Rhayader Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 Histeryzujesz oczywiście, że tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 A ja też mam wewnętrzną udrękę jak patrzę na swoje zasoby w 700. Jakoś tak nie mogę się rzucić w wir sklejanie w tej niemiłosiernej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 20 Marca 2014 Autor Share Napisano 20 Marca 2014 Nie idź sotter tą drogą To jakaś masakra.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 lepiej pójść i odchorować niźli nie pójść i żałować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 lepiej pójść i odchorować niźli nie pójść i żałować... Amen! Ja po wicherku przesiadam się na 700. Efekt poraża a argumenty logistyczne (miejsce w domu) są nie do podważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Niezwykłe wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Amen! Ja po wicherku przesiadam się na 700. Efekt poraża a argumenty logistyczne (miejsce w domu) są nie do podważenia. Ty wiesz,że Cię przypilnujemy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 argumenty logistyczne (miejsce w domu) są nie do podważenia.To prawda, a i ceny dodatków są milsze dla porfela. Tylko żeby to nie było takie małe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Amen! Ja po wicherku przesiadam się na 700. Efekt poraża a argumenty logistyczne (miejsce w domu) są nie do podważenia. Ty wiesz,że Cię przypilnujemy ;-) Już coś zamówiłem ale nie zapeszam i nie powiem co narazie:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Amen! Ja po wicherku przesiadam się na 700. Efekt poraża a argumenty logistyczne (miejsce w domu) są nie do podważenia. Ty wiesz,że Cię przypilnujemy ;-) Już coś zamówiłem ale nie zapeszam i nie powiem co narazie:] Powiedz tylko,że z Niko...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 21 Marca 2014 Amen! Ja po wicherku przesiadam się na 700. Efekt poraża a argumenty logistyczne (miejsce w domu) są nie do podważenia. Ty wiesz,że Cię przypilnujemy ;-) Już coś zamówiłem ale nie zapeszam i nie powiem co narazie:] Jak przedszkolak - dosłownie, jak przedszkolak Wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Ciąg dalszy Matsu. Podstawa masztu z blaszki po złożeniu ma przekrój kątownika. Wymieniać to na pręciki czy nie warto się męczyć. Moim zdaniem nie wygląda to źle. Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Janusz, Matsu miał bardzo charakterystyczny kształt dziobnicy. Taki "ekonomiczny. Kanciasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Taki "ekonomiczny. Kanciasty.? Chodzi Ci, że góra przedniej części, tak do nadbudówki, była pod innym kątem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Dziobnica albo stewa dziobowa z angielskiego cutwater jest to przedłużenie stępki w kierunku dziobu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Taki "ekonomiczny. Kanciasty.? Chodzi Ci, że góra przedniej części, tak do nadbudówki, była pod innym kątem? Tak Ten rysunek ma chyba straszne błędy, ale istotę pokazuje.A jeśli nie miał błędów to Matsu miał z przodu dna dziwne wypłaszczenie.... PS. Sorry, że źle użyłem wyrazu dziobnica. Chodziło mi o przednia część kadłuba. I dodam jeszcze , że już któryś z kolei raz sprawdzam czy to 1/700. Budowałem ten model, i Twój wydaje mi się niepokojąco dokładnie i precyzyjnie budowany jak na 700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 23 Marca 2014 Autor Share Napisano 23 Marca 2014 Znam sprawę, ale na tym etapie nie będę wprowadzał już na kadłub. Musiałbym oderwać bulaje,a i reszta blach miałaby duże szanse ucierpieć przy szlifowaniu kadłuba. Te blaszki są bardzo delikatne. Skoro nikt nie wnosi sprzeciwu do masztu, to zostanie fototrawiony w profilu kątownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Znam sprawę, ale na tym etapie nie będę wprowadzał już na kadłub. Musiałbym oderwać bulaje,a i reszta blach miałaby duże szanse ucierpieć przy szlifowaniu kadłuba. Te blaszki są bardzo delikatne.Skoro nikt nie wnosi sprzeciwu do masztu, to zostanie fototrawiony w profilu kątownika. Co do masztu to znając ciut japońskie łajby ...podejrzewam,że taki o profilu kątownika był.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Maszt wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Skoro nikt nie wnosi sprzeciwu do masztu... Zalej krawedzie zewnetrzne po dlugosci jakims CA i nie bedzie sprzeciwow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Gdyby nie kolega Blacman było by przyjęte przez aklamację a tak znowu nie wiesz co robić. Widzę że powoli oswajasz się z tą skalą a 1/2400 już na ciebie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 23 Marca 2014 Autor Share Napisano 23 Marca 2014 Zalej krawedzie zewnetrzneOd tego zacząłem Widzę że powoli oswajasz się z tą skaląWiesz...ja tak nie chcę tego kolegom mówić, ale to nie jest skala dla normalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Wiesz...ja tak nie chcę tego kolegom mówić, ale to nie jest skala dla normalnych. Nikt tak nie twierdzi. Natomiast Ty poruszasz się w niej z wyjątkową gracją. Wszystko jest czyściutkie i prościutkie, że aż trudno uwierzyć !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 23 Marca 2014 Autor Share Napisano 23 Marca 2014 poruszasz się w niej z wyjątkową gracją. Taaa...z gracją...Próbowałem przykleić do masztu podpórkę pod radar. Widziałem ją jeszcze jak maczałem w kleju; jak chciałem ją przyczepić do masztu, już jej w pensecie nie było. Znalazłem gdzieś na blaszkach coś podobnego, wyciąłem, umoczyłem w kleju - pizd, nie ma. Nosz @#$%^ Wyciąłem drabinkę, taka zwykła, prosta drabinka, tylko że mała. Chciałem opiłować miejsca łączenia z blaszką. Ledwo dotknąłem, tak się w 3 d#$% pogięła, że nie idzie tego w żaden sposób wyprostować - poszła do śmieci. Co do tego, że wszystko prościutkie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Tu jest analogiczny fragment mojego Matsu, z którego jestem bardzo dumny . Widać gołym okiem , ze detal na twoim jest lepszy ,-)). A to o czym piszesz, czyli wystrzeliwujące w przestrzeń drobne elementy to istota modelarstwa. Czy raczej trening panowania nad emocjami ,-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi