Piotr Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Model został sklejony kilka miesięcy temu i chce sie pochwalic nim, a jest to Man F 90(stary model Italeri) Model poddany zostal kilku przerobka przedluzona rama, wydech pionowy wykonany od podstaw, zderzak przedni i tylny, przedluzenie walu, itp. Na modelu wykonalem slady eksploatacji farbami dla plastykow, suche sproszkowane pastele i pigmet firmy Talen. Kolory rozne odcienie ziemi, piasku, rdzy. Model stoi na podstawce na ktorej jest wylany gips i uformowany Po wyschnieciu pomalowany podobna metoda co Man-a. Kipper pochodzi od Scani firmy Emek. Model ma ruchome zawieszenie. Teraz fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 to tyle.........................model jest EXTRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Najlepszy truck jakiego widziałem na tym forum. Genialny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 mam pytanie...................jak zrobiles to niby wyschniete blotko na sciankach paki i w zaglebieniach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Rewelka, Bardzo realistyczny brudzing i ślady eksploatacji. Ciężarówa ekstraklasa, długo się z tym Manem bawiłeś? Jak zrobiłeś ładunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 moja to lubieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Model pełna bajera Piotr, to pokaż jeszcze co chowa się pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 nooo , mi też kapcie spadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 18 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Dzięki za pochwały Brud zrobiony na pace jest wykonany suchymi pastelami i pigmentem. Pastele nołożyłem pędzlem które rozcięczyłem w rozpuszczalniku aby weszły w zagłębienia i żeby lepiej przylegały do śliskiej powierzchni. Ładunek to warstwa styropianu która została zalana gipsem a po wyschnięciu pomalowana farbą dla plastyków i lekko przypruszone pigmentem. Fotki silnika i wnętrza dam później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeX Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 Cóż mogę napisać poprostu rewelacyjnie odzworowany model pojazdu na budowie jak i świetny brudzink. Na kolana padam- przed mistrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Teraz pokaże fotki silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 jest EXTRA, świetnie wyeksploatowany.....gratuluje i chyle czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeX Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Ten silnik, wystarczy jakbyś sam silnik wziął na jakiś konkurs to już byś zajął 1. miejsce Poprostu PADAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
świstak Napisano 27 Kwietnia 2006 Share Napisano 27 Kwietnia 2006 Piękny!!!!!!!!!!! Zdradzisz jak zrobiłes ruchome zawieszenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 27 Kwietnia 2006 Share Napisano 27 Kwietnia 2006 To jest cudo inżynierii i wkładu pracy w idealny brudzing i odwzorowanie pojazdu. Piotrku znasz się na żeczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iraz Napisano 17 Lipca 2006 Share Napisano 17 Lipca 2006 SUPER NAPRAWDE JAK TY TO ZROBIŁEŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_MAGNUM_MJ_ Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Powiem tak kolejny model "BRUDASEK" lubie takie to naprawde wyglada tak realistycznie super to wyglada jest co podziwiac piekno tylko patrzec jak powstanie wiecej takich ale do tego trzeba miec dobra wyobraznie i umjejetnosci :Posobiscie nie wykonal bym tego :P niestety modele to dla mnie poczatek zabawy na kacie mam tylko MAnta tg-a i teraz SCanie robie R500 z akcesoriami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Ten silnik, wystarczy jakbyś sam silnik wziął na jakiś konkurs to już byś zajął 1. miejsce Poprostu PADAM I tutaj właśnie zaczynają się schody Widziałem Piotra model na MTM. Nie zdobył żadnej nagrody. Muszę przyznać, że rdzawienie modeli masz niesamowicie opanowane. Snania L jest tak realistyczna, że na prawdę kapcie spadają. Silnik w manie niesamowity. Jeśli mógłbym prosić, to wytłumacz swoją metodę na rdzawienie części. Jeśli jest już gdzieś na forum, to przepraszam, ale nie znalazłem. Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Też bym chętnie o tym poczytał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 Temat może stary, ale ja muszę to skomentować... Po prostu rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 Kolego jesteś moim modelarskim Bogiem. Tyle kurna powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 Wykonanie BDB nareszcie jakaś brudna, mocniej- upierdo**** ciężarówka! To mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 Pokaż licznik tego mana-bo na pewno dużo przejechał.REWELKA!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi