Skocz do zawartości

KW-2 ZVEZDA 1:35 - czyli kolejny wynalazek.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, ponieważ w moim poprzednim warsztacie było ponad 200 odpowiedzi i powyżej 8000 wyświetleń, chciałem wstępnie pokazać co będę lepił, bo już kilka osób się niecierpliwi. (Źródło pw)

ihi7.jpg

p7kp.jpg

Bardzo ładne gąski, pomimo braku zwisów.

2xme.jpg

ymwg.jpg

Jakość i detale, są naprawdę bardzo ładne, nigdy bym nie pomyślał, że zvezda zrobi taki modelik.

• Odpowiedzi 116
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
A nie lepiej było zainwestować w Trumpetera ?

Możliwe, ale mam od nich kw-1, a nie chcę się uczyć na drogich modelach bo to bez sensu. Lepiej kupić gorszy model i włożyć w niego całe swoje doświadczenie, przynajmniej moim zdaniem.

Napisano

Tu się z tobą zgodzę, chodź kupiłem za okazyjną cenę a mianowicie 50zł.

Napisano

Poprzedni warsztat był fajny, bo to taki poradnik w pigułce Jak widzę zasmakowałeś w ruskich - nie przepadam za ich wózkami (choć dla zasady w kolekcji 2-wojennych czołgów mam t-34/85), ale ciekaw jestem jak wyjdzie KV-ka i będę podglądał, może też się nauczę przy tym czegoś nowego

Napisano

To prawda zasmakowałem w ruskich tankach. A co najlepsze mam też kilka niemieckich i amerykańskich, ale i Włocha. I muszę wam teraz wyznać za pamięci, że najprawdopodobniej kolejny model to już nie rusek, a tym bardziej czołg. Mianowicie ciężarówka 1:24 volvo fh. Zawsze chciałem go mieć w swojej kolekcji, bo pamiętam jak jeszcze mój tata nim jeździł. (Mam na myśli pierwszą wersję, nie "chińczyk").

Ale to jeszcze się zobaczy, jeszcze chciałem skleić BT-5 również od zvezdy i t-70 od miniartu.

Napisano
Jedyne co jest na spodzie to logo firmy. :/

He, he, no to się rozwijają . W T-34/85 i IS-2 płyta gładka jak.... asfalt w Niemczech .

Napisano
W T-34/85 i IS-2 płyta gładka jak.... asfalt w Niemczech .

nie wiem co gorsze - ta ich gładkość w Zvezdzie czy dziury do silniczka jak w T-34/85 Tamiyi

Inna sprawa, że bardzo rzadko kto tam zagląda, jeśli nie robi akurat modelu po wywrotce i jeszcze stawia na odpowiedniej podstawce cały model.

Napisano

No tak, Tamyia z tymi dziurkami to już jest w ogóle mistrzostwo świata - klajstrowałem je w Stugu IV... .

Niby spodu normalnie nie widać, ale dla mnie to taki znak, jak producent podchodzi do modelu. Biedne UM w skali 1:72 w teciaku wanne zrobiło a Zveda w kolejnym modelu nic.

Z drugiej strony, dobre jest to, że jak ktoś się uprze to może sam to dorobiać w ramach treningu .

To do boju, czekamy na relację !!!

Napisano

Jutro powinienem zacząć. Mógłbym właściwie od zaraz, bo wo gule nie śpię, ale nie chcę budzić wszystkich obudzić.

Napisano

Lecimy. Na razie jedno zdjęcie przedstawiające początek warsztatu.

mcqm.jpg

Napisano

Tak, pasują idealnie . Warto było go zakupić, dodam jeszcze, że bardzo wygodnie się go skleja. Myślę czy by nie kupić jeszcze od zvezdy kw-1, ale to jeszcze czas.

Napisano

Ja składałem KW-1 od Trumpka i mogę go szczerze polecić. KW-2 prędzej czy później postaram się nabyć, bo bardzo mi się podoba jego bryła . A tobie gratuluję postępów.

Napisano

Koła "górne". (Nie wiem jak je nazwać)

mzhy.jpg

igxp.jpg

Aktualnie trwa szlifowanie.