qalimar Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 Manas, jednak do lekarza. Każdą ze szczęk malowałem na oko. Niektóre, np na 1085 były przemalowywane, gdyż ręka zadrżała i nie wyszły. Ponadto to wideo jest tylko nikłą częścią posegregowaną przez Jarka (Jarekk) pod kątem całości zagadnienia, a nie szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 19 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2013 Mariusz, ty jak dobry dentysta - gdzie się nie pojawiłeś to zęby wstawiałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 Tak czy siak wybieralem sie do okulisty tuz po nowym roku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 Mariusz, ty jak dobry dentysta - gdzie się nie pojawiłeś to zęby wstawiałeś O nieeee... Leźnica pozostała dziewicza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 Ktory zasobnik do 1139? Oba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Mam te kalki: sokol w godle 1. esk. jest... żółty! Szkoda słów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Dyskutujecie koledzy o kalkach, które nie istnieją! Te przedstawione powyżej to projekt wstępny, z przed pół roku. Te dostępne od końca kwietnia wyglądają jak poniżej i są do 8 "erek", a nie do 4,5 (tylko jeden numer 1311, na co nikt nie zwrócił uwagi). Zawierają też pięć rodzajów szczęk na pojemniki. Tak więc manas, nie możesz mieć tych kalek, a kondor na wypuszczonych na rynek kalkach jest beżowy, jak powyżej, wystarczy porównać z zębami skrajnych szczęk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 ... a kondor na wypuszczonych na rynek kalkach jest beżowy, jak powyżej, wystarczy porównać z zębami skrajnych szczęk. Panie Wojciechu, pomimo marki w światku modelarskim, jest Pan w błędzie. Sokół a nie kondor jest mojego projektu i wszystkie 15 godeł namalował osobiście. Wiem wiec jakich farb używałem. Sokół jest koloru CZERWONEGO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Wojciech Butrycz - na moim arkuszu (1/48) jest zolty (ew. zolto-piaskowy- nie jestem kobieta, trudno mi to precyzyjniej opisac), podaj na prv adres, to ci jej przesle, bo nie mam ochoty w ogole z nich korzystac. I hamuj z zarzucaniem mi klamstwa (konfabulacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Jerekk: cytat przytoczony mówi wyrażnie o kolorze na wydanych kalkach, a nie jakie powinny być, czy też jakie były w rzeczywistości - to jest oczywiste nie tylko dla autora tych godeł w 32.PLRT, ale dla każdego kto ma choćby monografię 32.PLRT Rossagraph. manas: nie bardzo wiem, o jakie kłamstwa czy konfabulacje chodzi, stwierdziłem tylko, że takich kalek nie było, te ostatecznie wydane są zupełnie inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Wiem, tym niemniej, pomijajac zmiany, kolor sokola jest zupelnie od czapy, godlo 1ej esk. nie nadaje sie w ogole do wykorzystania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Ważna informacja dla manas i innych posiadaczy kalkomanii ModelMaker Decals do MiGa-21R!!! Nie pozbywajcie się tych kalek. Wystarczyło zapytać u producenta i oto informacja jaką uzyskałem: "Znamy problem, który jest błędem wydruku, a nie projektu. Prawidłowe godła mamy już zamówione. Będą one dostępne za darmo na podobnych zasadach jak to było z erratą do samolotu MiG-21bis 9483. Informacja będzie na FB producenta oraz stronie internetowej, która ma być wkrótce uruchomiona pod nowym adresem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 A to jest zaprawdę godne pochwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Fajnie, że wydawca reaguje w taki spodów. Proszę o przekazanie, że szczęka do 2533 też jest do korekty. 2533 był nosicielem zasobnika D a nie R jak jest w zestawie. Obecne szczęki (cz. 13) nie da się okleić na zasobniku D. Mam jeszcze jedne wątpliwości, ale muszę je skonsultować z autorem malowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Wojciechu: zaprawdę godne to i sprawiedliwe i doceniam reakcję wydawcy, choc moim zdaniem - przeciez to nie tacy znowu nowicjusze - takie sprawy powinny byc korygowane przed puszczeniem w obieg, wadliwy kolor godla jest przeciez zauwazalny na pierwszy rzut oka. Jarkku: czerwony w sokole byl porownywalny z kolorem n.b lub szachownic? Jasniejszy, ciemniejszy, zupelnie inny odcień? Chodzi mi o kolor tuz po polozeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Mariusz malował farbami ogólnowojskowymi z magazynu. Ja stosowałem farby modelarskie Modelak. Nie znalazłem w Internecie obrazka tej puszki z czerwienią. Ich czerwień była lekko jaśniejsza. Może jeszcze ktoś ma taką puszkę starej farby? Zebrałem już zdjęcia 9 wersji szczęk. Po zebraniu reszty i konsultacjach z Mariuszem zaprezentuję je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Dzieki. Na babichdolach jest fotka godla zdaje sie swiezo malowanego, ale nie wiem, czy linkowac, z uwagi na prawo do wizerunku osoby tam widocznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 To mu twarz zasłoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 http://gdynia-babie-doly.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=26292&start=165&sid=5298f733baa744f09d68c09212f28fa0 Jak bede zastrzezenia, to usunę Na moje kaprawe oko, kolor w godle ma troche pomarańczowawy, jasniejszy odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 No to MMD do roboty, wszystko macie podane jak na tacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Taki też kolor rdzawy, czy też jasny brązowy,który zaobserwowałem na wielu zdjęciach w tym 1125 w krakowskim muzeum zastosowałem na swoim, budowanym modelu modelu w skali 1/72 firmy RV Aircraft. MMD czyta te posty i sądzę, ze się ustosunkuje do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Taki też kolor rdzawy, czy też jasny brązowy ... A jednak lansuje Pan bajki nadal! Proszę ponownie zajrzeć na stronę 79 monografii 32 plrt. Farba miała kolor CZERWONY. Z czasem wypłowiała i kolor rozjaśniał (1125 z Krakowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 No więc jak, bo już nie kapuję, lansuję bajki, czy też kolor płowiał, jak na zdjęciu 1816, 1125 i wielu innych. Proszę porównać z kolorem cyfr! Co pozostało z czerwieni, w porównaniu do cyfr 1816, czy też osłon zabezpieczających? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 (edytowane) Czy mówimy o kolorze w okresie kiedy samoloty latały czy po 20 latach? Zapewniam, że pomiędzy 1991 a 1995 ta farba niewypłowiała. Była jaśniejsza niż standardowa czerwień. Nie pamiętam abym malował coś na "1816". Co to za typ? Taka różnica była na nowych malunkach: Kraków 2006. Jaki kolor ma koło? Edytowane 11 Maja 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi