hypnos82 Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Przedstawiam wam czwarty model w mojej kolekcji Musze przyznać, że był to najtrudniejszy model, ale mysle, że efekt końcowy wyszedł pozytywnie Dziękuje wszystkim za pomoc i wspieranie przy budowie. Jeszcze raz wielkie podziękowania dla Mirka za hamulec wylotowy W skrócie przedstawie "składniki" modelu dodatki: - zestaw voyagera, blaszki zestawowe - metalowy zestaw karabinu 12,7 browning + metalowa lufa karabinu 7,62 browning. - plastikowe gąsienice firmy AFV Club malunek: - czarny podkład MOTIP - baza ( humbrol Desert Tan ) spray - reszta elementów ( flat black, gun metal, natural steel, flat rust, flat wood, flat sand ) - lakierobejca ( orzech ) do trzonków narzędzi wykończenie: - olejny wash, suche pastele pare sztuk na białym tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Śledziłem warsztat od samego początku i powiem szczerze , że model mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Wszystko ładne tylko troszkę wygląda jakby był malowany na szybko w kopalni węgla. Przydały by urozmaicić powierzchnię modelu i gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Kurzu mu kurzu brak.A model podoba sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Jak napisał Wojtas, jakby mi przykurzyć zwieszenie to byłby super. Na chwile obecnę jest bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 27 Października 2013 Autor Share Napisano 27 Października 2013 Wszystko ładne tylko troszkę wygląda jakby był malowany na szybko w kopalni węgla. Przydały by urozmaicić powierzchnię modelu i gąsienice. W rzeczywistości jest bardziej stonowany i jasniejszy tylko zdjecie było robione z lampa i po prostu tak wyszczególniło odcien ;) Kurzu mu kurzu brak.A model podoba sie:piwo: Dzieki za uwagi, postaram się troszkę go przykurzyc jaśniejszymi pastelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Ogólnie model fajnie wykonany. Masz potencjał Mogłeś pokusić się o zróżnicowanie nieco (zmodulowanie) piaskowego koloru bazowego no i przydałoby się też trochę więcej odcieni pasteli (pigmentów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 27 Października 2013 Autor Share Napisano 27 Października 2013 Z pastelami jeszcze troszkę poeksperymentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 27 Października 2013 Autor Share Napisano 27 Października 2013 W ogóle co byscie zaproponowali z gąsienicami ? Sam piaskowy kurz, czy cos jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Co do gąsienic to moim zdaniem sam kurz wystarczy jak na wóz pustynny a w odóle to wykonanie detali kapitalne i całość mi się bardzo podoba, zaś po przykurzeniu dołu będzie pełna petarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 W ogóle co byscie zaproponowali z gąsienicami ? Sam piaskowy kurz, czy cos jeszcze ? Mozesz prysnac jakims piaskowym z aero albo uzyc pigmentow,a jeszcze lepiej jedno i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 28 Października 2013 Autor Share Napisano 28 Października 2013 Nie posiadam aero, wiec pokombinuje z samymi pastelami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Obsyp go "piaskiem" i będzie gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Gąsienice można tylko lekko przykurzyć. Jeżeli czołg jest w ruchu, pustynny piasek wyśmienicie poleruje gąsienice. Co prawda nie Sherman, a Merkawa, ale bardzo ładnie widać, co piasek robi z gąsienicami czołgowymi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 28 Października 2013 Autor Share Napisano 28 Października 2013 Dzięki panowie za porade W takim razie trochę go przykurze i powinno byc git, ale to jak wrócę z pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 28 Października 2013 Autor Share Napisano 28 Października 2013 Nowa seria zdjęc po drobnych korektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 28 Października 2013 Autor Share Napisano 28 Października 2013 I tak nie jestem zadowolony z zdjęć Jutro postaram się zrobić przy swietle dziennym, bo takie kiepsko mi wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Podglądałem od początku twoje zmagania i jestem pod pozytywnym wrażeniem jaki wywarł na mnie końcowy efekt twoich prac . Gratulacje za udany model i równie dużej zaciętości przy budowie następnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 29 Października 2013 Autor Share Napisano 29 Października 2013 Kilka fotek zrobionych przy swietle dziennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 super wyszedł gratulacje. fajnie się prezentuje na tej podstawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 31 Października 2013 Autor Share Napisano 31 Października 2013 To nie podstawek Ten kawałek tego czegos słuzyl mi do prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 wiesz co wygląda fajnie w tym świetle jak wycinek kamienistego wzgórza omiatanego piaskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 31 Października 2013 Autor Share Napisano 31 Października 2013 Dokładnie jest to forma jakiegoś utwardzonego styropianu. Może pomysle o stworzeniu z tego podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Lebioda Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 Mówiąc lakonicznie - model wykonany fajnie. Bez szaleństwa 'weatheringowego', ale ma w sobie moc. Gratuluję! Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi