RH Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Puk !..Puk! to znowu JA! Swego czasu na forum wystawiałem szwedzką maszynę a mianowicie Saab Draken. Aby było do pary postanowiłem sklecić drugą z serii rur .która dość długo leżakowała a to za sprawą malowania .Po prostu jest tak upierdliwe że nie bardzo chciało mi się do tego zabierać .No ale wreszcie lody zostały przełamane i powstał ten "twór" o wdzięcznej polskiej nazwie "kaczka czernica " bo to właśnie znaczy VIGGEN. Model jest dość stary tak że i niezbyt piękny ,no ale nie ma alternatywy . Zrobiłem go prosto z pudla bez żadnych specjalnych przeróbek.W ten sposób chciałem pokazać młodym adeptom modelarstwa ze nawet w tej postaci zrobiony model i pomalowany jako tako nie jest zbyt odstraszający. Z tym "prosto z pudla nie do końca było tak jak pisze ,bo wstawiłem żywiczny kokpit z Vectora Który notabene jest zalecany ,ze względu na bardzo ubogie wnętrze .No i jeszcze poszperałem przy podwoziu ,dodając dodatkowe siłowniki i przewody hamulcowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Najładniejszy samolot zimnej wojny I jeszcze w tym kamuflażu (i w tym wykonaniu) - rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Przerażało mnie zawsze robienie maszyn w takich kamuflażach, ale Tobie wyszedł znakomicie podziwiam warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Bardzo ładny, fajnie wyszedł kamuflaż, który jest dość skomplikowany. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Jak-18 - Amodel 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Swietna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Wow. Zadziwiasz współcześniakami. Kamo wyszło zaj..... Proszę po raz kolejny więcej współczesnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Bardzo ładnie wyszedł. W dodatku ten piękny kamuflaż! Tylko czy brąz nie powinien być ciut jaśniejszy? Ale, ogólnie baaardzo ładny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi