kub Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 ...albo rób zdjęcia na białym prześcieradle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 kup rolę papieru pakunkowego, szaro-brązowe tło będzie lepsze niż narzuta na kanapę ;) Ok, kupię ... i to nie jest NARZUTA !!! Ok to masz bardzo kolorową kanapę ;) Pomysł z prześcieradłęm jest jeszcze lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Hejka. Foty chyba faktycznie wyszły duuuuuuuużo lepiej ... przynajmniej coś teraz widać Czasem zapomina się o najprostszych sposobach. Tak więc kadłub wyszlifowałem już po raz ost. Wydrukowałem ponownie części z poszyciem i wycinam elementy z kartonu. W każdym kartoniku robię otwory, które zalewam glutem i przyklejam do modelu stroną którą były robione te otwory. Z drugiej strony wtedy zachowuje się lekko wypukły kształt imitacji nitów. Inaczej tego nie zrobię bo nie umiem ale technika znana i dobra ... tylko jest trochę dziurkowania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Rób dziurki równo, bo gdzieniegdzie Ci uciekło. Fajnie Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Lepszy efekt by dało radełko krawieckie i poszycie z folii aluminiowej. Dobrze się w niej tłoczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Powooooli do przodu ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 No ciekawym tej techniki no ciekawym.Podziwiam wklad pracy,nieporownywalny z modelem z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiSza Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Dopiero trafiłem na ten watek i podziwiam wkład pracy, ale blachy poszycia nitowanego powinny raczej zachodzić na siebie. Widać to na fotce http://www.wpk.p.lodz.pl/~bolas/main/uzbrojenie/PMW/orzel/orzel7.jpg. I druga sprawa iluminatory kiosku chyba powinny być wyżej. http://odkrywca.pl/forum_pics/picsforum16/orzel_copy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Hej MiSza Sprawa kiosku jest opisana wcześniej i będę robił cały nowy. Co do blach to nie do końca tak jest. Dostałem masę zdjęć z budowy i nie wszystkie na siebie zachodzą, w większości idą wzdłużnice przez prawie całą długość Orła. Niektóre owszem zachodzą na siebie ale do tych jeszcze nie doszedłem podczas montażu. A wzdłużnice będę montował na koniec. Inną sprawą jest to że no Hmm ... robię jak potrafię a to się ma różnie do efektu końcowego. Tak czy inaczej, dzięki za zainteresowanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2013 #!*&$(&$*#@$@ Dobra ... MiSza Zwracam Honor. Przeglądając zdjęcia w powiększeniu widać że zachodzą na siebie w większości. Nie będę już tego poprawiał, bo musiałbym nowy kadłub "strugać" . Zrobię tak całe poszycie i dodam wzdłużnice. Przepraszam jeżeli zawiodłem publiczność ale poprawek blach nie będę robił ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek74 Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 troche pozno, ale moze na cos sie przyda: http://orzel.one.pl/photogallery.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2013 troche pozno, ale moze na cos sie przyda: http://orzel.one.pl/photogallery.php Jestem tam zarejestrowany od 2010 więc spoko loko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Szybki stan z budowy. Lewa strona prawie skończona. I muszę się pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 No i jaka koszulka do tego Bardzo fajnie wygąda na tym etapie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Koszulka + model robią wrażenie. Ciekaw jestem jak na koniec będzie się prezentować poszycie. Trzymam kciuki, żeby Ci się udało. Do tej pory nieźle nad tą niepokorną materia panujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Dzięki. Na razie zwolniłem bo szukam pracy ... A co do koszulki to jest fajna, na plecach jest "odeszli na wieczną wachtę" i są wypisani wszyscy członkowie załogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 No i tak to wygląda w moim wydaniu. Mirage-Hobby 1:400 + blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 30 Listopada 2013 Autor Share Napisano 30 Listopada 2013 Hej. Temat niedługo powróci żebyście mogli mi dalej błędy wytykać. Podczas mojej nieobecności nie próżnowałem i coś tam sobie sklejałem. Dajcie mi jeszcze trochę czasu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Zwróćcie uwagę na datę... http://allegro.pl/atlas-okret-podwodny-orp-orzel-i4914313760.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Zwróćcie uwagę na datę... http://allegro.pl/atlas-okret-podwodny-orp-orzel-i4914313760.html może to jakaś wersja widmo.... albo skubańcy coś wiedzą więcej niż oficjalnie wiadomo - może dlatego nikt wraku do tej pory nie zlokalizował bo okręt w ścisłej tajemnicy pływał dalej no dobra, dobra... koniec głupot, żeby mnie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kluge Napisano 17 Kwietnia 2019 Share Napisano 17 Kwietnia 2019 Jakieś dalsze zdjęcia z budowy są ? Czy model zatonął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi