Schmmitt Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Witam w mojej pierwszej (mam nadzieje że nie ostatniej ) relacji . Model przedstawia wersje powojenną F4-U4B którą zaczeto produkować w 1945r po wygranu wojny z Japonią w stosunku do poprzedniej wesji rurził się zamątowaniem zamiast karabinów maszynowych zastosowano działka T-31 kal. 20 mm inne rużnice to silnik R-2800-18W zamontowany po raz pierwszy w wersji F4-U4 . Samolot był używanyny w Korei z powodu niedoskonałości pierwszych odrzutowców do czasu wejścia do służby F-86 . No i to tyle histori jeśli jest błędna proszę pisać to poprawie . A teraz zdjęcia - nie umiem wstawiać jak by ktoś mogł i pomoc był bym wdzięczny. Nie przejmujcie sie moją pisowną poniewarz jestem Dysgrafem !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Nie przejmujcie sie moją pisowną poniewarz jestem Dysgrafem !! a Worda, Misiu, masz? bo jak dla mnie, dysgrafia przy pisaniu na komputerze jest najzwyklejszym wykrętem, przejawem lenistwa i olewania czytających... gdzie te zdjęcia masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmmitt Napisano 18 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Zdjęcia mam na swoim dysku . A teraz powiec jak wstawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 dostałeś na priva ode mnie instruktaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmmitt Napisano 18 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Dzięki za wiadomość . A o to pierwsze foty kokpitu A teraz bym prosił o komętarze albo drobne rady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmmitt Napisano 19 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam Budowa posuwa się dalej mam już pomalowany silnik i wnętsze kabiny. Oto fotki : -Silnik -Wykryłem mały błąd w modelu według instrukji fotel pilota z wyposarzeniem powinen być ustawiony tak ale w tym wypadku powstaje wielka dziura nad tablicą przyrządów prwidłowo powinno być ustawione tak To narazie tyle Nastempne foty , jak kogoś to interesuje bedą w weekend . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmmitt Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Jak widze nikogo to nie ineresuje są 2 wyjścia albo nie ma co tu komętować - bo nie robie modeli rewelacyjnie albo prawie nikt nie zagląda do działu lotnictwo . Coś mi się wydaje że tą relacje prowadze sam do siebie . Ludzie zacznijcie coś pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Eee... tam zaraz nikt nie czyta. Luknij na ilosc wyswietlen tematu to zobaczysz ilu tu zaglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Unteresuje interesuje, tylko co będe się rozpisywał, jak sie nie znam na lotnictwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeX Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Ale też nie ma narazie co u Ciebie pisać. Zrobiłeś tak niewiele, że nie da się jakoś tego "normalnie" ocenić. Dawaj następne foty, to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmmitt Napisano 21 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam Chciałbym podiękować tym 3 osobą co coś napisały dowiodły że nie pisze sam do siebie . W modelu całkiem dużo się zmieniło , mam już sklejone skrzydła i kadłub . Prace można ocenić na ok 30% . Oto zdjęcia : - Skrzydła -Kadłub z prawj strony -kadłub w całej okazałości Zdjęcia są robione przy słońcu , tzeba przyzać że ostrym i jedna strona jest zaciemniona więc szczegółów nie będzie do końca widać. Pozdrawiam Schmmitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 21 Kwietnia 2006 Share Napisano 21 Kwietnia 2006 Może uda Ci się za jakiś czas dorwać do aparatu, lepszego niż ten, co masz? Będzie można więcej powiedzieć o modelu. Jak na razie to widać, że czeka Ciebie sporo szlifowania. Pomalowana jest ta część, co prawdopodobnie będzie widoczna po oszkleniem, a jest nieprzeszlifowana. Widać ślady łączenia połówek. Masz zamiar z tym walczyć, czy dajesz sobie spokój w tym modelu (chyba jednak warto byłoby poszlifować i pomalować z wierzchu jeszcze raz). Z szlifowaniem połączeń połówek kadłuba też trzeba ostrożnie, bo szlag trafi linie podziałowe i luki inspekcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmmitt Napisano 21 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2006 Łączenia są już przeszlifowane i pomalowane na innt kolor (zoriętowałem sie że nie powinno być pomalowane na jasno zielony tylko na czarny ). A co do aparatu jest dobry 4.1 Megapiksela tyko nie wiem jak włączyć opcje makro . Bede musiał przeglądnąć instrukcje . Co do modelu mam już przyklejone skrzydła i nałorzoą szpachlówkę i przyklejone stateczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Domański Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 Jak na razie zauwazylem pare bykow, panel przed kabina powinien byc czarny, silnik jest za jasny powinien byc ciemniejszy, deska rozdzielcza powinna byc czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 A co do aparatu jest dobry 4.1 Megapiksela tyko nie wiem jak włączyć opcje makro . To, że ma 4.1 mp nie oznacza, że jest dobry , ale zdjęcia można robić dobre. włącz tryb makro (znaczek tulipana), jeżeli Ci zależy na ładnych zdjęciach to ustaw model na jakimś jednolitym tle ( ja używam niebieskiego kartonu), oświetl model 2 albo 3 lampkami o równej mocy, aparat ustaw na statywie, a jak nie dorobiłeś się statywu to ustaw na książkach, lub coś takiego, po prostu żeby stał stabilnie. Może pomoże Ci to robić lepsze zdjęcia ja na początku robiłem tragiczne, a teraz jest już coraz lepiej Lepsze zdjęcia = lepiej widać, co jest na tych zdjęciach = większe zainteresowanie = komentarze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 I nie rób zdjęć "pod światło"!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmmitt Napisano 30 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2006 Dzięki za porady. Co do moich błedów to już nie są na tym etapie do poprawienia no może moge trochę na ciemniejszy kolor pomalować silnik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 Silnik wystarczy dobrze potraktować washem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmmitt Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2006 Dawno się nie wpisywałem a model skączony robiłem zdjęcia z dalszej budowy ale wyszły nie wyraźne . Więc przedstawiam efekt końcowy. Koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Czerwca 2006 Share Napisano 1 Czerwca 2006 Fajny model, fajny samolot. Troche chyba tylko przelales farby na laczeniu skrzydel z kadlubem i na poszyciu nad centroplatem. Albo moze to tak na zdjeciu tylko wyszlo... Gratuluje ukonczenia modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmmitt Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2006 To zgrubienie to tylko szpachla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Czerwca 2006 Share Napisano 1 Czerwca 2006 Ooo... No to czemu jej nie zeszlifowales? Tak, to nie byloby sie czego przyczepic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmmitt Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2006 Jeśli chodzi o to zgrubienie to na zdjęcu tylko tak wyszło w realu jest mniejsze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 1 Czerwca 2006 Share Napisano 1 Czerwca 2006 Całkiem przyzwoita robota, nie licząc szpachli i nie licząc braku antenki (chyba, że niedowidzę?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmmitt Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2006 Chyba jej niedowidzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi