próbowałem rozpruć opakowanie i nie dało rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Mi też to pękło, ale na szczęście nie mam dużo kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 (edytowane) Tamta końcówka ma lewy gwint Cloner . Też się kiedyś z tym bawiłem . Zalej CA albo lutownicą stop plastik na szczelinie. Edytowane 5 Lipca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Lipca 2013 Autor Share Napisano 5 Lipca 2013 CA nie łapie, ale spróbuję na gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Tamta końcówka ma lewy gwint cloner . Też się kiedyś z tym bawiłem . Zalej CA albo lutownicą stop plastik na szczelinie. Nawet nie wiesz jak się teraz czuję. Gdybyś wiedział co za cuda próbowałem z tym zrobić ,żeby to wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Tak to już jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Nawet nie wiesz jak się teraz czuję. Gdybyś wiedział co za cuda próbowałem z tym zrobić ,żeby to wyjąć. Nie przejmuj się, jest nas dwóch. Tzn. było, bo ja też kiedyś przez 2 godz. próbowałem tę końcówkę odkręcić, odczepić itd. Aż przyszła córka, wzięła do ręki i odkręciła. Jak każda baba nie miała pojęcia, że gwint odkręca się w lewo. PS. Mam takie dwie buteleczki, tylko wysyłka będzie kosztować prawie tyle co nowy klej, więc czy to się opłaca? PS2. Do Lipsteina. teraz doczytałem, że Ty potrzebujesz do dużej, a ja mam te małe buteleczki, więc nie będzie pasować, chyba, że przelejesz klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 A nie lepiej kupić sobie małą buteleczkę takiego samego kleju i przelewać w miarę ubywania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5pirit Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 A może kupić jakąś strzykawkę z igłą w aptece i przelać do niej klej i tak używać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Ja bym potrzymał i w między czasie innego używał ,jak się ksończy to przelać a stare wywalić. Albo kleić, mi się udało CA, kiedyś, potem do odpadło, ale długo się trzymało.A odpadł otylko dlatego bo za bardzo nie miałem do czego uchwycić, bo nie wiedziałem że gwint jest w drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Albo klej zmienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Na Mr.CementS albo rzadka Tamiye. A tak powaznie czy strzykawka wytrzymuje kleje Humbrola i Revella i sie nie rozpuszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Lipca 2013 Autor Share Napisano 6 Lipca 2013 CA złapał, chociaż wcześniej nie chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi