toled Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Model robiony prosto z pudła. Malowanie - aero z farbami Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Piękny kolorek, model bardzo ładny. Jak malowałeś detale na karoserii? Drobne wyjścia srebrnej farby na kaście z tyłu, na klapie kufra i lampie, ale to szczegóły, ogólnie naprawde super. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Extra !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Detale malowałem pędzelkiem 000 maczanym w Vallejo Air Chrome. Są drobne niedociągnięcia - wyjścia poza dany obszar, ale z modelu na model uczę się coraz bardziej nad tym panować i ulepszać swoje umiejętności;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Świetny model. Koła trochę odstają od reszty, ale rozumiem, że miało być pzp i już. Odnośnie detali - warto na bezbarwnym okleić je taśmą (np. napis ford wziąć w prostokąt z taśmy maskującej) i potem metoda suchego pędzla na srebrno czy jak tam chcecie. Widziałem też tutorial jak gość robił formę z folii aluminiowej (prasował ją na detalach) i potem zalewał żywicą. Detale na modelu ścierał i przyklejał te odlane w folii. Metoda nie zawsze daję rade, niestety:( pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Odstają od reszty czyli nie pasują?, za grube?, za chude?, inne felgi?, krzywe? :-)) Każda opinia jest dla mnie ważna, bo dzięki niej mogę polepszać swoje działania ;-) Kilka napisów robiłem suchym pędzlem. Niedługo mam zamiar testować folię aluminiową samoprzylepną od 3M. Pierwsze testy pokazały, że fajnie się układa i może być okej do listew a`la chrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syzmond Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Trochę błędów jest , nawet na samej tablicy . Jak na jej początku są 2 cyfry/litery to po nich jest ich 5 Przykład : Jak na jej początku są 3 cyfry/litery to po nich są 4 Przykład: PRZYKŁADY NA KWADRATOWYCH , NA PROSTOKĄTNYCH JEST TAK SAMO krzywe chromy Ale lakierek ładny za to duży plus + Ogólnie model jest 8+/10 (ten plusk za lakier ) P.S dodaj tablicę z przodu , lub za szybą . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Dzięki ;-) Tablica jest tymczasowa dla tzw. "picu". Właściwe się niedługo zrobią + planuję dodać naklejkę rejestracyjną po prawej stronie za szybą ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Z kołami chodziło mi o to, że felgi mają oryginalny chrom (moim zdaniem trochę zabawkowy) a same oponki mogłyby być przetarte papierkiem. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Moze faktycznie, te chromy troche szpeca, ale przyznam bez bicia, tez dotychczas montowalem takie niezmienione. Ale ogolnie samochodzik bardzo mi sie podoba, do tego jaki ladniutki polysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2013 To chyba w końcu trzeba będzie zainwestować w Alclady ;-) No niestety do tej pory nie znalazłem innej metody na dobry chrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz13 Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Elegancki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Bardzo fajny model. Kolor wymiata, koła trochę cienkie ale to tylko szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Września 2013 Super Moderator Share Napisano 26 Września 2013 Piękny klasyk. A gdzie podziały się boczne lusterka? Chyba że jest to model bez lusterek, znalazłem dwa zdjęcia na których Ford nie posiadał lusterka pasażera, nie wiem jak z lusterkiem od strony kierowcy, ponieważ zdjęcia były robione z prawej strony pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 26 Września 2013 Autor Share Napisano 26 Września 2013 Model był bez lusterek. Jednakże mam zamiar jakieś dodać po lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwierzak-fuzzy Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Po rejestracji widzę ze kolega z Bytomia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Gratulacje! Bardzo fajnie Ci wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi