letalin Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 ....a fuj ! Strasznie zaniedbana Mikasa ,jak można było do tego dopuścić !? Nie znam się na IJN, ale pamiętam, że Mikasa dostała szary kamuflaż bezpośrednio przed wybuchem wojny, a wkrótce po jej wybuchu odniosła istotne uszkodzenia. Nie byłoby też błędem wymalowanie jej bez takich mocnych śladów zużycia. No i pewnie jak w całej marynarce tamtych lat, większość służby mijała marynarzom na czyszczeniu okrętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Dzięki, dzięki, Koledzy PS.czy część podwodna nie jest za bardzo "czysta" w porównaniu z resztą modelu ? Pewnie tak, ale nie będąc pewny moich możliwości (wszak to pierwszy mój model po kilkunastu latach przerwy, kiedy jeszcze nie znane były obecne techniki ani chemia) wolałem nie eksperymentować za bardzo... Jeśli się dobrze przyjrzeć to część podwodna jest różnicowana ale faktycznie - widoczny jest kontrast pomiędzy dnam a górą Tak już musi zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Powiem szczerze, że nie wiem co napisać, to co chciałem, zostało napisane. Jedynie pozostaje mi pogratulować tak wspaniałego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Śliniłem się wystarczająco długo, poślinię się więc jeszcze trochę . Pierwszy set zdjęć zawodowy, ale drugi po prostu wymiata Fota Admina jak najbardziej zasłużona, kilka z fotek na zbliżeniach można dać w trochę wyższej rozdzielczości, byłyby piękne tapety na pulpit bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Myślę, że nawet jakby ktoś chciał się na siłę doszukać jakichś mankamentów, to niczego nie znajdzie. A biorąc pod uwagę poświęcony czas i jakość wykonania, to nawet gdyby coś się znalazło to nie śmiałbym tego wytknąć. Duże brawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Sierpnia 2013 Share Napisano 23 Sierpnia 2013 Kawał okrętu. Gratuluję determonacji i efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Troszkę kazałeś czekac na galerię... ;) No ale było warto, już kiedyś chyba pisałem, że zacząłem się bawić sklejanie jak leżąc sobie w szpitalu po wypadku samochodowym przeglądałem zasoby internetu i poczytalem twój wątek warsztatowy Mikasy. Piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 3 Września 2013 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Września 2013 Troszkę kazałeś czekac na galerię... ;) Wybacz... kiedyś chyba pisałem, że zacząłem się bawić sklejanie jak leżąc sobie w szpitalu po wypadku samochodowym przeglądałem zasoby internetu i poczytalem twój wątek warsztatowy Mikasy. Piękny model.Cieszę się, że moja twórczość stała się dla kogoś natchnieniem Zatem bierz się szybko dalej do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Ciesze się, że wreszcie udało się wkleić fotki! Moje zdanie na temat modelu znasz - po obejrzeniu zdjęć dodam jeszcze, że bandera jest świetnie uformowana i przykurzona oraz że malowany w ten sposób pokład zdecydowanie daje radę. Podoba mi się również drugi sposób wykończenia zdjęć modelu do publikacji - z białą ramką. Jak mawiają anglosasi: Way to go! Czekam zatem na galerię Shinano! Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Super wykonany model. Świetny wash. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Industrializm na maksa! Prawie słychać łomot młotów parowych, które wykuwały tego potwora... Świetny model, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Grudnia 2013 Industrializm na maksa! Prawie słychać łomot młotów parowych, które wykuwały tego potwora...Świetny model, gratulacje. Podziękował Nie sądziłem, że ktoś tu jeszcze zawita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi