blacman Napisano 24 Listopada 2013 Autor Share Napisano 24 Listopada 2013 Te na kutrach kalkomanie też zestawowe ?? Drucik z plecionki sam dziargałeś ?? Wszystkie są zestawowe. Hasegwa ma lepsze kalki niż Fujimi... plecionka dziargana ręcznie taką dziargarką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Te na kutrach kalkomanie też zestawowe ?? Drucik z plecionki sam dziargałeś ?? Wszystkie są zestawowe. Hasegwa ma lepsze kalki niż Fujimi... plecionka dziargana ręcznie taką dziargarką: Chyba kupię gotową plecionkę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Można by ogłosić konkurs na najlepszy samolot w 1/700 ,-)) Ja bym się pisał ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 26 Listopada 2013 Share Napisano 26 Listopada 2013 Piękniutki drobiazg, ale linki wg mnie mocno za grube - grubsiejsze niż wiosła. Cała reszta chapeau bas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 29 Listopada 2013 Autor Share Napisano 29 Listopada 2013 ... ale linki wg mnie mocno za grube - grubsiejsze niż wiosła... Spróbujemy wymienić na cieńsze - jeśli superglut puści... Dostałem blachy od trawiacza z Polski - niestety kiepsko wyszły Dziś wysłałem projekty do Haulera w Czechach. I kolejny tydzień czekania.... zobaczymy jakie tutaj dokona się dzieło... Dalsze postępy w budowie bez blaszek są niemożliwe. a więc Kako stoi i rdzewieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Dostałem blachy od trawiacza z Polski - niestety kiepsko wyszły By rozwiać ewentualne spekulacje: to NIE byliśmy my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 ... ale linki wg mnie mocno za grube - grubsiejsze niż wiosła... Spróbujemy wymienić na cieńsze - jeśli superglut puści... Dostałem blachy od trawiacza z Polski - niestety kiepsko wyszły Dziś wysłałem projekty do Haulera w Czechach. I kolejny tydzień czekania.... zobaczymy jakie tutaj dokona się dzieło... Dalsze postępy w budowie bez blaszek są niemożliwe. a więc Kako stoi i rdzewieje... Niestety w Polsce trudno o dobrego trawiacza.Wiem to od Adama z Niko bo sam takiego poszukiwał.Widziałem ich blachy jakie na próbę ponoć najlepszy trawiacz w Polsce wytrawił dla Niko. Niestety żaden z nas nawet w desperacji takowych by nie użył.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Dostałem blachy od trawiacza z Polski - niestety kiepsko wyszły By rozwiać ewentualne spekulacje: to NIE byliśmy my Irytuje mnie Wasz agresywny marketing.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Nieprawdopodobnie to wygląda !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Piękniutki drobiazg, ale linki wg mnie mocno za grube - grubsiejsze niż wiosła. Cała reszta chapeau bas. Myślę, że w tej skali po prostu cienszych nie zrobisz . Można by się pokusić o nić EZ , ale to by była wersja dla sokołów. W modelach 1:144 da się zrobić z niej naciągi, czy anteny, ale widzą je tyko wybrani tzn ci co jeszcze widzą. Czy myślałeś by w kabinki zapodać krople kleju Contacta clear? Dalo by to efekt oszklenia. Tak czy siak - powala czystość malowania. Wiem jak w takiej skali fotki "wyciągają" wszelkie bambole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Nieprawdopodobnie to wygląda !!!To prawda, mnie w 1/350 nie udaję się uzyskać takiej dokładności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2013 uff! nareszcie! Dotarły do mnie blaszki trawione w Czechach... proszę nie traktować tego jako reklama... ale wyszły rewelacyjne!! Na weekend będą przekuwane z płaskości w 3D ... załączam kilka zdjęć dla pokazania "fajności": jakość blach wg mnie praktycznie w niczym nie odbiega od produktów uznanych producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 11 Grudnia 2013 Super Moderator Share Napisano 11 Grudnia 2013 Niezwykłe No to czekam nie tyle na 3D lecz na montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 AAAA Przepiękne, ciesze się Twoim szczęściem. Twój projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 A ja byłbym bardzo ciekaw jak przygotowujesz tak szybko projekt blaszek? Skan planów? Ze zdjęć. Może zapodałbyś jakiś mały tutorial? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Cieszą oko jak diabli. Zważywszy ,że to własny projekt powodują tylko zazdrość która zapewne za kilka miesięcy przerodzi się w podziw dla modelu i autora w co nie wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 A ja byłbym bardzo ciekaw jak przygotowujesz tak szybko projekt blaszek? Skan planów? Ze zdjęć. Może zapodałbyś jakiś mały tutorial? Nawet nie mały tutorial...duży ;-) Ja tam nawet jestem skłonny na lekcje do Wrocka podjechać ;-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkemot Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Też przyłączam się do prośby o tutorialik - głownie chyba chodzi o projekt w corelu lub innym podobnym programie, by wykonanie blaszek można było zlecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Jasny gwint ! Toż to połowa modelu .... podłącze się pod kolegów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Ja też przyłączam się do próśb kolegów.. plizzzzz Mam CDR 5 w wersji home, czy można na tym robić projekt mimo niewielkich ograniczeń tej wersji? Pozdrawiam Józek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Grudnia 2013 Super Moderator Share Napisano 12 Grudnia 2013 Mam CDR 5 w wersji home, czy można na tym robić projekt mimo niewielkich ograniczeń tej wersji? Można Projektowanie takich rysunków to najbardziej podstawowa funkcja Corela... Chyba nie ma nic prostszego w tym programie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2013 Moze tak ogolnie odpowiem: Ja calosc wykonuje w Corelu, korzystajac z funkcji naprawde podstawowych... Tu nie ma wiedzy tajemnej Potrzebny jest Corel, dokumentacja zrodlowa, i nasza wizja tego co chcemy zrobic. Wazne jest poznanie technologii i ograniczen metody trawienia. A wtedy reszta jest tylko kwestia naszej wyobraźni.... Postaram jakiegos tutoriala po Swietach wrzucic ale nie bedzie on szczegolnie odkrywczy, gdyz jest to niezwykle proste... Troche sie czuje wywolany za szybko do tablicy... A tu starsi stazem Koledzy blachy produkuja od lat.... Do Wroclawia zapraszam niezaleznie Moze jest jakas pozycja w kalendarzu modelarskim 2014 na Wroclaw? Ktos z Kolegow wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Grudnia 2013 Super Moderator Share Napisano 12 Grudnia 2013 Moze jest jakas pozycja w kalendarzu modelarskim 2014 na Wroclaw? Ktos z Kolegow wie?Chyba będzie Model Show edycja bodajże trzecia w okolicach mostu Szczytnickiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Blacman --------> niby wszystko jest proste ale Ty projektujesz skomplikowane blaszki ekspresowo. Jak myślę że muszę się zabrać za swoje to robi mi się słabo. A jak nie masz planów, jedynie wypraski i zdęcia oryginału jak sobie radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Moze jest jakas pozycja w kalendarzu modelarskim 2014 na Wroclaw? Ktos z Kolegow wie?Wrocław Model Show (kwiecień). Zostałem zaproszony, więc pewnie się pojawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi