lulu Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Długo pociłem aż wymęczyłem. Ciężko się robiło przez okres letni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Ogólnie bardzo fajna dioramka, starannie pomalowane figurki i skrzynie, a do tego paski do broni - o których wielu modelarzy zapomina - naprawdę robią dobre wrażenie Roślinki i kałuża (oleju/benzyny?) też realistyczne i podobają mi się Z detali, które mi się rzuciły w oczy jako niegrające - to koniecznie wywal ten plecak z burty i daj tam jakąś zrolowaną plandekę lub siatkę maskującą, bo od razu widać, że to współczesny pakunek np. do M1 Abrams (taśmy systemu modułowego ALICE widać po bokach głównej komory). Tak na marginesie dodam, że najlepiej wyglądają dioramy, w których główna akcja nie dzieje się wzdłuż krawędzi, drogi/chodniki/ ustawienia pojazdów itp. lepiej robić lekko pod skosem do krawędzi dioram, to nadaje im nieco więcej "życia" i efektu wycięcia z przestrzeni wokoło. Ale to tylko moja podpowiedź na przyszłość, bo dioramka bardzo fajna wg.mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Dla mnie dioramka bardzo dobra , choć przesunięcie kompozycji dodałoby dynamiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Wywal plecak systemu ALICE z czasów Wietnamu i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 ALLICE, to nie wietnam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Mniejsza o to, do WH i tak nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulu Napisano 3 Września 2013 Autor Share Napisano 3 Września 2013 dzienks chopy co do plecaka to szczerze mówiąc nie skapłem się, że to nie ta epoka, miałem taki to dałem co do usytuowania scenki na podstawce to macie rację; wcześniejszą pracę zrobiłem pod kątem a ta: jakoś tak wyszło, wersja pierwsza nie zakładała w ogóle drogi ale w trakcie "produkcji" wyszło inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Wyszło super , najbardziej mi się podoba ten skulony niemiaszek z MP-40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Bardzo dobra praca. Nieźle oddana dynamika. Btw co to za figurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulu Napisano 5 Września 2013 Autor Share Napisano 5 Września 2013 figury to kopie Alpine Miniatures, Pegaso Models, a reszty nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 fajna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi