blacman Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Na WMS zdążysz ?? nie wiem.... Jestem teraz na Wielkanoc i kolejny tydzień w domu. Ale tu jeszcze bardzo dużo pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Jasne rozumiem....zdzwońmy się jutro...no chyba,że dziś ;-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2015 ...no chyba,że dziś ;-P .... ? jednak jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 ;-) ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2015 doczepił się bom oraz całość stała się czarna: linki ze znacznikami burt gotowe: popracowałem też nieco nad cieniowaniem deskowania: i nieco nad pokładem lotniczym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Jak zawsze miło popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Jak zwykle uczta modelarska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Można patrzeć i patrzeć... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2015 mały, Świąteczny postęp. Maszt główny gotowy: wyposażenie części dziobowej też: teraz czas na relingi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Świetnie maszt wygląda zresztą jak wszystko w twoim wykonaniu.Obawiam się swojej 700setki mam nadzieje że mnie trochę poprowadzisz mój Senseju. Twoje modele zachęciły mnie do tej skali i zdaje sobie sprawę że to będzie ogromne wyzwanie.twoje modele to poniekąd inspiracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2015 dziękuję za miłe słowa. Zakładaj warsztat ! Na tym Forum jest wielu bardzo dobrych modelarzy, z dużą wiedzą i chęcią pomocy... tymczasem Kirishima się wyposaża... Przygotowania do monataży katapulty: i dźwigu... Jako że Kirishima prowadziła w działania rozpoznania lotniczego przed walką - dźwig oraz relingi wokół pomostu lotniczego będą w pozycji złożonej: katapulta gotowa: i dźwig też: prowadnice pod wózki wodnosamolotów również gotowe: oraz łodzi: pojawiły się też pachołki cumownicze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2015 uff skończyłem relingi. Koszmarne doświadczenie. Nieprędko dam się namówić na relingi wokół kazamat. Rozstaw słupków nijak się ma oczywiście do odległości na wykuszach i wgłębieniach... Więc albo doginanie bez słupka - co kiepsko wygląda albo docinanie i łączenie relingów - co wygląda jeszcze bardziej kiepsko ] nie jestem z tej części zadowolony... ale tak już musi zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Kwietnia 2015 Super Moderator Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Nieprędko dam się namówić na relingi wokół kazamat. Rozstaw słupków nijak się ma oczywiście do odległości na wykuszach i wgłębieniach...Więc albo doginanie bez słupka - co kiepsko wygląda albo docinanie i łączenie relingów - co wygląda jeszcze bardziej kiepsko Zapewne jedynie na zdjęciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Kwietnia 2015 Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Ale cie wypościło modelarsko w tej Hameryce !!! ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2015 ano! Tak poprawdzie to walczę aby zdążyć na WMS 2015... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 9 Kwietnia 2015 Share Napisano 9 Kwietnia 2015 No ja myślę że jak już ruszam część ciała poniżej pleców do wrocka to zobaczę na żywo! Z drugiej strony bez pośpiechu. Szkoda coś spaprać teraz... Zobaczymy jak wyjdzie. Ważne że się uda spotkać i pomarudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2015 no to zaczynamy najprzyjemniejsze... i stan na dzień dzisiejszy: ...Szkoda coś spaprać teraz.... a tak się kończy pośpiech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 9 Kwietnia 2015 Share Napisano 9 Kwietnia 2015 Wygląda coraz bardziej elegancko Cóż wypadki się zdarzają , ale lepiej aby jak najrzadziej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2015 Wygląda coraz bardziej elegancko Cóż wypadki się zdarzają , ale lepiej aby jak najrzadziej i oby takie małe... ostatni "update"... doszły łodzie, artyleria 127mm, reflektory oraz nieco drobiazgów pokładowych. Pozostały wentylatory, żurawiki, wieże 356mm oraz na koniec olinowanie. stan na dziś: Ufff... to już koniec relacji z budowy. Bardzo chciałbym podziękować wszystkim Forumowiczom za pomoc, wsparcie i rady. I cierpliwość w tej przydługiej nieco historii... Sporo czasu zajęła mi ta Kirishima - ale dała też mnóstwo frajdy i radości modelowania ! galerię postaram się wrzucić na majówkę....: Pozdrawiam serdecznie Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 To już koniec???No nie. Daj ciąg dalszy z podstawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Periga Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Bije pokłony mistrzu... i czekam na obszerną galerię I jedno pytanie jakiego gluta używasz do fotoblach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Sensej dobił totalnie.Do maja mamy czekać na fotki.Bynajmniej może nam zdradzisz tajemnice co obrane masz na celowniku?dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 10 Kwietnia 2015 Super Moderator Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Bardzo fajnie! Na prawdę! I tempo bardzo dobre (tu nie ma żartu). Dokładność i konsekwencja się zawsze opłaca! Czekam z niecierpliwością na finalną odsłonę! pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2015 dzieki Panowie. Właśnie skończyłem olinowanie i gablotę... Jutro (właściwie dziś) WMS. ...Bynajmniej może nam zdradzisz tajemnice co obrane masz na celowniku.... jednak najładniejsze są krążowniki ciężkie IJN Ich urok jest nie do udparcia. na pochylni: pokład już jest. Wymaga kosmetycznych poprawek.... siatki wież (całość będzie blaszana) wyrysował za mnie komputer Fartuchy dział będą drukowane 3D. Prototypy już są: Obecnie rozpracowuję nadbudówkę główną. Zobaczymy co jeszcze wymaga korekty. Wciąż gromadzę materiały referencyjne ...jakiego gluta używasz do fotoblach?? używam cyanoakrylu : pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 Szykuje się kolejny fajny temat.Twoje produkcje niedługo będą dotykać technologi Nasa:] Własne trawionki i druk 3d. Twoje modelarstwo to poziom światowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi