Skocz do zawartości

Man F 90 wywrotka

Piotr

Rekomendowane odpowiedzi

Model został sklejony kilka miesięcy temu i chce sie pochwalic nim, a jest to Man F 90(stary model Italeri) Model poddany zostal kilku przerobka przedluzona rama, wydech pionowy wykonany od podstaw, zderzak przedni i tylny, przedluzenie walu, itp. Na modelu wykonalem slady eksploatacji farbami dla plastykow, suche sproszkowane pastele i pigmet firmy Talen. Kolory rozne odcienie ziemi, piasku, rdzy. Model stoi na podstawce na ktorej jest wylany gips i uformowany Po wyschnieciu pomalowany podobna metoda co Man-a. Kipper pochodzi od Scani firmy Emek. Model ma ruchome zawieszenie. Teraz fotki

pic048822uo.jpg

pic048841uq.jpg

pic048934sl.jpg

pic048998tu.jpg

pic048921gw.jpg

pic049014af.jpg

moja to lubieć

Dzięki za pochwały

Brud zrobiony na pace jest wykonany suchymi pastelami i pigmentem. Pastele nołożyłem pędzlem które rozcięczyłem w rozpuszczalniku aby weszły w zagłębienia i żeby lepiej przylegały do śliskiej powierzchni. Ładunek to warstwa styropianu która została zalana gipsem a po wyschnięciu pomalowana farbą dla plastyków i lekko przypruszone pigmentem.

Fotki silnika i wnętrza dam później.

Ten silnik, wystarczy jakbyś sam silnik wziął na jakiś konkurs to już byś zajął 1. miejsce Poprostu PADAM

• 2 months later...
  • 4 months later...

Powiem tak kolejny model "BRUDASEK" lubie takie to naprawde wyglada tak realistycznie super to wyglada jest co podziwiac piekno tylko patrzec jak powstanie wiecej takich ale do tego trzeba miec dobra wyobraznie i umjejetnosci :Posobiscie nie wykonal bym tego :P niestety modele to dla mnie poczatek zabawy na kacie mam tylko MAnta tg-a i teraz SCanie robie R500 z akcesoriami

Ten silnik, wystarczy jakbyś sam silnik wziął na jakiś konkurs to już byś zajął 1. miejsce Poprostu PADAM

I tutaj właśnie zaczynają się schody

Widziałem Piotra model na MTM. Nie zdobył żadnej nagrody. Muszę przyznać, że rdzawienie modeli masz niesamowicie opanowane. Snania L jest tak realistyczna, że na prawdę kapcie spadają. Silnik w manie niesamowity.

Jeśli mógłbym prosić, to wytłumacz swoją metodę na rdzawienie części. Jeśli jest już gdzieś na forum, to przepraszam, ale nie znalazłem.

Pozdrawiam,

Przemek.

• 1 year later...