Skocz do zawartości

Diorama 1/700

Rhayader

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 152
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Amen! Ja po wicherku przesiadam się na 700. Efekt poraża a argumenty logistyczne (miejsce w domu) są nie do podważenia.

Ty wiesz,że Cię przypilnujemy ;-)

Już coś zamówiłem ale nie zapeszam i nie powiem co narazie:]

Powiedz tylko,że z Niko......

• Super Moderator

Amen! Ja po wicherku przesiadam się na 700. Efekt poraża a argumenty logistyczne (miejsce w domu) są nie do podważenia.

Ty wiesz,że Cię przypilnujemy ;-)

Już coś zamówiłem ale nie zapeszam i nie powiem co narazie:]

Jak przedszkolak - dosłownie, jak przedszkolak Wstyd

Janusz, Matsu miał bardzo charakterystyczny kształt dziobnicy. Taki "ekonomiczny. Kanciasty.

Taki "ekonomiczny. Kanciasty.
? Chodzi Ci, że góra przedniej części, tak do nadbudówki, była pod innym kątem?

Tak

decc4f426c17fdc5.jpg

Ten rysunek ma chyba straszne błędy, ale istotę pokazuje.A jeśli nie miał błędów to Matsu miał z przodu dna dziwne wypłaszczenie....

2705513dc789dabe.jpg

PS. Sorry, że źle użyłem wyrazu dziobnica. Chodziło mi o przednia część kadłuba.

I dodam jeszcze , że już któryś z kolei raz sprawdzam czy to 1/700. Budowałem ten model, i Twój wydaje mi się niepokojąco dokładnie i precyzyjnie budowany jak na 700.

Znam sprawę, ale na tym etapie nie będę wprowadzał już na kadłub. Musiałbym oderwać bulaje,a i reszta blach miałaby duże szanse ucierpieć przy szlifowaniu kadłuba. Te blaszki są bardzo delikatne.

Skoro nikt nie wnosi sprzeciwu do masztu, to zostanie fototrawiony w profilu kątownika.

Znam sprawę, ale na tym etapie nie będę wprowadzał już na kadłub. Musiałbym oderwać bulaje,a i reszta blach miałaby duże szanse ucierpieć przy szlifowaniu kadłuba. Te blaszki są bardzo delikatne.

Skoro nikt nie wnosi sprzeciwu do masztu, to zostanie fototrawiony w profilu kątownika.

Co do masztu to znając ciut japońskie łajby ...podejrzewam,że taki o profilu kątownika był....

Wiesz...ja tak nie chcę tego kolegom mówić, ale to nie jest skala dla normalnych.

Nikt tak nie twierdzi. Natomiast Ty poruszasz się w niej z wyjątkową gracją. Wszystko jest czyściutkie i prościutkie, że aż trudno uwierzyć !!

poruszasz się w niej z wyjątkową gracją.
Taaa...z gracją...

Próbowałem przykleić do masztu podpórkę pod radar. Widziałem ją jeszcze jak maczałem w kleju; jak chciałem ją przyczepić do masztu, już jej w pensecie nie było. Znalazłem gdzieś na blaszkach coś podobnego, wyciąłem, umoczyłem w kleju - pizd, nie ma. Nosz @#$%^

Wyciąłem drabinkę, taka zwykła, prosta drabinka, tylko że mała. Chciałem opiłować miejsca łączenia z blaszką. Ledwo dotknąłem, tak się w 3 d#$% pogięła, że nie idzie tego w żaden sposób wyprostować - poszła do śmieci.

Co do tego, że wszystko prościutkie:

700_036.JPG

Tu jest analogiczny fragment mojego Matsu, z którego jestem bardzo dumny . Widać gołym okiem , ze detal na twoim jest lepszy ,-)).

A to o czym piszesz, czyli wystrzeliwujące w przestrzeń drobne elementy to istota modelarstwa. Czy raczej trening panowania nad emocjami ,-)))

fe278b9915b79277.jpg