irekfm Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Góra po poprawkach. I pomalowane silniki. No a ta zieleń to pewnie za silnikiem w krakowskim muzeum? Wątpliwa w realu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Bartek - fajnie Ci idzie. Dokładnie rozważ kwestię wypłowień i przebarwień, na Łosiach mają one skromne uzasadnienie, a jeśli już to należałoby w miarę możliwości dobrać zdjęcia konkretnego egzemplarza i próbować opierać się na nich - klasyczny schematyzm uważam tu za nietrafiony. Jeżeli dysponujesz monografią AJ Press, to co nieco można odczytać na zdjęciach egz. "N" str. 114-116, a i to z dużą dozą ostrożności. Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2014 Starałem się aby trochę przypominało ten silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irekfm Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Starałem się aby trochę przypominało ten silnik. Tyle, że to o ile mnie pamięć nie myli egzemplarz pokazowy był, a właściwie sama skorupa, wysłana do USA na wystawę światową czy coś w tym rodzaju. Zielony turkusowy moim zdaniem słabo się broni jako kolor maszyn bojowych. ( Tak, pamiętam o kabinach maszyn dawnego Układu Warszawskiego!) Powodzenia w dalszej budowie i gratuluję zacięcia. Sam niedawno przez Łosia przechodziłem i pamiętam świeżo, że jak to mawiają Anglicy: "walczył ze mną na każdym kroku". Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 Kalki nałożone i zrobione ślady wypłowień. Oczywiście wcześniej porobiłem trochę testów na złomie wraz z washem i wyszło bardzo fajnie. Przepraszam za słabe zdjęcia ale ostatnio coś nie mogę się dogadać z aparatem, chyba trzeba pomyśleć o czymś nowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 model prezentuje się super, choć faktycznie wart jest lepszych zdjęć, które pozwolą popodziwiać detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 Tak czy inaczej wypłowienia znikną gdyż nie mają wiele wspólnego z rzeczywistościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 Łosie nie były długo eksplatowane chyba wiadomo z jakich przyczyn W związku z czym nie mogły by aż takie wypłowienia. Łoś poprawiony teraz tylko lekkie ślady zużycia i wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Trudno mi coś powiedzieć bo model na zdjęciach z góry strony wygląda zupełnie inaczej niż w ostatnim poście. Ale wydaje mi się, że jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 Jest więcej sidoluxu i to zapewne dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Raczej dlatego, że pierwsze zdjęcia są zaszumione jak pieron a drugie zrobione z lampą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 18 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2014 Coraz bliżej końca. I mój mały pomocnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 poszło bardzo ładnie teraz widać kolorek - zdjęcie nie pokazuje dobrze efektu łosza ale wydaje mi się że jest ok; ;) to kocurek czy kotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2014 To kotka ale jest też i kocur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Fajne kociaki, Łoś także . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2014 Dzięki A tym czasem być może ostatnie zdjęcia przed galerią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Zróżnicuj trochę te okopcenia za wylotami spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi