Lipstein Napisano 20 Listopada 2013 Autor Share Napisano 20 Listopada 2013 Odysei ciąg dalszy: Był dedykowany rozpuszczalnik, cienka warstwa lakieru, cieńsza lub grubsza warstwa farby, farba bez rozcieńczania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Listopada 2013 Autor Share Napisano 20 Listopada 2013 Kupiłem białą akrylową Vallejo i białą suchą pastelę. Wieczorem trzecie starcie, dosłownie i w przenośni. wszystko postawię chyba na małej dioramie ze śniegiem, jak nauczę się go robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Kup za parę złotych dedykowany płyn, wyzbędziesz się tego efektu. Empiryczne sprawdziłem różne, chyba najlepszy i najbardziej uniwersalny jest AK heavy chipping Tu efekt z akrylem Tamiya, który jest podobno niezdzieralny, łatwiej będzie np. z Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Czy ja wiem, zwykły lakier do włosów i biała farba vallejo, tanio i wychodzi na prawdę dobrze, to przykład: Wystarczy tylko odczekać aż lakier wyschnie i stwardnieje i nałożyć niezbyt rozcieńczoną białą farbę, Grunt to dać wszystkiemu porządnie wyschnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Listopada 2013 Autor Share Napisano 20 Listopada 2013 dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Ja tak jak Vis polecam AK. Też zdzierałem na lakier i jakoś średnio mi to szło. A co do farb to Vallejo są delikatne i tutaj trzeba uważać ze zdzieraniem, bo łatwo można oderwać za dużo i nie w tych miejscach gdzie się chce. Fajnie zdzierało mi się Life Colory a Tamki nie testowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Listopada 2013 Autor Share Napisano 21 Listopada 2013 wieczorem spróbuję. na razie wszystko schnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Listopada 2013 Autor Share Napisano 22 Listopada 2013 I chyba Odys szczęśliwie dobił do brzegu: osłona przedniej szyby na razie na sucho, całość pryśnięta bezbarwnym matem. teraz czas na podstawkę i pierwszy śnieg w skali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 23 Listopada 2013 Share Napisano 23 Listopada 2013 I Penelopa czekała ?? a tak na serio to fajnie wyszło zwłaszcza po tych przejściach które miałeś jak masz morzliwość to wymień plecak na burcie bo słabo wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Listopada 2013 Autor Share Napisano 23 Listopada 2013 Innych plecaków mam kilka rodzajów (kopie z modeliny), a z tym konkretnie co jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 23 Listopada 2013 Share Napisano 23 Listopada 2013 może to wina zbliżenia ale wydaje mi się jakiś taki zbyt płaski i ewentualnie cze ba by mu jakieś paski dorobić zęby nie wyglądał jak przyczepiony na magnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 23 Listopada 2013 Share Napisano 23 Listopada 2013 Model bardzo fajnie wyszedł i rewitalizacja udana Plecak też bym zmienił na jakiś żywiczny albo z zestawu alianckich pakunków Tamiya, bo ten faktycznie troche plastelinowy się wydaje No i jeszcze bym pomalował jasniejszą farbą paski mocujące kanistry do uchwytów, bo były parciane i zwykle bardziej wpadały w jasną oliwkę/brąz. Daj na PW adres i Ci podeślę kilka porządnych plecaków żywicznych z moich zapasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Listopada 2013 Autor Share Napisano 23 Listopada 2013 Paski, zaczepy maski, klamki i inne detale będę jeszcze oczywiście poprawiał i retuszował. Kanistry to odzysk z tego zestawu, przerobiłem wypukłe spawy na wgłębne za pomocą pilniczka i szpachlówki, ale średnio to teraz wygląda; zostawię tak jak jest. Myślę jeszcze nad zrolowaną plandeką z tyłu z modeliny, bo to coś z zestawu to jakaś masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2013 Pigmencenie i brudzenie: Używałem zmielonych suchych pasteli i dwóch pigmentów ze sklepu plastycznego po 3.30 PLN słoiczek i Dark Mud AK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 No i fajnie ci brudzenie wyszło, naturalnie. Szczególnie koło na ostatniej fotce mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Uważam, że mocowania narzędzi - szczególnie łopaty są za czsye i bez śladu jakiejkolwiek białej farby kamuflażu zimowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2013 Wiem, zdaję sobie sprawę, będzie poprawione. Ja na razie nie maluję modelu z całymi gratami. Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi