mateusz19992000 Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Cześć mi udało się kupić ten model i już mam sklejony i pomalowany lecz nie do końca powodu zepsucia się kompresora, lecz chciałem narazie pokazać jak model mniej więcej wygląda. Zdjęcia wiem że nie są dobrej jakości ale coś na nich widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzior4 Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Koledzy kupiłem dzisiaj 3 gazetki.Jestem bardzo zaskoczony jakością wyrobu.Model jest bardzo dobrej jakości.Ciekawe jak będzie z PzKpfW I .Myślicie że dorówna wyrobowi Italeri? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Przebije ,sprężyny osobno do podwozia są wklejane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Mają być Fiat 621, Bofors ppanc i samochody wz 34 w dwóch wariantach...normalnie nie wierzę )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Wz.34-jak ja na ten model czekałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 A z niemieckich Panzer IIC i IID. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 A tam niemieckie. Cieszą polskie, jeszcze Boforsy 40 mm w dwóch odmianach poproszę, może moździerz 220 mm wz 1932, a przynajmniej lufa na platformie transportowej, a na deser drezyna pancerna Tatra. W końcu zbliża się Mikołaj i Gwiazdka, więc piszę list do Świętego Mikołaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Przebije ,sprężyny osobno do podwozia są wklejane . Widziałem dzisiaj Pz.I i ... jestem w szoku. Najlepszy model Pz.I w 1/72 z plastiku na rynku. Nie ma jednak co wieszać psów na Italerkę, bo to różnica prawie dwóch dekady w wykonaniu (chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Widziałem dzisiaj Pz.I i ... jestem w szoku. Najlepszy model Pz.I w 1/72 z plastiku na rynku. Nie ma jednak co wieszać psów na Italerkę, bo to różnica prawie dwóch dekady w wykonaniu (chyba). I pomieszałeś dwie wersje Pz I ta z Italeri jest ausf B, a ta z Września 39 jest ausf A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Chodzi o jakość wyprasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 No jak porównujesz dwa modele które dzieli 25 lat, to brawo. Porównaj do wypustu Pz I ausf A z Atack Hobby, będzie trafniej Uprzednio jakiś czas temu chyba w tym temacie, jeszcze przed ukazaniem się pierwszych zdjęć TKS-a broniłeś prawie jak lew wypustu RPM-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Panzer IB też będzie, można porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Porównać zawsze można, tylko po co porównywać model opracowany ćwierć wieku temu z najnowszym projektem, wykonanym z pomocą najnowszych technik. Jak wychodził model Italeri. Wtedy jeszcze Esci/Polisti był jedynym na rynku. Jaka wtedy musiała być euforia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Cóż, jeśli ktoś trzaska stare wypraski w cenie 35 zł za pudełko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Kupiłem z ciekawości, miło zachęcony dokupiłem drugi i dostałem bonusa? W pierwszym modelu części zgadzały się z pokazanym in-boxem, w drugim mam dodatkową rameczkę z jarzmem i karabinem, czyżby wersja podstawowego TKS... Ja tez mam bonusa z k-em, tyle ze to TK-3 !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Hmm, jutro sprawdzę w kolejnym TKSie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eruc13 Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Ja tez mam bonusa z k-em, tyle ze to TK-3 !!!!! Sorry za zamieszanie, totalny laik ze mnie w broni pancernej... kupiłem 2 szt. różniły się od siebie, to pomyślałem że to już 30 nr z kolekcji kupiłem z podstawowym TKS'em. Nawiasem jak dla mnie najlepsza seria kolekcjonerska się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 W sprzedaży jest już nr. 1 serii Wrzesień 1939, do zeszytu dołączony jest model tankietki TSK z działkiem 20mm. Wkrótce, w z numerem drugim ukaże się model Pz. I Ausf. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Okładka nr. 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Numer drugi w sprzedaży 29.11.2013 Cena: 19,95 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Mam wrażenie tylko takie, czy będzie dużo roboty z przerabianiem gąsienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Chyba fiRst? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Chyba fiRst? A nie szybciej napisać do moderatora aby poprawił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Mam wrażenie tylko takie, czy będzie dużo roboty z przerabianiem gąsienic? A co chcesz go pozbawić oryginalnych gąsek, i założyć inne. No powiem że zabawę miał byś fajną. Gdyby się postarać wyszedł by fajny model. Jakby jeszcze pokusić się o zrobienie od podstaw tłumików i z delikatnej siateczki zrobić osłony wyszedł by naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Chyba fiRst? Poprawione, zadowolony? Mam wrażenie tylko takie, czy będzie dużo roboty z przerabianiem gąsienic? A co chcesz go pozbawić oryginalnych gąsek, i założyć inne. No powiem że zabawę miał byś fajną. Gdyby się postarać wyszedł by fajny model. Jakby jeszcze pokusić się o zrobienie od podstaw tłumików i z delikatnej siateczki zrobić osłony wyszedł by naprawdę super. A po kiego grzyba bawić się w zmianę gąsek, na tego typu modelu? Przerost formy nad treścią, to już lepiej zakupić te które są i są bardzo dobre, mowa o Modell Transie, powinny pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi