Seba77 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 U mnie na półce tylko same jak na razie 1:72 Lublin to debiut w skali 1:48. Niedawno wyprzedałem większość modeli w 72 ,a zakupiłem kilka w 1:48. Planuję jeszcze sprzedać kolekcję samolotów japońskich w skali 1:72. Ale ten temat na giełdę się nadaje. Pozdrawiam i cieszę się że się podoba. Do tego jeszcze dojdzie podstawka + ............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Zostało jeszcze zamontować koła oraz coś jak osłony popychaczy lotek? na skrzydłach. ....już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 No tak to już prawie koniec tej relacji z budowy. Dzisiaj postaram się dokończyć i zrobić Wash ,a jutro umieścić galerię Jak na razie będzie bez podstawki i ..................... ale to dopiero później. Przesyłka jest jeszcze w drodze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łysy Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Pracy w model dużo włożone...ale, niestety malowanie(podział kolorów) i kolory całkowicie psują efekt, niepodobne do oryginału. Szkoda. ____________________________ Powakacyjny rozruch...Mi-2 35%, P-38 80% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Witam Kolorystyka to czysta spekulacja. Podział kolorów ? Powinien być ostry i jest. Jedne źródła podają że kamuflaż powinien być symetryczny względem kadłuba inne że nie. Czy takie barwy psują efekt , kwestia gustu. Najwięcej pracy poszło właśnie na malowanie Lublina. Reszta to nic takiego Dzisiaj wieczorem model ukończony. Pstryknąłem jeszcze parę fotek choć już po ciemku Samolot dostał biedronkę z ciemnego brązu oraz Wash z mieszaniny brązu z czernią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Nie Oficjalna galeria będzie jutro. ( 1 września ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Jedna rzecz mi przeszkadza, zwłaszcza wobec wysokiego poziomu modelu - szachownice wycięte z obwódkami białego koloru. Niedobrze to wygląda. Da radę poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Niestety kalki miały niezłe przesunięcia kolorów. Szczególnie biały kolor. To jest niestety jedna z pięt Achillesowych tego zestawu. Na kartoniku wyglądały ok. Ale po nałożeniu efekt taki jak widać. Raczej jestem za cienki aby teraz prowadzić tego typu operacje w przycinaniu białego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Nie jestem ideałem i sam idealnych modeli nie robię. Nie bardzo chyba starłeś miejscami tego washa. Dodał bym kopcenia od rur i chodź troszkę śladów eksploatacji, itd. Po za tym bardzo ładnie. Prawie Ci się udało Seba. Chętnie looknę na żywo. Rozważ postawienie go w gablotce u nas w sklepie i zapraszam na koffe w poniedziałek Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łysy Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Podział kolorów- symetryczny- wystarczy przejrzeć fotki z epoki, doskonale widać symetrie plam, jest dużo dobrych ujęć eRów. Nigdy nie słyszałem o niesymetrycznym kamo na Lublinach? Ale spód chociaż prawidłowy bo srebrny, a nie jak niektórzy sugerowali niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Mimo wielu niedoskonałości model uznaję za ukończony. Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawalek74 Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Po długiej przerwie wakacyjnej zerknąłem sobie do warsztatu a tu takie cacko. Jestem pod ogromnym wrażeniem, samolot wykonany czysto i precyzyjnie, relacja z budowy bardzo szczegółowa. Dziękuję że ten R-XIII znowu pojawił się na forum, to może w końcu zmobilizuje mnie do zakończenia mojego Lublina. Twój warsztat w wielu etapach budowy będzie dla mnie wzorcem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 16 Września 2013 Autor Share Napisano 16 Września 2013 To był dla mnie poligon doświadczalny z nową skalą 1:48. Pewnie jest kilka rzeczy do poprawienia ale mnie i nie tylko się podoba. Czekam na Twoją relację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 Mam ten model w planach (wersję z pływakami również), ale aż tak nie będę go waloryzował. Warsztat rewelacyjny i widzę, że podszedłeś do modelu profesjonalnie. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi