Forest Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Panowie, mam do was takie pytanko: Interesuje mnie model któregoś z japońskich szybkich pancerników typu Kongo, skala 1/700. Którego wydawcę byście polecali? Chodzi mi po głowie Hasegawa, ale zerknąłem jak wygląda nowy Yamashiro od Fujimi i odpadłem Pytanie tylko, czy Fujimi robi te blaszaki? Tylko mała prośba, proszę o propozycje modeli, do których są dostępne na naszym rynku blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Tylko FUJIMI. W starej Hasegawie zgadza się tylko ilość kominów w porównaniu do pierwowzoru.Blaszek do Kongo też znajdziesz sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Października 2013 Autor Share Napisano 8 Października 2013 Czyżby to miało być to? http://www.mojswiatmodeli.pl/pl/p/Pancernik,-Battleship-Kongo,-skala-1700,-Fujimi-42016/5157 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Października 2013 Super Moderator Share Napisano 8 Października 2013 Czyżby to miało być to?http://www.mojswiatmodeli.pl/pl/p/Pancernik,-Battleship-Kongo,-skala-1700,-Fujimi-42016/5157 Raczej to http://www.1999.co.jp/eng/10232432 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Października 2013 Autor Share Napisano 8 Października 2013 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Witaj w klubie 1:700 ! Czyli zbierasz się w sobie i będziesz coś sklejał, super Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Października 2013 Autor Share Napisano 8 Października 2013 No, pomalutku W sumie, to zawsze siedziałem w 700-ce Tylko potrzebuję jakieś dobrej duszy, która mi wytłumaczy jak zakupić to pływadełko w Azji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Października 2013 Super Moderator Share Napisano 8 Października 2013 potrzebuję jakieś dobrej duszy, która mi wytłumaczy jak zakupić to pływadełko w Azji Walnij do mnie na PW to ci wytłumaczę Konto PayPal posiadasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Raczej to http://www.1999.co.jp/eng/10232432 Wiecie, że w tym sklepie SAL jest nierejestrowany, czyli idzie jak zwykły list i jak zginie, to doopa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Raczej to http://www.1999.co.jp/eng/10232432 Wiecie, że w tym sklepie SAL jest nierejestrowany, czyli idzie jak zwykły list i jak zginie, to doopa? Możliwe,że tak ale sklep oceniam pozytywnie.Szybko sprawnie i tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Października 2013 Super Moderator Share Napisano 8 Października 2013 Raczej to http://www.1999.co.jp/eng/10232432 Wiecie, że w tym sklepie SAL jest nierejestrowany, czyli idzie jak zwykły list i jak zginie, to doopa? Możliwe,że tak ale sklep oceniam pozytywnie.Szybko sprawnie i tanio. Potwierdzam - nigdy nie miałem dooopy a szło najczęściej SAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 można też spóbowac tu: 1. www.hobbyeasy.com 2. www.hlj.com na pierszym mają dobre ceny na chińskie blaszki. drugi ma tańsze modele japońskich producentów na hobbyeasy zdarzyło się że przyjechał do mnie niekompletny zestaw blaszek do Aoby. Po jednym mailu i 4 tygodniach czekania dojechała brakująca blaszka bez dodatkowych opłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 9 Października 2013 Autor Share Napisano 9 Października 2013 Widzę pospolite ruszenie okrętowej braci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 16 Października 2013 Autor Share Napisano 16 Października 2013 Jako, że narady biura konstrukcyjnego wciąż trwają, a ober-inżynier nie ma do końca przekonania, czy ufać mikrusom z kraju kwitnącej wiśni, zwraca się również w kierunku kuzyna cesarza Wilhelma Moglibyście podpowiedzieć, z jakiej firmy warto kupować Hoodzinkę w królewskiej skali? Wersja preferowana każda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 16 Października 2013 Share Napisano 16 Października 2013 Jako, że narady biura konstrukcyjnego wciąż trwają, a ober-inżynier nie ma do końca przekonania, czy ufać mikrusom z kraju kwitnącej wiśni, zwraca się również w kierunku kuzyna cesarza Wilhelma Moglibyście podpowiedzieć, z jakiej firmy warto kupować Hoodzinkę w królewskiej skali? Wersja preferowana każda Hoodzinka z Trumpka jest kiepska ...kupa szpachli nerwów itp.Chyba Hudzinka z Tamki pozostaje...... a może zamiast oklepanej Hoodzinki jakiś Repulski ;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 16 Października 2013 Share Napisano 16 Października 2013 a może zamiast oklepanej Hoodzinki jakiś Repulski ;-))) Jestem za, dawaj Repulskiego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Października 2013 Share Napisano 16 Października 2013 Fajny jest książe walii z Tamki. Tani i dobry model. Mam taki z blachami i mógłbym sprzedać ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 16 Października 2013 Share Napisano 16 Października 2013 Mam taki z blachami i mógłbym sprzedać ,-))UWAGA post zawierał lokowanie produktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Października 2013 Share Napisano 16 Października 2013 To teraz reklama. Rodney/Nelson i pancerniki typu Prince of Wales były bardzo ładnie przez Tamke zrobione. Bardzo delikatny detal. Słowem świetny stosunek ceny do jakości. Kiedyś chciałem zrobić,to sobie kupiłem i blaszki też ale przerzuciłem się w kierunku japońskim. Zatem robię małą kampanie reklamową, ale szczerze powiedziawszy to jakość tych modeli w porównaniu do tego jak Tamka robiła Japońskie krążowniki, to niebo i ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 16 Października 2013 Share Napisano 16 Października 2013 prawda... Rodney jest super fajnie wytrysniety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 17 Października 2013 Share Napisano 17 Października 2013 prawda...Rodney jest super fajnie wytrysniety... Chopaki lepiłem Rodneya,to chyba pamietacie.Niestety nie mogę powiedzieć,o tych wypraskach,że są fajnie wytryśniete. Poszło na Rodneya kupa szpachli,przeróbek itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 17 Października 2013 Autor Share Napisano 17 Października 2013 Fajny jest książe walii z Tamki. Tani i dobry model. Mam taki z blachami i mógłbym sprzedać ,-)) Poszło PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 18 Października 2013 Autor Share Napisano 18 Października 2013 Ech, post pod postem Nieważne. Takie pytanko, znalazłem dwa pokłady do PoW. Flyhawk: http://www.hlj.com/product/flmw70008/Nav, WEM: https://www.whiteensignmodels.com/p/Artwox+1700+HMS+Prince+of+Wales+Wood+Deck+Tamiya+31615+AW20063/14873/#.UmEsY1PUj6s Którą firmę moglibyście polecić? Flyhawk jest niby tańszy i ma jakąś małą blaszkę, pytanie jak by wyszło z dostawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Z HLJ kupowalem poklad i lancuszki do 1/700. W sumie paczka niewielka, koszt dostawy wyniósl 800 yenów. Czyli ok 25 zlotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 19 Października 2013 Autor Share Napisano 19 Października 2013 Mi wstępnie policzyli ponad 2000 jenów za przesyłkę Kilka pytań: 1. Co to jest SAL (idzie od 8 do 16 dni roboczych) 2. Co to jest EMS (idzie od 2 do 4 dni roboczych) 3. FedEx - to wiem co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi