smialus Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 A nie masz gdzieś czarnych ramek po jakimś modelu, wyciągnąć nad gazem i masz czarną uszczelkę bez malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Bardzo cienki drucik pomalowany na czarno. Nie byłem do końca z tego zadowolony, w końcu drut nie będzie zachowywał się jak gumowa uszczelka. Ty możesz wykonać to z okrągłego, polistyrenowego profilu np. Plastructu lub metodą, bardzo ciekawą z resztą, zaproponowaną przez smialusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Zacząłem coś mieszać przy uszczelkach - wziąłem najcieńszy drucik jaki miałem w zasięgu, niestety nie wyglądało to zachęcająco - o ile uszczelnienie podnoszonej kopułki może być, tak już wiatrochron z tą uszczelką wygląda koszmarnie - jak by ktoś go walnął pianką montażową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 A może guma z majtek ta wyplatana rzecz jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2013 A może guma z majtek ta wyplatana rzecz jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 no uszczelka rozrywasz gumę z majtek tam masz takich 5 cienkich gumeczek może by sie nadało,do instalacji w golenich jest idealene 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2013 no uszczelka rozrywasz gumę z majtek tam masz takich 5 cienkich gumeczek może by sie nadało,do instalacji w golenich jest idealene 1/48. Zapytałem się rodzicielki, nie wie nic na ten temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Nici czarne zapewne masz w domu, ja z tym bym też próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 ta pani ze zdjęcia może ma gumki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Nici czarne zapewne masz w domu, ja z tym bym też próbował. Nić się strzępi, już bardziej z żyłką rybacką można spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Raczej żyłką wędkarską Teraz są inne nici jak były kiedyś, są jednolite i nie widać "kłaczków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Wciąż nie mogę się zdecydować na zrobienie tych uszczelek - moje umiejętności zbyt mnie ograniczają . I mały przeciek tego, co "śmierdzi" mi na pracowni. Oczywiście dysze będą jeszcze pacyfikowane różnymi odcieniami metalizerów, washem, pudrami Tamiyi... I w międzyczasie "robią się" drobne, ale widoczne i ciekawe części np. I płatowiec w tej chwili. Ustawiłem sobie deadline na 14 września, aby zdążyć na konkurs w Łasku. Ale jeżeli się okaże, że aby zdążyć, będę musiał znacznie przyśpieszyć budowę/ coś pominąć/zrobić na skróty/nie zrobić w ogóle, to wolę już przesunąć ten deadline na nieprzekraczalny 30 września. Zobaczymy - nigdzie mi się nie śpieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Oba rodzaje dyszy są już gotowe do dalszej obróbki malarskiej, ale trzeba wybrać, którą W lewej gondoli żywiczna Eduarda, w prawej - plastik GWH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Najlepsze ma Aires Weź te, gdzie nie ma tego brzydkiego szwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Najlepsze ma Aires Weź te, gdzie nie ma tego brzydkiego szwu. Niestety szew wziął się z podziału technologicznego tych dysz - niezbyt go idzie usunąć. Airesa kupować nie będę, do szczęścia trzech zestawów dysz mi nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Według planów z BLW eduardowskie dysze za za krótkie. Nie mają też widocznego "wychylenia" w dół, co mają GWH. Czyli póki co GWH jest lepszym wyborem. Poza tym, wyglądają bardziej "groźnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Mi z kolei się zdaję, że dysza zestawowa wydaję się przesadnie duża, dochodzi brzydki szew. Ważniejsza kwestia - ten "kołnierz" dyszy (od góry) powinien do niej przylegać. Raczej żyłką wędkarską Oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Mi z kolei się zdaję, że dysza zestawowa wydaję się przesadnie duża, dochodzi brzydki szew.Ważniejsza kwestia - ten "kołnierz" dyszy (od góry) powinien do niej przylegać. Raczej żyłką wędkarską Oczywiście Do zdjęć obie dysze zostały przyklejone do tych "kołnierzy" plasteliną Patafix, dlatego odstaje. Chociaż dysza Eduarda i tak będzie odstawać, bo ma mniejszą średnicę niż GWH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Z serii "mała rzecz, a cieszy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Dysze przepiękne. Dobra dysza to bardzo mocny detal. Jak byś robił F-14, to byś nie musiał wybierać ,-)). Założył byś jedną otwartą i jedną zamkniętą ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Dysze przepiękne. Dobra dysza to bardzo mocny detal. Jak byś robił F-14, to byś nie musiał wybierać ,-)). Założył byś jedną otwartą i jedną zamkniętą ,-)) Tylko teraz wybór którą wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Chociaż dysza Eduarda i tak będzie odstawać, bo ma mniejszą średnicę niż GWH. No to montuj zestawową skoro pasuje lepiej i w planach i do modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Chociaż dysza Eduarda i tak będzie odstawać, bo ma mniejszą średnicę niż GWH. No to montuj zestawową skoro pasuje lepiej i w planach i do modelu I chyba tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Przeglądałem się zdjęciom zrobionym w Radomiu i mimo wszystko obie wersje wydają się być w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi