Desaxe Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Wg.mnie jeśli to odpowiednio usyfisz i poobijasz, to nie będzie źle. Dla realizmu można porobić wąskie strużki ściekającej białej farby, na wielu fotkach zimowych kamo je wicać, zwłaszcza na ciemnych powierzchniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Nie wygląda to źle. Detale nie są pozalewane, a to że nie jest położone idealnie nie ma większego znaczenia, bo większość ręcznie malowanych białych kamuflaży nie była dokładnie kładziona. Teraz to odpowiednio dopieścisz i wyjdzie przyzwoity model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Baze pod dalsze działania masz spoko, zobaczymy co dalej z tym zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2013 W trakcie "męczenia": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Moim zdaniem trochę za bardzo przetarty brązowym brudem. Bardziej odpowiadało by zapuszczenia Washa w odcieniu ciemnego brązu bez tego przecierania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Mnie się efekt podoba - te pojazdy były strasznie tyrane i przetarcia zmoczonego śniegiem zimowego kamo przez np. gałęzie w lesie całkiem mi pasują Z Sebą77 się zgodzę, że wash by bardziej pasował od przetarć z brązu - jesli mam coś radzić to te przetarcią bazową zielenią są OK, te brązowe na bieli jakoś podmaluj biał-szarą farbą i zrób washa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Wytarłem trochę brązu, ale przejechałem resztę modelu, choć nie tak intensywnie. Porobiłem obicia, wash będzie w swoim czasie . Zastanawiam się tylko, czy nie przesadziłem z wytarciem powierzchni, ale jak coś to mogę to poprawić. PS: wydaje mi się, że ciemny kolor wygląda zbyt intensywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Przetarcia wg mnie ok, tylko ten zielony jakiś taki jaskrawy. Może stonujesz go jakoś filtrami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 A ja myślę że zielony nie jest jaskrawy tylko zdjęcia liche. Zobacz np. na ostatnie foto, są na nim 3 różne odcienie zielonego jakie można dostrzec. Jeżeli ( a tak myślę ) kolor na całym modelu jest taki jak na lufie, to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Baza jest ok, tylko kolor przetarć jaskrawy. Możliwe ze po lakierze też ściemnieje i będzie ok. Mimo to myślę że biały lub szary filtr by nie zaszkodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Dobra, zmiana koncepcji. Nie jestem zadowolony z malowania, dlatego zrobię wersję bez zimowego kamuflażu. Później wrzucę zdjęcia "czyściocha" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Szczerze mówiąc, to ciesze się że zmieniłeś koncepcje ;) bo możesz teraz popracować nad lepszym efektem No i moim zdaniem mimo wszystko daj mu jakiś podkład i baze, bo jego brak rzuca się w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2013 Wracamy do gry. Jak oceniacie kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Po washu i malowaniu narzędzi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Trochę obić doszło i wydech: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 "odrdzew" wydechy, to była pancerna stal, ona w życiu by tak nie zardzewiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sever Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Trzonki fajnie wyglądają, choć troche zbyt nowe są może jakiś wash spróbój na nie, może być fajny efekt. Do rdzy to polecam gąbkę i kilka odcieni brązu, chociaż skoro tam była pancerna stal to chyba niezbyt mogła się tak wypalić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Nie no, wydech na czuja malowałem, oczywiście przemaluję to. Trzonki jeszcze będą "picowane". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Fajnie wyszedł pancerz faktycznie lepiej niż w zimowym kamo się prezentuje całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Zimowe kamo było lepsze, a tak będzie kolejny nudny zielony ruski pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Co, jak co ale obicia fajne wyszły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Podrasowałem narzędzia, dodałem rdzawe zacieki, karabin. To chyba tyle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Prawie koniec z ISU. Jeszcze muszę ułożenie gąsek skorygować na pewno i przykleić drobiazgi typu uchwyty, celownik itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Całkiem ładny ten potwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi