PiterATS Napisano 5 Grudnia 2013 Napisano 5 Grudnia 2013 Witam Nowy ulepek, jaki ostatnio popełniłem, czyli Panzer III Ausf.M. Model przedstawia czołg numer 414 z 3 Dywizji Pancernej SS Totenkopf, z okresu walk o Charków. Jest to zestaw Dragona, który uzupełniłem o lufę RB, liny holownicze Eureki, Friule i trochę blach. Ogólnie z modelem miałem małe przygody, ponieważ najpierw miał być w całości pokryty wapnem, ale z biegiem czasu zmieniła się koncepcja malowania, gdzie biały kamuflaż zachował się resztkami. Tak więc model musiałem malować drugi raz praktycznie od zera i w sumie z efektu końcowego jestem średnio zadowolony. Pzdr Cytuj
fenek Napisano 5 Grudnia 2013 Napisano 5 Grudnia 2013 mi się podoba fajnie ubłocony. całość tworzy fajny klimat Cytuj
bazylms Napisano 5 Grudnia 2013 Napisano 5 Grudnia 2013 A mnie się bardzo podoba. Możesz napisać troszkę na temat materiałów oraz metody ich użycia przy robieniu podstawki - bardzo mi się podoba efekt jaki osiągnąłeś. Cytuj
rhinoceros Napisano 5 Grudnia 2013 Napisano 5 Grudnia 2013 No, nie jest tak najgorzej Antenę mógłbys wymienić na 2m RB "Jest klimat!"- jak napisał Krzysiek. Ładny wydech... Mógłbyś poprawić brudzenie kółka zapasowego na błotniku... Gratulacje! Cytuj
gorlock Napisano 5 Grudnia 2013 Napisano 5 Grudnia 2013 Błotko i podstawka pierwsza klasa. Górę pojazdu może osobiście mniej bym zużył no ale kwestia gustu. Cytuj
grimes Napisano 6 Grudnia 2013 Napisano 6 Grudnia 2013 Bardzo fajny Też się chętnie dowiem czegoś na temat podstawki i brudzenia bo wyszło super. Cytuj
PiterATS Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Napisano 10 Grudnia 2013 Błoto na podstawce robione znanym sposobem z klejem do płytek i Still waterem w rolach głównych A więc ogólnikowo wygląda to tak: -wyłożenie kleju do płytek i odciśnięcie w nim kolein itp; -zagruntowanie całości rozwodnioną mieszanką wikolu z wodą; -pomalowanie podłoża kolorami dobranymi w/g własnych potrzeb; -polakierowanie połyskiem, oczywiście punktowe nieregularne, by oddać charakter bardziej i mniej mokrego płota; -nałożenie w koleiny Still Watera; -nałożenie śniegu, czyli sody oczyszczonej, na lakier do włosów. I to w zasadzie tyle Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi