bożo wpożo Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 Helołłłłłłl ewrybadym . Zabrałem się za tą pokrakę , zawartość pudełka pokazywałem w inboksach czy coś tam . Nie znam się na żywicach , bo to pierwsza moja , ale będzie sporo pracy. Wiele tu koślawości i zabawy będzie , żeby to jakoś wyprowadzić . Ponadto , jest sporo miejsc które trzeba odbudować , bo ich po prostu nie ma . Bąble powietrza w odlewach występują często , na przykład w miejscu jakiegoś detalu w ten sposób , że połowy detalu nie ma . Pokład jest w miejscu klocka śródokręcia za krótki , ale się go jakoś dosztukuje naddatkiem własnym Ale nie będę dramatyzował Skleiłem kadłub - składa się z trzech klocków . Pół dnia proxonem z frezem rerałem , żeby się jakoś zeszły. Finalnie zaszpachlowałem miejsca łączeń , ale misterne nity w tych miejscach autorstwa Miga Ramizreza trzeba będzie odtworzyć . Do głowy przychodzą mi kalkomanie z nitami , najchętniej takie co się je w Polsce kupi . Dodatkowo skręciłem śrubami klocki kadłuba , żeby się całość nie rozpadła , bo jednak trochę to waży . W celu osadzenia modułu nadbudówki , trzeba będzie wyrezać otwór na kształt w pokładzie . Kilka fotek - jak to wygląda w ogóle Takie tam braki czy coś tam : Ogólnie pasujące do siebie części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 Znowu ciekawie.Pamietajac Aziza latwiej chybe byloby Ci stworzyc od podstaw te nadbudowe niz wlosy rwac nad zestawowa.A nity,nie wiem czy sa dostepne w Polscehttp://www.archertransfers.com/AR88035.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 2 Listopada 2013 Ogólnie pasujące do siebie części Bożo - ty to w ogóle dobrze poskładałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 wygląda jak po wewnętrznej eksplozji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Znowu nic nie kumacie RADZIECKIEJ myśli technicznej... to tak jak w pepeszy albo kałachu... są luzy, ale za to sie nie zacina i nawet małpa potrafi to obsługiwać Po prostu stoczniowcy mieli dobry dzień i na swoje kartki dostali po litrze denaturatu plus wiadro rzeżuchy na ryj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 ...po dwa wiadra..., żeby po każdej ćwiartce było czym zakąsić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 Nie ma to jak porządna baza wyjściowa. I to za jaką kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 Fajny temat. Takie połączenie broni pancernej z okrętem wojennym. Nawet nie tak dawno czytałem fajny artykuł na temat tych kutrów w którymś z archiwalnych numerów Militariów XX wieku. Fajne zdjęcia zwłaszcza tych wyposażonych dodatkowo w Organy Stalina. Co do samego modelu to to na pewno był oryginał a nie jakiś klon. Za takie wykończenie detali w tej cenie chyba bym podziękował. Co do nitów w tej skali spróbuj, jak nie znajdziesz tych na kalce kulki BGA. Działaj dalej popatrzę z ciekawością . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 5 Listopada 2013 Co do nitów w tej skali spróbuj, jak nie znajdziesz tych na kalce kulki BGA.Pod te kulki to trzeba wiercić otwory by ładnie się umiejscowiły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 Zależnie od wielkości kulki, ja w 1/72 i przy kulkach o rozmiarze 0,3 mm zaznaczam jedynie miejsce osadzenia, po przez zrobienie mikro otworu igłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 5 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 16 Listopada 2013 Autor Share Napisano 16 Listopada 2013 Koszmarna jest jakość tego modelu , ale jest tak brzydki więc sobie go nie odpuszczę . Dorobiłem od nowa większość wyposażenia z dodatków własnych , bo nie szło tego doprowadzić do żadnego stanu . Polakierowałem szoferkę i teraz będę usiłował ją skleić : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Jako laik w temacie napiszę że ładnie. Jak skończysz to nie zapomnij wysłać zdjęć MIG-owi żeby wiedział jak ma to wyglądać, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 No i fajnie wygląda ta sterówka czekam na więcej A tak przy okazji czasem Mig nie robi tego samego modelu w 1/72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 ale wiaderko szpachli (samochodowej najlepiej) masz już przygotowane mam nadzieję? a szofereczka pikna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 16 Listopada 2013 Autor Share Napisano 16 Listopada 2013 Skleiłem już ją na szkle , żeby dół był równo no i zabieram się za piłowanie. Tam sie pogrubi , tam się pocieni i jakoś będzie wyglądać ta latryna W środku już nic nie widać także nie wiem po co się z tym babrałem . Widzimy się za tydzień ? Tak Gumowy , Mig robił tego kutra też w 1/72 . Z tego co się orientuję to nawet jeden współforumowicz współmodelarz sprzedawał tego cudaka na alegrzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Skleiłem już ją na szkle , żeby dół był równo no i zabieram się za piłowanie. Tam sie pogrubi , tam się pocieni i jakoś będzie wyglądać ta latryna W środku już nic nie widać także nie wiem po co się z tym babrałem . Widzimy się za tydzień ? Ale masz satysfakcję, że jak ktoś wsadzi mikrokamerę do szoferki to ujrzy pełen wypas malowanie Będę za tydzień na bank, Cloner niedaleko mieszka to może robimy u niego integrację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Tak Gumowy , Mig robił tego kutra też w 1/72 . Z tego co się orientuję to nawet jeden współforumowicz współmodelarz sprzedawał tego cudaka na alegrzu . Coś kojarzę, ale z tego co pamiętam cena była zaporowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2013 Helołłłłłłł . Ściurałem burty łutki farbkami akrylowymi i czas na olejne teraz i siuwaksy wszelakie . Nie będę się rozpisywał ile żem dodatków własnych zastosował , a może następną razą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Malowanko jak do tej pory bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Bardzo fajne kolorki. Takie małe pytanie on przed tą mała wieżą jest taki goły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Takie małe pytanie on przed tą mała wieżą jest taki goły? Nie, będzie miał t-shirt a na tył założy Grzesiek spodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor252 Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Wspaniale wyszło ci wnętrze kabiny jestem pod wrażeniem. Z wielka ciekawością czekam na kolejne odsłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2013 Dzięki za dobre słowa . Takie małe pytanie on przed tą mała wieżą jest taki goły? No jakieś drobiazgi tylko są . Wyświechtałem tymczasem armatkę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 18 Grudnia 2013 Share Napisano 18 Grudnia 2013 foty super, ale zapewne tak jak z poprzednim projektem - będzie na prawdę wginał widzów na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi