Capricorn Posted September 17, 2007 Share Posted September 17, 2007 Witam!! Oglądam sobie z zapałem to forum od jakiegoś czasu i dojrzałem wreszcie żeby "pochwalić" się i swoimi wypocinami. Model to zaczęty jeszcze na studiach zestaw Italeri z dodatkiem blach Eduarda i kilku różnych klamotów. Brudzenie za pomocą Pactry Weathering (nie najlepsze chyba :P). Skończony dwa lata temu, teraz chyba zrobiłbym go nieco inaczej, ale trudno. Postarajcie się nie bić za mocno, powiedzcie co można zrobić lepiej. Miłego (mam nadzieję) oglądania i jeszcze milszego krytykowania . Pozdrawiam, Michał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted September 17, 2007 Share Posted September 17, 2007 Witaj na forum Przyznam szczerze,że nie znam tego pojazdu zbyt dobrze i nie mogę ocenić merytorycznej poprawności twojego modelu, jednakże jeśli chodzi o stronę czysto techniczną, to twój Paladin jest znakomity. Duża ilość detali i wykończeniówka to jego największe atuty. Brudzenie Weatheringiem nie najgorsze,ale spróbuj może nastepnym razem pobawić się olejami i suchymi pastelami. Oby tak dalej. Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted September 17, 2007 Share Posted September 17, 2007 Bardzo ładny i więcej nic nie napisze bo nie ma się absolutnie do czego przyczepić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShaDow FoX Posted September 17, 2007 Share Posted September 17, 2007 jak dla mnie tez bardzo ładny, nie ma do czego sie przyczepic witaj na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemos19 Posted September 17, 2007 Share Posted September 17, 2007 Jak dla mnie wygląda poprawnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capricorn Posted September 18, 2007 Author Share Posted September 18, 2007 Dzięki za uznanie, w najbliższym czasie postaram sie wrzucić jeszcze kilka fotek moich pełzaków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 Nie Radzieckie...A fajne...hm... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 Mógłbym podpowiedzieć jedną rzecz.Niech szanowny kolega pobawi się trochę wash'em (czy jak to sie nazywa :-)) Czyli usmaruje model po pomalowaniu rozcieńczoną farbką wodną o odpowiednio dobranym kolorze. A póżniej za pomocą szmatki,papieru sciernego,czy też gabki do matowienia lakieru "efektownie " uprzednio nałozoną farbę(wodną)usunie. Na ogół daje to bardzo fajny efekt,imitujący zabrudzenia ekspoloatacyjne. Poza tym śliczny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 Niekoniecznie brakuje mu washa - to raczej kwestia estetyki. Jak dla mnie tak jest OK! Nie Radzieckie...A fajne...hm... Fajne bo nie radzieckie... Pozdrawiam, Maciej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capricorn Posted September 19, 2007 Author Share Posted September 19, 2007 Witam, spiton: po prawdzie washa zrobiłem rozcieńczoną czarną Pactrą zapuszczając cienkim pędzelkiem zagłębienia i okolice wystających detali. Może trochę za delikatnie, ale nie chciałem przesadzić, niespecjalnie podobają mi się przejaskrawione ślady zużycia na nowoczesnym sprzęcie.... Pozdrawiam Michał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Miło zobaczyć w galerii współczesny amerykański pojazd, na dodatek ładnie wykonany. Fajnie, że go obładowałeś wyposażeniem i dałeś kierowcę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted September 19, 2007 Super Moderator Share Posted September 19, 2007 Witam. Prosisz o krytykę swojego modelu? Bardzo proszę: Super Nie sklejałem jeszcze żadnego modelu czołgu ale naprawde twój mi się podoba. Pozdrawiam jawkers. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Nie przepadam za nowoczesnością ale nie mam do czego się przyczepić....może się nie znam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts