Skocz do zawartości

1966 Ford Galaxie 500 AMT 1:25

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model robiony prosto z pudła. Malowanie - aero z farbami Tamiya.

IMG_4593_zpsbca72700.jpg

IMG_4579_zps9b194a7b.jpg

IMG_4561_zps6585a9d1.jpg

IMG_4586_zps5b5049ba.jpg

IMG_4577_zpscbe3fb78.jpg

IMG_4569_zpsb3a39ec4.jpg

IMG_4567_zps5c35e419.jpg

Napisano

Piękny kolorek, model bardzo ładny. Jak malowałeś detale na karoserii? Drobne wyjścia srebrnej farby na kaście z tyłu, na klapie kufra i lampie, ale to szczegóły, ogólnie naprawde super.

Pozdrawiam, Marcin.

Napisano

Detale malowałem pędzelkiem 000 maczanym w Vallejo Air Chrome. Są drobne niedociągnięcia - wyjścia poza dany obszar, ale z modelu na model uczę się coraz bardziej nad tym panować i ulepszać swoje umiejętności;-)

Napisano

Świetny model. Koła trochę odstają od reszty, ale rozumiem, że miało być pzp i już. Odnośnie detali - warto na bezbarwnym okleić je taśmą (np. napis ford wziąć w prostokąt z taśmy maskującej) i potem metoda suchego pędzla na srebrno czy jak tam chcecie. Widziałem też tutorial jak gość robił formę z folii aluminiowej (prasował ją na detalach) i potem zalewał żywicą. Detale na modelu ścierał i przyklejał te odlane w folii. Metoda nie zawsze daję rade, niestety:(

pzdr.

Napisano

Odstają od reszty czyli nie pasują?, za grube?, za chude?, inne felgi?, krzywe? :-)) Każda opinia jest dla mnie ważna, bo dzięki niej mogę polepszać swoje działania ;-) Kilka napisów robiłem suchym pędzlem. Niedługo mam zamiar testować folię aluminiową samoprzylepną od 3M. Pierwsze testy pokazały, że fajnie się układa i może być okej do listew a`la chrom.

Napisano

Trochę błędów jest , nawet na samej tablicy .

Jak na jej początku są 2 cyfry/litery to po nich jest ich 5

Przykład :

fig8_small.jpg

Jak na jej początku są 3 cyfry/litery to po nich są 4

Przykład:

wgma.jpg

PRZYKŁADY NA KWADRATOWYCH , NA PROSTOKĄTNYCH JEST TAK SAMO

krzywe chromy

Ale lakierek ładny za to duży plus +

Ogólnie model jest 8+/10 (ten plusk za lakier )

P.S dodaj tablicę z przodu , lub za szybą .

Pozdrawiam .

Napisano

Dzięki ;-) Tablica jest tymczasowa dla tzw. "picu". Właściwe się niedługo zrobią + planuję dodać naklejkę rejestracyjną po prawej stronie za szybą ;-)

Napisano

Z kołami chodziło mi o to, że felgi mają oryginalny chrom (moim zdaniem trochę zabawkowy) a same oponki mogłyby być przetarte papierkiem.

pzdr.

Napisano

Moze faktycznie, te chromy troche szpeca, ale przyznam bez bicia, tez dotychczas montowalem takie niezmienione.

Ale ogolnie samochodzik bardzo mi sie podoba, do tego jaki ladniutki polysk

Napisano

To chyba w końcu trzeba będzie zainwestować w Alclady ;-) No niestety do tej pory nie znalazłem innej metody na dobry chrom.

• 1 month later...
Napisano

Bardzo fajny model. Kolor wymiata, koła trochę cienkie ale to tylko szczegół.

• Super Moderator
Napisano

Piękny klasyk. A gdzie podziały się boczne lusterka? Chyba że jest to model bez lusterek, znalazłem dwa zdjęcia na których Ford nie posiadał lusterka pasażera, nie wiem jak z lusterkiem od strony kierowcy, ponieważ zdjęcia były robione z prawej strony pojazdu.

Napisano

Model był bez lusterek. Jednakże mam zamiar jakieś dodać po lewej stronie.

• 10 months later...