Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W rezultacie chyba wykonam ten kamuflaż gdyż pasuje do wozu i okresu historycznego który mnie interesuje:

pantherVII.jpg

Tylko pomyślę nad rozłożeniem pasów kolorów na pozostałej części wozu.

PS. Poddałem się i Pantera trafiła do pojemnika. Poczekam na wenę.

• Odpowiedzi 70
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Czyli, że 19-ta pancerna?

W chwili obecnej nic. Dałem wczoraj kolor bazowy i utknąłem z tym kamo. Na dobrą sprawę 19 Pancerna miała G ale jakoś jej kamuflaże ciężko mi sobie wyobrazić w 3D. Pozamykałem Panterę przed kurzem i złożyłem cały warsztat czekając na oświecenie.

Napisano

Więc upór podczas szukania materiałów przyniósł pierwsze efekty i znalazłem fotkę Pantery G z Totenkopf z sierpnia-września 1944. Problem jedynie taki, że na zdjęciu jest dużo pyłu i kamo prawie niewidoczne. Ale już jakiś przełom jest.

Napisano

Mała aktualizacja. Zdjęcie robione na szybko bo gdzieś mi lampy wcięło przy porządkach świątecznych (trwają poszukiwania.

CIMG3393.JPG

CIMG3394.JPG

Jak namierzę namiot z lampami to zmienię te zdjęcia.

Napisano

To widzę, że też masz kilka 'projektów' naraz rozgrzebanych

Napisano
To widzę, że też masz kilka 'projektów' naraz rozgrzebanych

W sumie 3: Stug czeka na wenę, a reszta powolutku do przodu. Zakładaj swój warsztat.

Napisano

CIMG3405.JPG

CIMG3406.JPG

CIMG3407.JPG

Co mnie ten model nerwów kosztuje... Kamo położone oparte o kamuflaż występujący dość popularnie na wozach malowanych w warunkach frontowych (chyba dałem za jasną tą zieleń) podparty planszą barwną jednej z Panter Totenkopf z lata 1944 (niestety A) a wyszperane i przekazane zdjęcie G powyższej dywizji niewiele pokazuje prócz pyłu i dalekiej perspektywy.

• 4 months later...
Napisano

Od stycznia trochę czasu uciekło. Ale w końcu złapałem się za to co trzeba i postanowiłem dokończyć to co rozpoczęte i na chwilę obecną taki oto stan:

CAM00025.jpg

CAM00026.jpg

Od samego początku mam na bakier z tym pojazdem ale jakoś to chyba znośnie wychodzi.

• 2 months later...
Napisano

Krzyśku szału nie będzie, raczej powstała platforma do nauki. Jakoś mi ten model nie podszedł od samego początku. Ale na półce znajdzie się dla niego miejsce.

Napisano

Ale na razie źle nie jest. Czasem jak jestem w trakcie pracy to też mi się wydaje że wyjdzie mi z tego kupa, ale jakoś na końcu jest całkiem ok, przynajmniej dla mnie.

Napisano

Trochę duża ta wyrwa zimmu na wieży, strasznie uwagę przyciąga, poza tym fajnie wygląda, niebawem też ten zestaw zacznę montować.

Napisano
Trochę duża ta wyrwa zimmu na wieży, strasznie uwagę przyciąga, poza tym fajnie wygląda, niebawem też ten zestaw zacznę montować.

No bywały i większe te wyrwy, sam zestaw to u mnie się ciut bumelancki trafił. Miał problemy ze spasowaniem.