Jump to content

KW-2 ZVEZDA 1:35 - czyli kolejny wynalazek.

jakub97
 Share

Recommended Posts

Witam serdecznie, ponieważ w moim poprzednim warsztacie było ponad 200 odpowiedzi i powyżej 8000 wyświetleń, chciałem wstępnie pokazać co będę lepił, bo już kilka osób się niecierpliwi. (Źródło pw)

ihi7.jpg

p7kp.jpg

Bardzo ładne gąski, pomimo braku zwisów.

2xme.jpg

ymwg.jpg

Jakość i detale, są naprawdę bardzo ładne, nigdy bym nie pomyślał, że zvezda zrobi taki modelik.

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

A nie lepiej było zainwestować w Trumpetera ?

Możliwe, ale mam od nich kw-1, a nie chcę się uczyć na drogich modelach bo to bez sensu. Lepiej kupić gorszy model i włożyć w niego całe swoje doświadczenie, przynajmniej moim zdaniem.

Poprzedni warsztat był fajny, bo to taki poradnik w pigułce Jak widzę zasmakowałeś w ruskich - nie przepadam za ich wózkami (choć dla zasady w kolekcji 2-wojennych czołgów mam t-34/85), ale ciekaw jestem jak wyjdzie KV-ka i będę podglądał, może też się nauczę przy tym czegoś nowego

To prawda zasmakowałem w ruskich tankach. A co najlepsze mam też kilka niemieckich i amerykańskich, ale i Włocha. I muszę wam teraz wyznać za pamięci, że najprawdopodobniej kolejny model to już nie rusek, a tym bardziej czołg. Mianowicie ciężarówka 1:24 volvo fh. Zawsze chciałem go mieć w swojej kolekcji, bo pamiętam jak jeszcze mój tata nim jeździł. (Mam na myśli pierwszą wersję, nie "chińczyk").

Ale to jeszcze się zobaczy, jeszcze chciałem skleić BT-5 również od zvezdy i t-70 od miniartu.

W T-34/85 i IS-2 płyta gładka jak.... asfalt w Niemczech .

nie wiem co gorsze - ta ich gładkość w Zvezdzie czy dziury do silniczka jak w T-34/85 Tamiyi

Inna sprawa, że bardzo rzadko kto tam zagląda, jeśli nie robi akurat modelu po wywrotce i jeszcze stawia na odpowiedniej podstawce cały model.

No tak, Tamyia z tymi dziurkami to już jest w ogóle mistrzostwo świata - klajstrowałem je w Stugu IV... .

Niby spodu normalnie nie widać, ale dla mnie to taki znak, jak producent podchodzi do modelu. Biedne UM w skali 1:72 w teciaku wanne zrobiło a Zveda w kolejnym modelu nic.

Z drugiej strony, dobre jest to, że jak ktoś się uprze to może sam to dorobiać w ramach treningu .

To do boju, czekamy na relację !!!

Tak, pasują idealnie . Warto było go zakupić, dodam jeszcze, że bardzo wygodnie się go skleja. Myślę czy by nie kupić jeszcze od zvezdy kw-1, ale to jeszcze czas.