Skocz do zawartości

MiG-29A 1:48 Great Wall Hobby

BOMI21

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 229
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Bardzo cienki drucik pomalowany na czarno. Nie byłem do końca z tego zadowolony, w końcu drut nie będzie zachowywał się jak gumowa uszczelka. Ty możesz wykonać to z okrągłego, polistyrenowego profilu np. Plastructu lub metodą, bardzo ciekawą z resztą, zaproponowaną przez smialusa.

Zacząłem coś mieszać przy uszczelkach - wziąłem najcieńszy drucik jaki miałem w zasięgu, niestety nie wyglądało to zachęcająco - o ile uszczelnienie podnoszonej kopułki może być, tak już wiatrochron z tą uszczelką wygląda koszmarnie - jak by ktoś go walnął pianką montażową...

Nici czarne zapewne masz w domu, ja z tym bym też próbował.

Nić się strzępi, już bardziej z żyłką rybacką można spróbować

Wciąż nie mogę się zdecydować na zrobienie tych uszczelek - moje umiejętności zbyt mnie ograniczają .

I mały przeciek tego, co "śmierdzi" mi na pracowni.

20130830_202127.jpg

20130830_202147.jpg

Oczywiście dysze będą jeszcze pacyfikowane różnymi odcieniami metalizerów, washem, pudrami Tamiyi...

I w międzyczasie "robią się" drobne, ale widoczne i ciekawe części np.

20130830_202322.jpg

I płatowiec w tej chwili.

20130830_202336.jpg

Ustawiłem sobie deadline na 14 września, aby zdążyć na konkurs w Łasku. Ale jeżeli się okaże, że aby zdążyć, będę musiał znacznie przyśpieszyć budowę/ coś pominąć/zrobić na skróty/nie zrobić w ogóle, to wolę już przesunąć ten deadline na nieprzekraczalny 30 września. Zobaczymy - nigdzie mi się nie śpieszy.

Najlepsze ma Aires Weź te, gdzie nie ma tego brzydkiego szwu.

Niestety szew wziął się z podziału technologicznego tych dysz - niezbyt go idzie usunąć.

Airesa kupować nie będę, do szczęścia trzech zestawów dysz mi nie potrzeba

Mi z kolei się zdaję, że dysza zestawowa wydaję się przesadnie duża, dochodzi brzydki szew.

Ważniejsza kwestia - ten "kołnierz" dyszy (od góry) powinien do niej przylegać.

Raczej żyłką wędkarską

Oczywiście

Mi z kolei się zdaję, że dysza zestawowa wydaję się przesadnie duża, dochodzi brzydki szew.

Ważniejsza kwestia - ten "kołnierz" dyszy (od góry) powinien do niej przylegać.

Raczej żyłką wędkarską

Oczywiście

Do zdjęć obie dysze zostały przyklejone do tych "kołnierzy" plasteliną Patafix, dlatego odstaje. Chociaż dysza Eduarda i tak będzie odstawać, bo ma mniejszą średnicę niż GWH.

Dysze przepiękne. Dobra dysza to bardzo mocny detal. Jak byś robił F-14, to byś nie musiał wybierać ,-)). Założył byś jedną otwartą i jedną zamkniętą ,-))

Chociaż dysza Eduarda i tak będzie odstawać, bo ma mniejszą średnicę niż GWH.

No to montuj zestawową skoro pasuje lepiej i w planach i do modelu