kwiatektatek Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Jako że dorobiłem się nowego warsztatu: A także nowego kompresora: Do tego miewam trochę więcej czasu, zabrałem się za kolejny model. Typhoona zrobię prosto z pudła i tak bardziej skromnie, bo jednak warsztat mobilny to nie to samo co domowe pielesze. Dość długo kombinowałem jak tu podłączyć aerograf, ale okazało się to bardzo proste i, jak pokazały pierwsze próby, skuteczne: Coś tam nawet wyszło: Kolejne postępy przedstawię jak załadunek będzie mi się przeciągał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Jako że dorobiłem się nowego warsztatu: No czego jak czego, ale powietrza to akurat masz pod dostatkiem;) A koledzy jak na wariata nie patrzą? Bo na mnie - tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 To jest to,kreatywnosc jest the best.Ogladam duzo zachodnich forumow ale uwierzcie mi nie widzialem trackera z warsztatem.Polak potrafi.Patrze za wiecej. P.S.Przepraszam jesli urazilem ta nazwa kierowcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Co się nie da ak się da co prawda daaawne czasy ;) z tym, że ja malowałem w domu. Warsztat miałem podobny tylko młodszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Co jak co, ale zawodowym modelarzem to ja nie zostanę. Przy takim tempie to na sól bym nie zarobił Póki co zrobione mam wnętrze. Łosz jest zdecydowanie za mocny, ale po dwóch tygodniach od nałożenia, nie bardzo chciał się ścierać. Zresztą po złożeniu kadłuba nic w środku nie widać. Ciąg dalszy kiedyś nastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 1 Lutego 2014 Autor Share Napisano 1 Lutego 2014 W aucie doprowadziłem model do takiego stanu: I z okazji występujących mrozów, zabrałem go z całym warsztatem do domu. Już dwa tygodnie minęły i nic dalej nie zrobiłem. Niedawno na którymś z forumów była mała awanturka, w związku z tym pragnę oznajmić, że patent z kolorowym preszadingiem podpatrzyłem u Kamila Feliksa Sztarbały. Jednak wprowadziłem pewną innowację. Polega ona na tym, że o ile kolega KFS od razu wie jaki efekt chce uzyskać, o tyle ja kolory kładłem na tak zwaną "pałę" i dopiero zobaczę czy coś z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Poprawiłem nieco preszading. Auto na wyjściu ma trochę duże ciśnienie powietrza, a jeszcze wtedy nie umiałem zmniejszać go samym aerografem. Przepraszam za tło typu kotlet, ale mało miałem czasu na swoje prace. Położony MSG na spód i troszkę rozjaśnień białym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Trzymam kciuki. Mam obawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Za przytrzymane kciuki bardzo dziękuję. A czym się niepokoisz letalinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Kwietnia 2014 Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Za przytrzymane kciuki bardzo dziękuję. A czym się niepokoisz letalinie? Jak zwykle przesadzam. Nie wiem co zamierzasz jeszcze z tym malowaniem robić, ale te liliowe prześwity spod szarego spodu wyglądają dziwnie. Zawsze się też zastanawiam o co chodzi z tymi kolorkami i preszajdingami skoro im tego więcej, tym dalej od surowej prostoty oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 17 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Znaczy za mało szarego? Dobrze, dołożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 1 Marca 2015 Autor Share Napisano 1 Marca 2015 Coś tam podziałałem. Kolory na górze, póki co, tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Myślałem wczoraj o tym samym modelu, także z Airfix. Pewnie to będzie jeden z moim kolejnych zakupów. A póki co to stworzę do końca to co mam i przyglądam się temu z niecierpliwością. Widzę, że dłuższa przerwa była w tym warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 7 Marca 2015 Autor Share Napisano 7 Marca 2015 Under B śmiało możesz zakupić ten model. Jest bardzo przyjemny w robocie. Jedynie przejście kadłub-skrzydło od dołu jest wymagające, ale nic takiego czego nie można wyprowadzić. Model dostał kalki, więc następne będzie łoszowanie. Komory podwozia zrobiłem według instrukcji srebrne. Błąd do przemalowania. Chcę włożyć do tajfuna lufy z mastera. W ofercie są dwa rodzaje, wczesne i późne. Podpowie ktoś jakie będą prawidłowe do mojego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 Komory podwozia zrobiłem według instrukcji srebrne. Błąd do przemalowania. Typhoony komory podwozia miały akurat srebrne Chcę włożyć do tajfuna lufy z mastera. W ofercie są dwa rodzaje, wczesne i późne. Podpowie ktoś jakie będą prawidłowe do mojego modelu? Późne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 8 Marca 2015 Autor Share Napisano 8 Marca 2015 Dziękuję za porady. Jeśli nie muszę przemalowywać wnęk to będę zadowolonym człowiekiem. Chociaż sprawa ta nie jest dla mnie jasna. Aby się zorientować w temacie podglądałem warsztaty i galerie gotowych modeli. I tu jest ciekawa zależność: im bardziej doświadczony modelarz, tym bardziej wnęki są w MSG A ze zdjęć to ja nie wiem jakie wnioski wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 I tu jest ciekawa zależność: im bardziej doświadczony modelarz, tym bardziej wnęki są w MSG A ze zdjęć to ja nie wiem jakie wnioski wyciągnąć. Wzorowanie się na modelach innych może prowadzić do powtarzania błędów:) Na 99,9% powinny być srebrne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 29 Marca 2015 Autor Share Napisano 29 Marca 2015 Na obecną chwilę mam takie coś: Kupiłem lufy Mastera i mam pewne problemy z ich zamocowaniem, ale damy radę Na jaki kolor pomalować wnęki uzbrojenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Na jaki kolor pomalować wnęki uzbrojenia? Zwykle nie ufam instrukcjom montażu, ale...zobaczyłbym co proponuje Airfix w swoim większym modelu: http://airfixtributeforum.myfastforum.org/Airfix_1_24_Hawker_Typhoon_Mk_1b_19002__about43484.html?sid=9f24ceae41c46deea51f618ca289f212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Domański Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Wnęki srebrne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2015 No i skończyłem. Jak zwykle na ostatnią chwilę, zarywając noce. Parę zdjęć, opis później bo na twarz padam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Warsztat krótki, ale konkretny. Namówiłeś mnie na kupno tego modelu. Czekam na zdjęcia w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Jak człowiek zmęczony, to i bzdury robi. To właśnie miały być zdjęcia galeryjne. No cóż, zrobiłem nowe, nieco inne, zapraszam do galerii: viewtopic.php?f=64&t=48724 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi