jakub97 Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Cześć wszystkim. Otóż zaczynam kolejny warsztat i to nie jest rusek a nasza wspaniała, Polska tankietka. Warsztat będzie się dłużył i będzie wolny, przez jak niektórzy wiecie, wybitą rękę. Tak na wstępie, jak to wygląda. Sorry, ale światło słabe, a namiot w piwnicy. PS. Dodam, że od bardzo dawna chciałem zacząć ten oto model i dzięki panom z Paprykarza się, w końcu udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Ja na Twoim miejscu wybrałbym jednak model Mirage. RPM-a powinno się robić "z pudła" albo sobie odpuścić. Mirage jest trochę lepszy, ale przyjaźniejszy do waloryzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Października 2013 Autor Share Napisano 15 Października 2013 Nie ja wybierałem. Ten model wygrałem na Paprykarzu, więc trzeba zadbać, by "trofeum" dobrze się prezentowało. A ja nie odpuszczam, projekt idzie pełną parą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Warsztat będzie się dłużył i będzie wolny, przez jak niektórzy wiecie, wybitą rękę. Oby tylko przez rękę. Model może okazać się udręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Z tymi kółkami to zaszalałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Października 2013 Autor Share Napisano 15 Października 2013 Właśnie wiem. :/ Spróbuję poprawić, teraz nazywają mnie jednorękim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Warsztat będzie się dłużył i będzie wolny, przez jak niektórzy wiecie, wybitą rękę. Hehe, ja zaczynałem w lipcu robienie E10 ze złamanym lewym łokciem, więc znam te klimaty i serdecznie życzę szybkiego powrotu do zdrowia Warsztacik będę podglądał, duży plus za polską pancerkę wrześniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Października 2013 Autor Share Napisano 15 Października 2013 Wielkie dzięki. A za plusa również, bo tks od dawna chciałem skleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Pokazałeś postęp prac, wobec tego pierwsze pytanie. Czy rolki podtrzymujące pozostawiasz bez zmian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Października 2013 Autor Share Napisano 15 Października 2013 Spróbuję je jakoś poprawić, ponieważ na zdjęciach wygląda to troszkę inaczej. Przynajmniej tak sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Października 2013 Autor Share Napisano 15 Października 2013 Sorry za post pod postem. Troszkę szpachli i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 17 Października 2013 Autor Share Napisano 17 Października 2013 Lecimy dalej. Doszły dwa wózki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 19 Października 2013 Autor Share Napisano 19 Października 2013 No cóż, oczekuję pomocy. Nie mogłem nigdzie znaleźć czy błotniki mają chropowatą powierzchnię czy nie. Ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 19 Października 2013 Autor Share Napisano 19 Października 2013 4 posty pod rząd, ale co zrobić. :\ Wanna jeszcze do poprawek. Przyznam, że jest to maluszek i podejrzewałem, że większy ten czołguś. Skróciłem uchwyty, bo były zbyt długie, co do oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 Błotniki nie były "chropowate", goła blacha. Uchwyty do klap proponuję zamienić na drut. Te wyglądają jak od ciężkiego czołgu radzieckiego. Nie ufaj do końca instrukcji. Pokaż mi zdjęcie TKS-a z tymi uszami na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 19 Października 2013 Autor Share Napisano 19 Października 2013 Dzięki, więc zetrę, bo rpm dało właśnie chropowate. Spróbuję dorobić uchwyty, a z tymi "uszami" to faktycznie. Nawet nie zwróciłem uwagi, jutro poprawka. PS. Zauważyłem, źle zrobioną płytę silnika. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 20 Października 2013 Autor Share Napisano 20 Października 2013 Spróbowałem zrobić uchwyty, ale ciężko idzie. Oto ta klapa, która jest źle odlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Uchwyty do klap proponuję zamienić na drut. Te wyglądają jak od ciężkiego czołgu radzieckiego. Zgadzam się z przedmówcą. Uchwyty do klap RPM wyglądają tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 To się Jakub wkopałeś z tym modelem. Ale co Cię nie zabije to Cię wzmocni . Słuchaj chłopaków to będzie git. Trzymam kciuki i obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 23 Października 2013 Autor Share Napisano 23 Października 2013 Miło, że zaglądasz . Co do uchwytów spróbuję coś zdziałać w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Koledzy, to może podpowiedzmy trochę więcej: uchwyty klap miały w 1:1 ok. 8-10mm, zatem do tej skali drut 0,3mm będzie w sam raz. Czy nie? Żaluzje nad silnikiem wytnij i zrób z czegoś innego: blaszka aluminiowa, polistyren 0,25mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 23 Października 2013 Autor Share Napisano 23 Października 2013 Nad tym też myślałem. Spróbować zawsze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Koledzy, to może podpowiedzmy trochę więcej: Jestem za, tylko jak widzę budowniczy nie za bardzo chce oglądać najpierw zdjęcia a później kleić model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 23 Października 2013 Autor Share Napisano 23 Października 2013 Jeżeli chodzi o żaluzję to nie przykleiłem tej płyty do wanny, więc mogę poprawić, a uchwyty tylko włożone są do dziurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 No to wyjmij jej gibko z dziurek i wrzucaj druciane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi