Skocz do zawartości

ORP ORZEŁ 1:75 / 1:72

Michalw

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

kup rolę papieru pakunkowego, szaro-brązowe tło będzie lepsze niż narzuta na kanapę ;)

Ok, kupię ... i to nie jest NARZUTA !!!

Ok to masz bardzo kolorową kanapę ;)

Pomysł z prześcieradłęm jest jeszcze lepszy

Hejka.

Foty chyba faktycznie wyszły duuuuuuuużo lepiej ... przynajmniej coś teraz widać Czasem zapomina się o najprostszych sposobach.

HPIM4988_zps1637b0ef.jpg

HPIM4989_zpsea9b85a9.jpg

Tak więc kadłub wyszlifowałem już po raz ost.

Wydrukowałem ponownie części z poszyciem i wycinam elementy z kartonu.

HPIM4992_zpsc1139861.jpg

W każdym kartoniku robię otwory, które zalewam glutem i przyklejam do modelu stroną którą były robione te otwory. Z drugiej strony wtedy zachowuje się lekko wypukły kształt imitacji nitów.

Inaczej tego nie zrobię bo nie umiem ale technika znana i dobra ... tylko jest trochę dziurkowania

HPIM4991_zps7b29be1d.jpg

HPIM4990_zpsc0a470d1.jpg

Pozdrawiam

Dopiero trafiłem na ten watek i podziwiam wkład pracy, ale blachy poszycia nitowanego powinny raczej zachodzić na siebie. Widać to na fotce http://www.wpk.p.lodz.pl/~bolas/main/uzbrojenie/PMW/orzel/orzel7.jpg. I druga sprawa iluminatory kiosku chyba powinny być wyżej. http://odkrywca.pl/forum_pics/picsforum16/orzel_copy.jpg

Hej MiSza

Sprawa kiosku jest opisana wcześniej i będę robił cały nowy.

Co do blach to nie do końca tak jest. Dostałem masę zdjęć z budowy i nie wszystkie na siebie zachodzą, w większości idą wzdłużnice przez prawie całą długość Orła. Niektóre owszem zachodzą na siebie ale do tych jeszcze nie doszedłem podczas montażu. A wzdłużnice będę montował na koniec.

Inną sprawą jest to że no Hmm ... robię jak potrafię a to się ma różnie do efektu końcowego.

Tak czy inaczej, dzięki za zainteresowanie

Pozdrawiam

#!*&$(&$*#@$@

Dobra ...

MiSza

Zwracam Honor. Przeglądając zdjęcia w powiększeniu widać że zachodzą na siebie w większości.

Nie będę już tego poprawiał, bo musiałbym nowy kadłub "strugać" .

Zrobię tak całe poszycie i dodam wzdłużnice.

Przepraszam jeżeli zawiodłem publiczność ale poprawek blach nie będę robił ...

• 2 weeks later...

Koszulka + model robią wrażenie. Ciekaw jestem jak na koniec będzie się prezentować poszycie. Trzymam kciuki, żeby Ci się udało. Do tej pory nieźle nad tą niepokorną materia panujesz.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Hej.

Temat niedługo powróci żebyście mogli mi dalej błędy wytykać.

Podczas mojej nieobecności nie próżnowałem i coś tam sobie sklejałem.

Dajcie mi jeszcze trochę czasu.

Pozdrawiam

• 1 year later...

może to jakaś wersja widmo....

albo skubańcy coś wiedzą więcej niż oficjalnie wiadomo - może dlatego nikt wraku do tej pory nie zlokalizował bo okręt w ścisłej tajemnicy pływał dalej

no dobra, dobra... koniec głupot, żeby mnie nie

• 4 years later...