Skocz do zawartości

D9R Armored bulldozer Meng 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nowe miejsce zamieszkania... nowe siły do modelowania... nowy model Fajnie, że Meng postanowił wypuścić coś oryginalnego. Będzie to projekt relaksacyjny, prosto z pudełka (jak na razie dodatków do niego nie ma). Pudło słusznej wielkości więc model także imponuje rozmiarami.

rl4w.jpg

Inboxa można zobaczyć tutaj:http://www.1999.co.jp/eng/10233750

Napisano

o japier.... Kibicuję! Poprzedni Twój model mam w zakładce jako przykład, ale liczę na niezły efekt we współczesnym sprzęcie US Army.

Napisano
jak na razie dodatków do niego nie ma

Jak to nie ma? No dobra, będąc ścisłym - jeszcze nie ma, ale już niedługo Voyager wypuszcza takie cosie:

- PE35604 - Modern IDF D9R Armored BullDozer w/slat armour (FOR MENG SS-002)

- PE35607 - Modern US Army D9R Armored BullDozer (FOR MENG SS-002)

- PEA318 - Modern IDF D9R Armored BullDozer slat armour (FOR MENG SS-002)

%5Cproducts%5CPE35604%5CPE35604_13.jpg

%5Cproducts%5CPE35604%5CPE35604_15.jpg

%5Cproducts%5CPE35607%5CPE35607_11.jpg

http://www.voyagermodel.com/productdetails.asp?itemid=PE35604

W barwach US Army czy IDF? Powodzenia w budowie, temat dodany do obserwowanych

Napisano

No tak, w zapowiedziach Voyagera jest i przyznam, że slat mnie bardzo kusi. Model będzie w malowaniu IDF.

Napisano

Aleś mnie chłopie nakręcił, w Polsce można dostać ten model ??

Napisano

Oprócz Saharahobby (choć ceny nie podają) nie widziałem go w ofercie jak na razie nigdzie w Polsce. Podejrzewam, że 250 zażyczą sobie co najmniej. Osobiście od dłuższego już czasu wszelkie nowości tylko w Azji kupuję.

Napisano

Ja będę miał dostęp do tego modelu. Cena to 250zł ale już z przesyłką. Raczej warto bo to piękny i olbrzymi model.

Jakby coś to prosze o kontakt.

Napisano

Witam. Będę śledził postęp prac przy Doobim. Sam zamówiłem D9 u braci chińczyków na ebay'u. W Polsce jest dostępny jak na razie tylko przez alledrogo - jak na razie cena 250 plus koszty przesyłki.

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Pierwsze fotki z budowy. Spasowanie elementów na poziomie powiedzmy Trumpetera. Niektóre pasują dobrze inne mniej. Sporo szlifowania, trochę szpachlowania, zdarzają się ślady po wypychaczach i zapadnięcia plastiku. Ripper uzupełniony brakującymi spawami. Z modelem nie śpieszę się bo będzie jednak z blaszkami. Czekam na Slat armor od Voyagera.

nhod.jpg

rd90.jpg

4djc.jpg

6f0h.jpg

u6u9.jpg

deif.jpg

crpg.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano
widze że na śrubki z ramki "A" starczyło ci cierpliwośc .

Tak, wolałem odcinanie tych plastikowych śrubek niż klejenie żywicznych lub fototrawionych na CA i tarcie debonderem

Napisano

Bardzo dobra oferta jednak ryzykowne jest podawanie danych karty debetowej bo często są wycieki tych danych i zaczynają się kłopoty. Ciekawe jak funkcjonuje ochrona kupującego, jeżeli tak jak w PayPal to można zaryzykować. Najlepie jednak poczekać na wzowienie produkcji przez Mneg Model D9R i ceny z pewnością będą niższe od aktualnych na Ebayu.