witek@ Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Witam, Tak mnie naszło na wstawienie relacji z rozpoczętego jakiś czas temu Yamashiro.Model z najnowszych wyprasek Fujimi jest genialny.Spasowanie elementów przypomina składanie klocków lego.Po przeprawach z Scharnhorstem i Rodneyem ze starej Tamiya ten projekt będzie spacerkiem ;-) Dla nie wtajemniczonych a zaciekawionych historią pancernika polecam czeluści internetu. W pierwszej kolejności zabrałem się za golenie pokładu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Października 2013 Super Moderator Share Napisano 6 Października 2013 Z uwagą przyglądam się - wszak to moja ulubiona "700" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Będę z uwagą "śledził" ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Kolejny ciekawy model. Sam mam Repulse 1:700 więc popatrzę jak to się robi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 6 Października 2013 Autor Share Napisano 6 Października 2013 Kolejny ciekawy model. Sam mam Repulse 1:700 więc popatrzę jak to się robi Pozdrawiam Bułka z masłem.....tzn z blaszkami ;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 No właśnie z blaszkami. A tak z ciekawości to ile trzeba zainwestować w takie dodatki do modelu jak na zdjęciu? I jak kleisz relingi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 6 Października 2013 Autor Share Napisano 6 Października 2013 No właśnie z blaszkami. A tak z ciekawości to ile trzeba zainwestować w takie dodatki do modelu jak na zdjęciu?I jak kleisz relingi? Pozdrawiam Ile zainwestować...?? czy dużo czy mało,to pojęcie względne.Powiedzmy,że to już jest jakiś wydatek ,rzędu kilkuset zych. Relingi kleję pomalowane wcześniej do wykończonego kadłuba zazwyczaj pod koniec prac przy modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 No to paczym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 6 Października 2013 Autor Share Napisano 6 Października 2013 No to paczym.... No to paczaj ;-) : Drobnica psiknięta : Tu całkiem zgrabne wentylatory : Troszkę blaszek : I na zakończenie taka konkluzja, farby Tamiya nie mają sobie równych. Kadłub po pomalowaniu pokazał klasę wyprawek,jestem pod wrażeniem modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Będzie się działo !!!! Niesamowity okręt ! Prawie Fuso ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 To się doczekałem, piękny model się zapowiada Siadam i patrzę z ciekawością na Twoje poczynania ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Będzie się działo !!!! Niesamowity okręt ! Prawie Fuso ,-)) No w końcu jego "brat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Jak oceniasz 'na żywca' elementy nano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 7 Października 2013 Autor Share Napisano 7 Października 2013 Jak oceniasz 'na żywca' elementy nano? Genialne,warte kasy bo tanie nie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Witek Mozesz wrzucic makro potrojnego dzialka 25mm i reflektorow? Rozwazalem zakup - ale poki co odkuwam mosiadz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 7 Października 2013 Autor Share Napisano 7 Października 2013 WitekMozesz wrzucic makro potrojnego dzialka 25mm i reflektorow? Rozwazalem zakup - ale poki co odkuwam mosiadz... oki ale jak wrócę z "arbajtu" teraz już znikam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 7 Października 2013 Autor Share Napisano 7 Października 2013 Obiecane foty nano dredów.Bez szału bo nie posiadam obiektywu makro. niżej dzisiejszy urobek : Zwróćcie uwagę na finezyjność nowych wyprasek Fujimi : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Października 2013 Super Moderator Share Napisano 7 Października 2013 Bardzo ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Zwróćcie uwagę na finezyjność nowych wyprasek Fujimi : Fakt, pięknie to wygląda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 zapowiada się pysznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Z czego zrobiłeś paski trzymające linoleum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 9 Października 2013 Autor Share Napisano 9 Października 2013 Z czego zrobiłeś paski trzymające linoleum? Pokład rufowy to blaszka z zaznaczonymi wypukle pasami trzymającymi linoleum. Po nałożeniu farby wypukła imitacje pasów po prostu zeskrobałem nożykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 13 Października 2013 Autor Share Napisano 13 Października 2013 W międzyczasie powstaje pagoda : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 wypraski wieży też wyglądają znakomicie... piękny model się tu szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Października 2013 Share Napisano 14 Października 2013 Widz, że nie wylewasz za kołnierz !!!! Oby tak dalej !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi