Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć mi udało się kupić ten model i już mam sklejony i pomalowany lecz nie do końca powodu zepsucia się kompresora, lecz chciałem narazie pokazać jak model mniej więcej wygląda. Zdjęcia wiem że nie są dobrej jakości ale coś na nich widać.

DSC_0025_zpsf10ae793.jpg

DSC_0023_zps12ab11f2.jpg

DSC_0021_zps3d5f074d.jpg

DSC_0018_zps1e989ab3.jpg

DSC_0019_zps21029808.jpg

DSC_0020_zpsbf07eba5.jpg

DSC_0016_zpsad22f740.jpg

DSC_0015_zps8eca7949.jpg

DSC_0014_zpscb6a4f4f.jpg

DSC_0012_zps33710598.jpg

DSC_0013_zpsf744fa39.jpg

Napisano

Koledzy kupiłem dzisiaj 3 gazetki.Jestem bardzo zaskoczony jakością wyrobu.Model jest bardzo dobrej jakości.Ciekawe jak będzie z PzKpfW I .Myślicie że dorówna wyrobowi Italeri?

Napisano

A tam niemieckie. Cieszą polskie, jeszcze Boforsy 40 mm w dwóch odmianach poproszę, może moździerz 220 mm wz 1932, a przynajmniej lufa na platformie transportowej, a na deser drezyna pancerna Tatra. W końcu zbliża się Mikołaj i Gwiazdka, więc piszę list do Świętego Mikołaja

Napisano
Przebije ,sprężyny osobno do podwozia są wklejane .

Widziałem dzisiaj Pz.I i ... jestem w szoku. Najlepszy model Pz.I w 1/72 z plastiku na rynku. Nie ma jednak co wieszać psów na Italerkę, bo to różnica prawie dwóch dekady w wykonaniu (chyba).

Napisano
Widziałem dzisiaj Pz.I i ... jestem w szoku. Najlepszy model Pz.I w 1/72 z plastiku na rynku. Nie ma jednak co wieszać psów na Italerkę, bo to różnica prawie dwóch dekady w wykonaniu (chyba).

I pomieszałeś dwie wersje Pz I ta z Italeri jest ausf B, a ta z Września 39 jest ausf A

Napisano

No jak porównujesz dwa modele które dzieli 25 lat, to brawo. Porównaj do wypustu Pz I ausf A z Atack Hobby, będzie trafniej Uprzednio jakiś czas temu chyba w tym temacie, jeszcze przed ukazaniem się pierwszych zdjęć TKS-a broniłeś prawie jak lew wypustu RPM-u

Napisano

Porównać zawsze można, tylko po co porównywać model opracowany ćwierć wieku temu z najnowszym projektem, wykonanym z pomocą najnowszych technik. Jak wychodził model Italeri. Wtedy jeszcze Esci/Polisti był jedynym na rynku. Jaka wtedy musiała być euforia

Napisano
Kupiłem z ciekawości, miło zachęcony dokupiłem drugi i dostałem bonusa? W pierwszym modelu części zgadzały się z pokazanym in-boxem, w drugim mam dodatkową rameczkę z jarzmem i karabinem, czyżby wersja podstawowego TKS...

Ja tez mam bonusa z k-em, tyle ze to TK-3 !!!!!

Napisano

Ja tez mam bonusa z k-em, tyle ze to TK-3 !!!!!

Sorry za zamieszanie, totalny laik ze mnie w broni pancernej... kupiłem 2 szt. różniły się od siebie, to pomyślałem że to już 30 nr z kolekcji kupiłem z podstawowym TKS'em. Nawiasem jak dla mnie najlepsza seria kolekcjonerska się szykuje.

Napisano

images?q=tbn:ANd9GcSRs4zOODSAP8o0x3O-qcfRzmKNF94n2GTbcGulD_-h8WSFYenuXQ

W sprzedaży jest już nr. 1 serii Wrzesień 1939, do zeszytu dołączony jest model tankietki TSK z działkiem 20mm.

131f5dfee5b86810eb291c06128b398f.jpg

Wkrótce, w z numerem drugim ukaże się model Pz. I Ausf. A.

Wrzesien39pzkpfw.jpg

Napisano
Mam wrażenie tylko takie, czy będzie dużo roboty z przerabianiem gąsienic?

A co chcesz go pozbawić oryginalnych gąsek, i założyć inne. No powiem że zabawę miał byś fajną. Gdyby się postarać wyszedł by fajny model. Jakby jeszcze pokusić się o zrobienie od podstaw tłumików i z delikatnej siateczki zrobić osłony wyszedł by naprawdę super.

Napisano
Chyba fiRst?

Poprawione, zadowolony?

Mam wrażenie tylko takie, czy będzie dużo roboty z przerabianiem gąsienic?

A co chcesz go pozbawić oryginalnych gąsek, i założyć inne. No powiem że zabawę miał byś fajną. Gdyby się postarać wyszedł by fajny model. Jakby jeszcze pokusić się o zrobienie od podstaw tłumików i z delikatnej siateczki zrobić osłony wyszedł by naprawdę super.

A po kiego grzyba bawić się w zmianę gąsek, na tego typu modelu? Przerost formy nad treścią, to już lepiej zakupić te które są i są bardzo dobre, mowa o Modell Transie, powinny pasować.