Jump to content

1966 Ford Galaxie 500 AMT 1:25

toled
 Share

Recommended Posts

Piękny kolorek, model bardzo ładny. Jak malowałeś detale na karoserii? Drobne wyjścia srebrnej farby na kaście z tyłu, na klapie kufra i lampie, ale to szczegóły, ogólnie naprawde super.

Pozdrawiam, Marcin.

Detale malowałem pędzelkiem 000 maczanym w Vallejo Air Chrome. Są drobne niedociągnięcia - wyjścia poza dany obszar, ale z modelu na model uczę się coraz bardziej nad tym panować i ulepszać swoje umiejętności;-)

Świetny model. Koła trochę odstają od reszty, ale rozumiem, że miało być pzp i już. Odnośnie detali - warto na bezbarwnym okleić je taśmą (np. napis ford wziąć w prostokąt z taśmy maskującej) i potem metoda suchego pędzla na srebrno czy jak tam chcecie. Widziałem też tutorial jak gość robił formę z folii aluminiowej (prasował ją na detalach) i potem zalewał żywicą. Detale na modelu ścierał i przyklejał te odlane w folii. Metoda nie zawsze daję rade, niestety:(

pzdr.

Odstają od reszty czyli nie pasują?, za grube?, za chude?, inne felgi?, krzywe? :-)) Każda opinia jest dla mnie ważna, bo dzięki niej mogę polepszać swoje działania ;-) Kilka napisów robiłem suchym pędzlem. Niedługo mam zamiar testować folię aluminiową samoprzylepną od 3M. Pierwsze testy pokazały, że fajnie się układa i może być okej do listew a`la chrom.

Trochę błędów jest , nawet na samej tablicy .

Jak na jej początku są 2 cyfry/litery to po nich jest ich 5

Przykład :

fig8_small.jpg

Jak na jej początku są 3 cyfry/litery to po nich są 4

Przykład:

wgma.jpg

PRZYKŁADY NA KWADRATOWYCH , NA PROSTOKĄTNYCH JEST TAK SAMO

krzywe chromy

Ale lakierek ładny za to duży plus +

Ogólnie model jest 8+/10 (ten plusk za lakier )

P.S dodaj tablicę z przodu , lub za szybą .

Pozdrawiam .

Dzięki ;-) Tablica jest tymczasowa dla tzw. "picu". Właściwe się niedługo zrobią + planuję dodać naklejkę rejestracyjną po prawej stronie za szybą ;-)

To chyba w końcu trzeba będzie zainwestować w Alclady ;-) No niestety do tej pory nie znalazłem innej metody na dobry chrom.

• 1 month later...
  • Super Moderator

Piękny klasyk. A gdzie podziały się boczne lusterka? Chyba że jest to model bez lusterek, znalazłem dwa zdjęcia na których Ford nie posiadał lusterka pasażera, nie wiem jak z lusterkiem od strony kierowcy, ponieważ zdjęcia były robione z prawej strony pojazdu.

• 10 months later...