Grzegorz Napisano 16 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2006 Kurcze...kilkset zdjęć na "images"... Ale odszukałem... Np. ... Tak zupełnie z innej beczki...Rosjanie przyjęli ciekawą taktykę dla nowo wprowadzanych lub modernizowanych kompleksów uzbrojenia.... Robią je w dwóch, trzech wariantach cenowych... Dla bogatych, dla biedniejszych i dla biednych, ale wiernych klientów.... Np. S-300 na gąsienicowym podwoziu...Dla krezusów... Na MAZ 8x8 dla zasobnych w kasę, ale już nie w petrodolary.... Jest także wersja holowana na naczepie holowanej przez KRAZ-a... Albo TOR... Wykonali wariant na przyczepie holowanej za ciągnikiem balastowym..... Klient nasz pan.... Modernizacja PT-76 jest także po części tego efektem.... Stara armata nie spełnia oczekiwań, za to maja nową o mniejszym kalibrze, tyle ze jest to armata wycofywana z uzbrojenia.... Nowe opakowanie patrz wieża, do tego automat ładowania i mamy nową ofertę dla stałych użytkowników PT-76.... od nich trzeba się dużo uczyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 16 Czerwca 2006 Share Napisano 16 Czerwca 2006 Fakt - klient nasz pan. A powiedz mi Wojtek - ta armata z modernizacji PT-76 - to z czego jest zdemontowana? A i drugie pytanie: Czy system S-300 na powoziu gąsienicowy był na sprzedaż? Bo z tego co wiem to systemy które zostały sprzedane do innych krajów są na podwoziach kołowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 16 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2006 Mam na imię Grzegorz, a jeśli chodziło ci o Gulusa to faktycznie pytałeś Wojtka... Kaliber nowej armaty w modernizacji wieży czołgu PT to 57mm. Armata znana, z co najmniej kilku zastosowań np. P-LOT S-60 czy ZSU 57x2... Generalnie wycofany kaliber z linii, ale pozostały im ogromne zapasy amunicji no i samych armat.... Szybkostrzelność 20-70 strzałów na minutę, w zależności od zasobnika amunicji, i prędkość zmiany rodzaju amunicji to około 2-4s... Całkowicie od nowa zaprojektowany automat ładowania, istnieje możliwość oczywiście ręcznego ładowania, i ręcznego zapełniania zasobnika amunicji. Oczywiście wymieniono również SKO i zamontowano stabilizator armaty... Co do S-300 na gąsienicach...Nie odniesiono tu sukcesu marketingowego ze względu na cenę, doktrynę użycia i dyskusyjną mobilność, w transporcie drogowym i kolejowym... (Jakoś wcześniej nie za bardzo się interesowałem czy sprzedali komuś czy nie...) Łatwiej jest sprzedać S-300 w wariancie nośnika kołowego, chociaż należy pamiętać ze, chociaż kompleksy te się uzupełniają to nie służą do tych samych zadań. Żebyśmy wiedzieli np. o czym rozmawiamy... S-400... S-300 na nośniku MAZ 8x8... viewtopic.php?t=161 S-300 na naczepie holowanej przez KRAZ-a... (również w ofercie ciągnik siodłowy BAZ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 16 Czerwca 2006 Share Napisano 16 Czerwca 2006 Kurcze ale numer - myślałem o Grzegorzu a napisałem Wojtek - Bardzo przepraszam [Ale gafa ]. Dziękuje za informacje na temat kalibru modernizacji PT-76, myślałem że Rosjanie wprowadzili nowy typ armaty a to się okazuje stare 57 mm . Widać że Rosjanie mają dobry zmysł praktyczny (wykorzystanie starej armaty oraz amunicji). A co do S-300 na podwoziu gasienicowym - to jego cechy (moim zdaniem) dyskwalifikują go do sprzedaży za granicę (skomplikowany transport, rozbudowana infrastruktura, skoplikowane i drogie podwozie itp.). Dlatego zdziwiłem się że w ogóle chcieli go sprzedać. W końcu jest to system zaprojektowany do innych zadań niż system S-300 PMU i jego kolejne wersje [pomimo że sie uzupełniają]. Ps. Jeszcze raz przepraszam za gafę z Wojtkiem [spalam sie ze wstydu ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 16 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2006 Odpręż się... hihihihi Nie mam żadnych pretensji...Nawet mi to przez ciężką...nie przeszło.... Sam zwątpiłem...kogo pytasz....A nic dzisiaj nie piłem.... Ps. Rosjanie maja dziwny sprzęt w ofertach sprzedaży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 26 Września 2006 Share Napisano 26 Września 2006 odświeżam temat tym linkiem http://armor.kiev.ua/Tanks/Modern/Heavy/T28.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 26 Września 2006 Autor Share Napisano 26 Września 2006 Roobert...ehmm.... To jest niestety konstrukcja zachodnia... nie Układu Warszawskiego tylko z IIWŚ Pewnie litera T ciebie zmyliła...:-) To teraz pogrzeb w sieci i odszukaj jego historię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 26 Września 2006 Share Napisano 26 Września 2006 Jasny gwint. Faktycznie nazwa to T-28/T-95 GMC. Rzeczywiście zmyliło mnie to "T". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 18 Października 2006 Share Napisano 18 Października 2006 Takie tygrysy to się fajnie na forum ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 27 Marca 2008 Autor Share Napisano 27 Marca 2008 GSP-55 http://www.youtube.com/watch?v=2BF-rySTwZ8&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=G4gZuE-LqE4&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Maja 2008 Autor Share Napisano 5 Maja 2008 Przygotowania do parady 9 maja... http://br.youtube.com/watch?v=2gbNz3iEm08 http://br.youtube.com/watch?v=z9NecYkRtYs&feature=related http://br.youtube.com/watch?v=KJ9doZUqZB0&feature=related http://br.youtube.com/watch?v=vjofLt3GMPg&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 Co to za pojazdy które jada w pierwszym filmie w czasie 1:23-1:42 i na ostatnim od 3:50 do 4:40? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 To Sprut - dokladnie 2С25 Спрут-СД http://ru.wikipedia.org/wiki/2С25_%22Спрут-СД%22 http://www.wartechnic.ru/rus/ground/selfpropelledartillery/2c25/photolist_1_en.shtml Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Maja 2008 Autor Share Napisano 5 Maja 2008 (edytowane) Zdjęcia wykonane przez Andrey Andreyevich o nicku Andrey84. Zdjęcia otrzymałem pocztą elektroniczną od innego pasjonaty z Rosji... Przygotowania do parady z okazji 9 maja 2008 w Moskwie. Edytowane 4 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 Fajne te zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Maja 2008 Autor Share Napisano 5 Maja 2008 Będzie więcej, a żniwa to będę miał po 9 maja, zawsze dostaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Maja 2008 Autor Share Napisano 5 Maja 2008 Skoro spodobał ci się SPRUT... Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 Kurcze, piękne fotki. Ale wypucowane te pojazdy I czemu jadą rakietami do tyłu? Czekamy na więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Maja 2008 Autor Share Napisano 5 Maja 2008 Kurcze, piękne fotki. Ale wypucowane te pojazdy I czemu jadą rakietami do tyłu? Czekamy na więcej! "Buki" mają taką pozycję do przemarszu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 Grzegorzu masz może jakieś zdjęcia systemów ppk na podwoziu MTLB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Maja 2008 Autor Share Napisano 5 Maja 2008 (edytowane) No to polecimy po bandzie... Co prawda nie ten dział ale te same przygotowania do parady... Zdjęcia otrzymane pocztą elektroniczną... Cdn... Edytowane 4 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Maja 2008 Autor Share Napisano 5 Maja 2008 Grzegorzu masz może jakieś zdjęcia systemów ppk na podwoziu MTLB? A konkretnie? Masz na myśli jakiś wariant, czy pytasz ogólnie?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 Pytam ogólnie, bo nawet nie wiem ile rodzajów takich systemów zbudowali na podwoziach MTLB i wprowadzili do uzbrojenia. Ewentualnie czy posiadasz jakieś informacje o zakupie przez WP dwóch takich zestawów (typu niestety nie znam) do badań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 (edytowane) Cywilne samoloty tez beda defilowac ? Powinni jakos schowac cywilna rejestracje i wyrychtowac tymczasowo na skrzydlach gwiazdy. Oszukanstwo ! Temat chyba warto wydzielic ? Pozdr. Pawel Edytowane 5 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi