Is-7 Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam. Dawno nie było mnie na forum. Tak to jest we wakacje. Chciałem zapomnieć o szkole.... ( z tym nie było problemu ) i modelach, ale tak mnie coś ciągnęło, że nie wytrzymałem i skleiłem sobie teciaka, ale trochę innego, bo T-50 w wersji A.A. z Mirage Hobby. Ogólnie model jest bardzo kontrastowy. Z jednej strony ładne spasowanie ( szczególnie wanna jest prawie idealna- wystarczy lekko podszlifować i zaszpachlować ) i całkiem niezły detal, a z drugiej strony GĄSIENICE. To była MASAKRA. Nie dość, że każde ogniwko trzeba było opiłować w 4 miejscach to jeszcze na dodatek gąski mają osobne zęby, które trzeba przyklejać. Model jest zrobiony z kruchego plastiku, co ogólnie w budowie mi nie przeszkadzało, ale przy gąsienicach podczas końcowego składania posypał mi się prawie jeden kawałek i musiałem go na nowo sklejać i dobić zwisy. Malowany głównie Vallejo z dodatkami LifeColor. Wash robiony z olejnej Dark Brown. Zacieki dzieło produktów AK i farb olejnych. Błotko pierwszy raz robione z dodatkiem gipsu. Wyszło całkiem znośnie. Na koniec odpryski Fresh Mud-em od AK i zacieki oleju Engine Oil-em również z AK. Dość gadania czas na zdjęcia. A i jeszcze jedno. Mam małą niespodziankę związaną z tym modelem, ale jeszcze nie teraz. Cytuj
bazylms Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 Te gąski wyglądają słabawo, ale to nie twoja wina. Malowanie tanka bardzo mi się podoba. Może da się do niego jakieś lepsze gęsi kupić? Cytuj
spiton Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 Bardzo fajnie zrobiony. I bardzo oryginalny model. O co chodzi w ta wieżyczka dowódcy ? Ma taką ciekawą konstrukcje. Jak to działało ? Cytuj
Is-7 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Napisano 6 Sierpnia 2013 Krzyśku są chyba jedynie friule, ale nie będę dawał ich do takiego modelu. Z a całym szacunkiem do firmy Mirage Hobby. Spiton szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak działała wieżyczka dowódcy. Chyba chodziło o to, że te jaśniejsze elementy były podnoszone, ale nie jestem na 100% pewien. Cytuj
Desaxe Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 Bardzo fajnie zrobiony. I bardzo oryginalny model. O co chodzi w ta wieżyczka dowódcy ? Ma taką ciekawą konstrukcje. Jak to działało ? To działało jak te pancerne unoszone osłonki na wizjery z włazu kierowcy w późnych T-34. A co do modelu to znakomicie zmajstrowany i pomalowany; chylę czoła, bo kiedyś oglądałem ten zestaw i mnie zmroziła wizja sklejania tych gąsienic Cytuj
KrzychuP Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Powiedz jak mixujesz pigmenty i gips bo mnie z reguły wszystko jaśnieje. Cytuj
Is-7 Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Napisano 8 Sierpnia 2013 Witam. Pigmenty łączę razem z gipsem za pomocą Akrylowej żywicy Mig-a. Dodaję też trochę wody ( nie polecam fixera od Mig-a, bo długo schnie ) aby w razie potrzeby rozcieńczyć błotko. Cytuj
Markuz Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Ciekawy model. Bardzo ładnie się prezentuje. Tylko moim zdaniem trochę zbyt rdzawe wyszły dodatkowe ogniwa gąsienic. Cytuj
Konrad C Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 Sporoo sie nauczyłeś od ostatniej mojej wizyty na forum. To dobrze, oby tak dalej Cytuj
Is-7 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Napisano 17 Sierpnia 2013 Witam. Dzięki wszystkim za komentarze. Sorry, że na niespodziankę musieliście czekać aż tak długo, ale już jest. Dzięki uprzejmości firmy MirageHobby mogę wam zaprezentować mój pierwszy poradnik modelarski pokazujący jak maluję, postarzam i brudzę model czołgu. lub pojazdu wojskowego. Film zamieściłem na dwóch Kanałach, ponieważ jeden to nasz wspólny kanał, który tworzymy razem z tatą ( również modelarzem, ale RC ), a drugi to mój kanał o grach ( kręcenie filmów z gier to moje drugie z zainteresowań ) lub Cytuj
Is-7 Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Napisano 18 Sierpnia 2013 Witam. Coś nie widzę, żeby ktoś komentował. Piszcie co myślicie o takim poradniku i czy robić podobne rzeczy w przyszłości. Cytuj
bazylms Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Pomysł wygląda super, tylko musze sobie te dwie godziny zorganizować żeby to zobaczyć, he, he. Cytuj
Is-7 Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam. Fakt, film trwa trochę, ale myślę, że pokazałem wszystko co trzeba pokazać odnośnie malowania modelu oczywiście z mojego punktu widzenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi