Skocz do zawartości

T-50 A.A. 1:35 Migare Hobby

Is-7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dawno nie było mnie na forum. Tak to jest we wakacje. Chciałem zapomnieć o szkole.... ( z tym nie było problemu ) i modelach, ale tak mnie coś ciągnęło, że nie wytrzymałem i skleiłem sobie teciaka, ale trochę innego, bo T-50 w wersji A.A. z Mirage Hobby.

Ogólnie model jest bardzo kontrastowy. Z jednej strony ładne spasowanie ( szczególnie wanna jest prawie idealna- wystarczy lekko podszlifować i zaszpachlować ) i całkiem niezły detal, a z drugiej strony GĄSIENICE. To była MASAKRA. Nie dość, że każde ogniwko trzeba było opiłować w 4 miejscach to jeszcze na dodatek gąski mają osobne zęby, które trzeba przyklejać. Model jest zrobiony z kruchego plastiku, co ogólnie w budowie mi nie przeszkadzało, ale przy gąsienicach podczas końcowego składania posypał mi się prawie jeden kawałek i musiałem go na nowo sklejać i dobić zwisy.

Malowany głównie Vallejo z dodatkami LifeColor. Wash robiony z olejnej Dark Brown. Zacieki dzieło produktów AK i farb olejnych. Błotko pierwszy raz robione z dodatkiem gipsu. Wyszło całkiem znośnie. Na koniec odpryski Fresh Mud-em od AK i zacieki oleju Engine Oil-em również z AK.

Dość gadania czas na zdjęcia.

b0zp.jpg

1fv4.jpg

oy01.jpg

v559.jpg

ebm2.jpg

2k97.jpg

usco.jpg

vo0e.jpg

A i jeszcze jedno. Mam małą niespodziankę związaną z tym modelem, ale jeszcze nie teraz.

Bardzo fajnie zrobiony. I bardzo oryginalny model. O co chodzi w ta wieżyczka dowódcy ? Ma taką ciekawą konstrukcje. Jak to działało ?

Krzyśku są chyba jedynie friule, ale nie będę dawał ich do takiego modelu. Z a całym szacunkiem do firmy Mirage Hobby.

Spiton szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak działała wieżyczka dowódcy. Chyba chodziło o to, że te jaśniejsze elementy były podnoszone, ale nie jestem na 100% pewien.

Bardzo fajnie zrobiony. I bardzo oryginalny model. O co chodzi w ta wieżyczka dowódcy ? Ma taką ciekawą konstrukcje. Jak to działało ?

To działało jak te pancerne unoszone osłonki na wizjery z włazu kierowcy w późnych T-34.

A co do modelu to znakomicie zmajstrowany i pomalowany; chylę czoła, bo kiedyś oglądałem ten zestaw i mnie zmroziła wizja sklejania tych gąsienic

Witam.

Pigmenty łączę razem z gipsem za pomocą Akrylowej żywicy Mig-a. Dodaję też trochę wody ( nie polecam fixera od Mig-a, bo długo schnie ) aby w razie potrzeby rozcieńczyć błotko.

Witam.

Dzięki wszystkim za komentarze. Sorry, że na niespodziankę musieliście czekać aż tak długo, ale już jest.

Dzięki uprzejmości firmy MirageHobby mogę wam zaprezentować mój pierwszy poradnik modelarski pokazujący jak maluję, postarzam i brudzę model czołgu. lub pojazdu wojskowego.

Film zamieściłem na dwóch Kanałach, ponieważ jeden to nasz wspólny kanał, który tworzymy razem z tatą ( również modelarzem, ale RC ), a drugi to mój kanał o grach ( kręcenie filmów z gier to moje drugie z zainteresowań )

lub