jakub97 Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam serdecznie, ponieważ w moim poprzednim warsztacie było ponad 200 odpowiedzi i powyżej 8000 wyświetleń, chciałem wstępnie pokazać co będę lepił, bo już kilka osób się niecierpliwi. (Źródło pw) Bardzo ładne gąski, pomimo braku zwisów. Jakość i detale, są naprawdę bardzo ładne, nigdy bym nie pomyślał, że zvezda zrobi taki modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 No to zasiadam w pierwszym rzędzie i obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 A nie lepiej było zainwestować w Trumpetera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2013 A nie lepiej było zainwestować w Trumpetera ? Możliwe, ale mam od nich kw-1, a nie chcę się uczyć na drogich modelach bo to bez sensu. Lepiej kupić gorszy model i włożyć w niego całe swoje doświadczenie, przynajmniej moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Trumpeterowski kosztuje 76 zł, to nie jest duza suma A wydaje mi się, ze jednak lepszy od Zvezdy ( proszę mnie poprawić jeśli się myle ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Tu się z tobą zgodzę, chodź kupiłem za okazyjną cenę a mianowicie 50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 No to trzymam kciuki za udana budowę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 To rozumiem, idziesz za ciosem. Zasiadam obok Markuza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Także będę obserwował . Jak możesz daj fotkę spodu wanny, chyba, że nic tam nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Jedyne co jest na spodzie to logo firmy. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Poprzedni warsztat był fajny, bo to taki poradnik w pigułce Jak widzę zasmakowałeś w ruskich - nie przepadam za ich wózkami (choć dla zasady w kolekcji 2-wojennych czołgów mam t-34/85), ale ciekaw jestem jak wyjdzie KV-ka i będę podglądał, może też się nauczę przy tym czegoś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2013 To prawda zasmakowałem w ruskich tankach. A co najlepsze mam też kilka niemieckich i amerykańskich, ale i Włocha. I muszę wam teraz wyznać za pamięci, że najprawdopodobniej kolejny model to już nie rusek, a tym bardziej czołg. Mianowicie ciężarówka 1:24 volvo fh. Zawsze chciałem go mieć w swojej kolekcji, bo pamiętam jak jeszcze mój tata nim jeździł. (Mam na myśli pierwszą wersję, nie "chińczyk"). Ale to jeszcze się zobaczy, jeszcze chciałem skleić BT-5 również od zvezdy i t-70 od miniartu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Jedyne co jest na spodzie to logo firmy. :/ He, he, no to się rozwijają . W T-34/85 i IS-2 płyta gładka jak.... asfalt w Niemczech . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 W T-34/85 i IS-2 płyta gładka jak.... asfalt w Niemczech . nie wiem co gorsze - ta ich gładkość w Zvezdzie czy dziury do silniczka jak w T-34/85 Tamiyi Inna sprawa, że bardzo rzadko kto tam zagląda, jeśli nie robi akurat modelu po wywrotce i jeszcze stawia na odpowiedniej podstawce cały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 No tak, Tamyia z tymi dziurkami to już jest w ogóle mistrzostwo świata - klajstrowałem je w Stugu IV... . Niby spodu normalnie nie widać, ale dla mnie to taki znak, jak producent podchodzi do modelu. Biedne UM w skali 1:72 w teciaku wanne zrobiło a Zveda w kolejnym modelu nic. Z drugiej strony, dobre jest to, że jak ktoś się uprze to może sam to dorobiać w ramach treningu . To do boju, czekamy na relację !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Jutro powinienem zacząć. Mógłbym właściwie od zaraz, bo wo gule nie śpię, ale nie chcę budzić wszystkich obudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Lecimy. Na razie jedno zdjęcie przedstawiające początek warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Wanna sklejona, jeszcze wózki i tp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Szybko jedziesz . Wanna i góra pasują wymiarowo?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Tak, pasują idealnie . Warto było go zakupić, dodam jeszcze, że bardzo wygodnie się go skleja. Myślę czy by nie kupić jeszcze od zvezdy kw-1, ale to jeszcze czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Wózki sklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Ja składałem KW-1 od Trumpka i mogę go szczerze polecić. KW-2 prędzej czy później postaram się nabyć, bo bardzo mi się podoba jego bryła . A tobie gratuluję postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Dzięki, chociaż dla mnie to i tak nie zbyt wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Koła "górne". (Nie wiem jak je nazwać) Aktualnie trwa szlifowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Przy okazji zrobiły się koła napędowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi