Czesio Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 Witam Kupiłem sobie taki modelik do spróbowania sił w pancerce i jako "odstresowywacz" przed kończeniem anakondy bo mi już sił brakuje... Model skleiłem w niecałe 2 godzinki, sklejalność i detal na najwyższym poziomie. Potem Surfacer 1200, i na całość zieleń Gunze H303 z kroplą czerni, następnie CM z dodatkiem czerni i bieli, maskowanie na blu tack i brąz Gunze H37 również z odrobiną czerni, i na koniec kolejne maskowanie i czerń matowa z Pactry którą od góry lekko rozjaśniłem bielą. Do tej pory spędziłem nad nim może 4 godzinki, a czarny świeżo malowany. Oczywiście niezbędne będą poprawki bo gdzieniegdzie pojawił się odkurz itp. ale jak na w sumie pierwszy poważny pojazd myślę że jest ok. Z waloryzacji to tylko kilka kabelków i lina (które jeszcze są "w proszku") oraz wyjąłem jeden segment błotnika którego akurat tu jeszcze nie ma. ( Brąz wygląda trochę dziwnie bo z jakiegoś powodu farba na modelu zaczęła się rozchodzić i tak w zagłębieniach jest brąz a na wypukłościach coś ala róż, ale z poprawieniem nie będzie problemu ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 23 Września 2013 Autor Share Napisano 23 Września 2013 Model dostał poprawki kamo, washa, pierwsze zacieki i podkład pod brud pod wieżą. (jak mówiłem to właściwie mój pierwszy pancerniak i techniki czerpię z weathering magazine) Teraz dokończę gąski i biorę się za brudzing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 !!! Superancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Chyba trochę za słabo washa powycierałeś, widać to szczególnie na 3cim zdjęciu od dołu. Plama pod wieżą na tą chwilę wygląda jakby ktoś beczkę oleju tam wylał, ale skoro to podkład to się nie czepiam Poza tym jest bardzo dobrze, działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 23 Września 2013 Autor Share Napisano 23 Września 2013 Dziękować Ogółem koncepcja jest taka że ma on być na podstawce przedstawiającej go w trakcie jakiś ćwiczeń na poligonie pod koniec zimy jak już się roztopy zaczynają, będzie dość mocno umorusany stąd chociażby ta plama pod wieżą Coś w ten deseń : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Pięknie zrobiony , co do merytoryki się nie wypowiadam bo nie moja epoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 23 Września 2013 Autor Share Napisano 23 Września 2013 Wyszło jak wyszło, mi się podoba, jak wyschnie to poprawię śnieg bo jest słaby i jest go mało na kołach ale to już na podstawce. Dodałem też na kadłubie zacieki i kałuże wody ale nie wiem czy je widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Ale z ciebie pędziwiatr...teraz chyba pora na okręty...ale tak poważnie to masz chłopie zdolności.....no teraz już wracaj do ANAKONDY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 23 Września 2013 Autor Share Napisano 23 Września 2013 Hehe okręty też robię, mam na składzie Gato i U-boota w 72 xD spoko luz, w tym tyg mam dużo czasu to anakondę skończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Jestem na nie. Ale rób jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 a był taki ładny model... ale zobaczymy co zrobisz dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 24 Września 2013 Share Napisano 24 Września 2013 Szpara z tyłu wieży pewnie dla wentylacji zostawiona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi