Is-7 Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam. Dawno nie było mnie na forum. Tak to jest we wakacje. Chciałem zapomnieć o szkole.... ( z tym nie było problemu ) i modelach, ale tak mnie coś ciągnęło, że nie wytrzymałem i skleiłem sobie teciaka, ale trochę innego, bo T-50 w wersji A.A. z Mirage Hobby. Ogólnie model jest bardzo kontrastowy. Z jednej strony ładne spasowanie ( szczególnie wanna jest prawie idealna- wystarczy lekko podszlifować i zaszpachlować ) i całkiem niezły detal, a z drugiej strony GĄSIENICE. To była MASAKRA. Nie dość, że każde ogniwko trzeba było opiłować w 4 miejscach to jeszcze na dodatek gąski mają osobne zęby, które trzeba przyklejać. Model jest zrobiony z kruchego plastiku, co ogólnie w budowie mi nie przeszkadzało, ale przy gąsienicach podczas końcowego składania posypał mi się prawie jeden kawałek i musiałem go na nowo sklejać i dobić zwisy. Malowany głównie Vallejo z dodatkami LifeColor. Wash robiony z olejnej Dark Brown. Zacieki dzieło produktów AK i farb olejnych. Błotko pierwszy raz robione z dodatkiem gipsu. Wyszło całkiem znośnie. Na koniec odpryski Fresh Mud-em od AK i zacieki oleju Engine Oil-em również z AK. Dość gadania czas na zdjęcia. A i jeszcze jedno. Mam małą niespodziankę związaną z tym modelem, ale jeszcze nie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Te gąski wyglądają słabawo, ale to nie twoja wina. Malowanie tanka bardzo mi się podoba. Może da się do niego jakieś lepsze gęsi kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Bardzo fajnie zrobiony. I bardzo oryginalny model. O co chodzi w ta wieżyczka dowódcy ? Ma taką ciekawą konstrukcje. Jak to działało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Krzyśku są chyba jedynie friule, ale nie będę dawał ich do takiego modelu. Z a całym szacunkiem do firmy Mirage Hobby. Spiton szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak działała wieżyczka dowódcy. Chyba chodziło o to, że te jaśniejsze elementy były podnoszone, ale nie jestem na 100% pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Bardzo fajnie zrobiony. I bardzo oryginalny model. O co chodzi w ta wieżyczka dowódcy ? Ma taką ciekawą konstrukcje. Jak to działało ? To działało jak te pancerne unoszone osłonki na wizjery z włazu kierowcy w późnych T-34. A co do modelu to znakomicie zmajstrowany i pomalowany; chylę czoła, bo kiedyś oglądałem ten zestaw i mnie zmroziła wizja sklejania tych gąsienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 ciekawy model i fajnie zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Witam. Dzięki za dobre słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Powiedz jak mixujesz pigmenty i gips bo mnie z reguły wszystko jaśnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Witam. Pigmenty łączę razem z gipsem za pomocą Akrylowej żywicy Mig-a. Dodaję też trochę wody ( nie polecam fixera od Mig-a, bo długo schnie ) aby w razie potrzeby rozcieńczyć błotko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Ciekawy model. Bardzo ładnie się prezentuje. Tylko moim zdaniem trochę zbyt rdzawe wyszły dodatkowe ogniwa gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Sporoo sie nauczyłeś od ostatniej mojej wizyty na forum. To dobrze, oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Witam. Dzięki wszystkim za komentarze. Sorry, że na niespodziankę musieliście czekać aż tak długo, ale już jest. Dzięki uprzejmości firmy MirageHobby mogę wam zaprezentować mój pierwszy poradnik modelarski pokazujący jak maluję, postarzam i brudzę model czołgu. lub pojazdu wojskowego. Film zamieściłem na dwóch Kanałach, ponieważ jeden to nasz wspólny kanał, który tworzymy razem z tatą ( również modelarzem, ale RC ), a drugi to mój kanał o grach ( kręcenie filmów z gier to moje drugie z zainteresowań ) lub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Witam. Coś nie widzę, żeby ktoś komentował. Piszcie co myślicie o takim poradniku i czy robić podobne rzeczy w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Pomysł wygląda super, tylko musze sobie te dwie godziny zorganizować żeby to zobaczyć, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam. Fakt, film trwa trochę, ale myślę, że pokazałem wszystko co trzeba pokazać odnośnie malowania modelu oczywiście z mojego punktu widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Bardzo ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi