Lucas HS Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 Witam, pierwsze fotki jak odzyskam aparat, za jakiś tydzień, ale na wstępie mam zasadnicze pytanie... nie mam schematu malowania:( instrukcję wywaliłem, a w googlownicy niestety nie znalazłem... jest to samolot F-14d w malowaniu navy (na ststeczniku jest taki koleś z bombą). Bardzo prosze o pomoc, bo bez niej nie rusze modelu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 nie mam schematu malowania:( instrukcję wywaliłem, a w googlownicy niestety nie znalazłem... jest to samolot F-14d w malowaniu navy (na ststeczniku jest taki koleś z bombą).Bardzo prosze o pomoc, bo bez niej nie rusze modelu:( - taki ten koles ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 Felix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 Ano Felix - ta wersja im sie udala... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Września 2007 Autor Share Napisano 21 Września 2007 tak ten koleś tylko cały czarny na szarym tle... więc masz ten schemat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 Proszę - schemat malowania. A tu cała instrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 http://decals.kitreview.com/decals/yhd48026decaplreviewbg_1.htm a w googlownicy niestety nie znalazłem... - ciekawe >Klik 1< >Klik 2< Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 22 Września 2007 Share Napisano 22 Września 2007 Skoro w podpisie 85%, prosisz o schemat malowania, to znaczy, że już powinieneć mieć co pokazać. Więc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Września 2007 Autor Share Napisano 22 Września 2007 (edytowane) Witam, pierwsze fotki jak odzyskam aparat, za jakiś tydzień... Pokaże, jasne, że tak, ale najpierw moja babcia musi wrócić z Chorwacji z pozyczonym aparatem:D Dzięki za linki, ale obawiam się, że żaden nie jest "trafny"... mój model to wytwór kitecha:) poszukam jeszcze co to dokładnie za wersja i dam znać... Link model twn ale jak widze mam kalki bez zachodu na stateczniku... może kupie nowe kalki i pomaluje inaczej... co by panowie radzili, w miarę tanio i pzyzwoicie z wykorzystaniem farb gull grey i dark gull grey... żeby nie było że nie szukam, bo szukam, ale nie wiem co byście mi poradzili... Edytowane 23 Września 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 22 Września 2007 Share Napisano 22 Września 2007 Edytuj swojego posta bo forum sie rozlazi. Mozna to wstawic tak to moj model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 22 Września 2007 Share Napisano 22 Września 2007 Tan zestaw to jakaś pomyłka. Niby F-14D, a na okładce F-14A z VF-111. Sam rysunek poprawny, bo Sundowners nigdy na D nie latali. VF-31 jak najbardziej. Dobrze by było gdybyś spróbował określić z jakiego roku jest to malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Września 2007 Autor Share Napisano 22 Września 2007 mogę wrzucić foty kalek...nic więcej nie wiem. spróbuję zrobić telefonem a jak nie to za tydzień aparatem. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek_Zgórecki Napisano 22 Września 2007 Share Napisano 22 Września 2007 tak ten koleś tylko cały czarny na szarym tle... więc masz ten schemat? Marcin, A może chodzi mu o nb 107 ten co wystartował w zastępstwie na TS w NAS Oceana...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Września 2007 Autor Share Napisano 22 Września 2007 wieczorkiem zdęcia wrzuce więc wszystko powinno się wyjasnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Września 2007 Autor Share Napisano 22 Września 2007 Wrzucam foty (dzieki wielkie tato za telefon) sorki za jakość, ale zależy mi na czasie, a podmienie je jak będę miał aparat: Wiecie już co to za malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 Najprawdopodobniej kalkomanie masz przewidziane dla tego typu malowanie. Jest też inna możliwość, że szare pole na stateczniku oznacza malowanie go innym kolorem niż cały płatowiec. Muszę poszukać zdjęcia w książce. Edit: Kalki będą jednak na samolot z odmiennym kolorem statecznika na co wskazuje kalkomania. Ale! Nie doszukałem się takiego malowania na F-14D z VF-31. Tak były malowane użytkowane przez tą jednostkę samoloty w wersji A na początku lat 90'ych. Ponad to każdy Tomct z tej jednostki miał czarny dziób. Prawie na pewno ten schemat nie był później powielony na Deltach. Zestaw pełen sprzeczności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Września 2007 Autor Share Napisano 23 Września 2007 czyli proponujesz dokupić inne kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 To by rozwiązywało problem. Zwłaszcza, że kalkomanie są mizernej jakości. Tymczasem w ofercie na D jest mnóstwo świetnych malowań. Inne pytanie, to czy zależy Ci na zgodności z oryginałem? Jeszcze poszukam, może w ponad 40 książkach w temacie F-14 znajdę choćby jedno zdjęcie wersji D w takim malowaniu, ale wątpię. Tak w ogóle to schemat z ciemniejszymi statecznikami i czarnymi dziobami na wszystkich samolotach (poza high-vis dowódcy) obowiązywał krótko - najpewniej tylko jeden rejs. Czyli najwyżej pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Września 2007 Autor Share Napisano 23 Września 2007 Zależy na zgodności, oczywiście. Teraz pojawia się problem natury tekiej, że szukałem kalek techmodu do f-14 i nic nie znalazłem a nie znam żadnej innej firmy robiącej kalki... bardzo prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 Zależy na zgodności, oczywiście. Teraz pojawia się problem natury tekiej, że szukałem kalek techmodu do f-14 i nic nie znalazłem a nie znam żadnej innej firmy robiącej kalki... bardzo prosze o pomoc. Znalazłem takie oto kalki do F-14 w 1:72 http://www.hlj.com/product/CAM72-002 http://www.hlj.com/product/CAM72-021 Niestety obie mają status discontinued, więc gdybyś się na nie zdecydował pozostają Ci jedynie aukcje, ewentualnie przeszukiwanie ofert sklepów (może gdzieś jeszcze są dostępne) ps. tu jest strona producenta tych kalek: http://www.camdecals.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Września 2007 Autor Share Napisano 23 Września 2007 Dzieki, marne niestety widze szanse szybkiego rozwiazania tej sprawy, wrzucę model do szafy i zajmę sie Spitem, a jak cos znajdę to wyciągne i skończę to co zacząłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 Lucas, wyślij mi PM, albo eMail, a postaram się pomóc w temacie tych kalek na D. Ale rodzi mi się inne pytanie. Czy aby zestaw-pomyłka, to na pewno D. Może się okazać, że to będzie A lub B i kupisz złe kalki... Pokaż jakieś zdjęcia tego modelu na obecnym etapie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Września 2007 Autor Share Napisano 26 Września 2007 ok, jak tylko dostanę aparat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Października 2007 Autor Share Napisano 1 Października 2007 Witam, mam już aparat więc czem prędzej wrzucam foty... Kokpit, tylny fotel wyrwany (umyślnie:)), przednie "szkiełko" wymatowane 2500 z powodu nie udanego malowania "ramek", pójdie na to gloss: Sam model, przewidziane są poprawki między innymi pod skrzydłami na pionowych powierzchniach, poszpachlowanie wlotów powietrza, aha, na modelu nie ma kaszki tylko jest poprostu usyfiony po szlifowaniu podkładu: I golenie, koła: Więcej fotek przy okazji dalszych postępów, Marcin W.- te Twoje ostatnie foty to jest to, znalazłem schematy malowania, niestety bez podanych kolorów farb... w wewnętrznych miejscach stateczników te widnieje NK, ogólnie wszystko bardzo podobne, baardzo proszę o schematy malowania to tej wersji malowania tego samolotu, mój schemat firmy uwaga!-kitech jest kiepski, czarno- biały i nie widać różnicy między kolorami... Prosze o pomoc, pozdrawiam. PS: Wrzucam foty schematów, i proszę o inne bo te są mało widoczne, nie wiem do końca jak kalki, i przede wszystkim jakie kolory i gdzie ich granice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 18 Października 2007 Autor Share Napisano 18 Października 2007 Przemek - czekam na odp. A teraz moje piękne malowanie:D A groszek to specjalnie... nieno, taka wiochę odwaliłem, poprostu rozieńczoną farbę poimesząłem z wamodem (dwa razy rozcieńczyłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi